Anamarija Bilan

Nedjelja, Listopad 1, 2017 20:40

Perica Živanović prvi je pojedinačni pobjednik zadarskog kviz natjecanja Memorijal Mirka Miočića, koje se održalo ovaj vikend u Zadru.

Subota, Rujan 30, 2017 20:18

Više od 180 kvizaša i zaljubljenika u kvizove okupilo se jučer u Zadru na prvom otvorenom kviz prvenstvu Memorijal Mirka Miočića, dvodnevnom natjecanju najboljih hrvatskih kvizaša (i šire) u tri discipline: pojedinačni kviz, kviz parova i ekipni kviz, u organizaciji  kvizaške udruge Zadar – Udruge KviZD.

Petak, Rujan 29, 2017 18:27

Igramo šah jako dugo, ja preko 60 godina. Kroz dugogodišnje iskustvo i praksom već smo došli do toga da iako ne vidimo, možemo stvoriti sliku ploče i figura u glavi, rekao nam je Ivan Raić, koji je jučer s kolegom šahistom Špirom Zrilićem, demonstrirao igru šaha za slijepe.

Petak, Rujan 29, 2017 15:52

Održivost ovakvih strogo ukorijenjenih podjela poslova i uloga koje su nametnute u društvu između poslova koje mogu i trebaju obavljati isključivo muškarci i isključivo žene, pa tako i u odabiru zvanja i zanimanja naših mladih, je nešto što 2017. godine, u 21. stoljeću nije moguće održati i to je nešto što je potrebno mijenjati. Pitanje ravnopravnosti spolova nije pitanje o ljudskim pravima žena.

Četvrtak, Rujan 28, 2017 14:17 1

Kako smo već najavljivali Zadar bi tijekom ove zime trebao biti gradilište o čemu svjedoče i brojne zatvorene ceste. Uz već otežan promet na Meladi i Bulevaru, ovih dana počele su pripreme i za radove na Liburnskoj obali, kod Lučke kapetanije. Na toj prometnici je postavljena ograda tako da se nije moglo automobilima voziti prema vrhu Poluotoka, već je promet preusmjeren samo ispod podvožnjaka.

Srijeda, Rujan 27, 2017 14:56

Uz polaganje vijenaca, misu te prigodni program kao i uzbudljivu pokaznu vježbu interventne jedinice, Policijska uprava zadarska proslavila je i obilježila blagdan sv. Mihovila, svog zaštitnika. Na primanju su okupili mnoge predstavnike javnog života s područja cijele županije. Tako su među brojnim uzvanicima bili i župan Božidar Longin s pomoćnicima, zadarski gradonačelnik Branko Dukić s pomoćnicima, predstavnici suda i državnog odvjetništva, generalni vikar Josip Lenkić te brojni drugi.

Srijeda, Rujan 27, 2017 10:01

Nakon što je u poplavi uništena nova Gaženička cesta, mnogi turisti, ali i vozači iz Zadra, okolice te otoka ne znaju kako doći do trajektne luke. Naime, glavna cesta, kojom se s Biogradske ceste skreće prema Gaženici, je uništena i na njoj su u tijeku opsežni radovi za koje se još uvijek ne zna do kada će trajati.

Ponedjeljak, Rujan 25, 2017 14:50

Svi oni koji imaju sjemenja koje bi željeli razmijeniti ili su zainteresirani za pribavljanje novog sjemena, mogu doći u subotu od 11 do 13 sati, 30. rujna u dvorište igraonice za djecu Šahovskog kluba Casper gdje će se održati "Banak u dvoru". Razmjena sjemenja se organizira u sklopu projekta "Zeleni rasadnik", kojega provodi udruga Eko Zadar.

Četvrtak, Rujan 21, 2017 14:40

 Nakon brojnih natpisa u medijima o tome kako su se zadarski studenti pobunili protiv iznajmljivača stanova koji su, prema mišljenju studenata, pretjerali s cijenama smještaja, provjerili smo na Sveučilištu zbog čega u Zadru nema dovoljno prostora za studentski smješaj.

Srijeda, Rujan 20, 2017 15:17

 U sklopu međuregionalnog projekta IRENE, vrijednog gotovo 2 milijuna eura, u sljedeće dvije godine uložit će se u infrastrukturu 11 svjetlosnih sustava i jednog solarnog sustava u Zadru, Mostaru, Tivtu, Neumu, Smilčiću, Korlatu, Lisičiću, Bibinjama, Vinjercu, Gajinama, Galovcu, Privlaci i Jablanici, rečeno je na jučerašnjoj početnoj konferenciji koja se održala u Kneževoj palači, a na kojoj su bili predstavnici svih partnera u projektu.

Stranice