Anamarija Bilan

Četvrtak, Ožujak 1, 2018 14:55

Veliko parkiralište iznad dvorane Krešimira Ćosića u SC Višnjik neki građani koriste kao odlagalište neregistriranih vozila i olupina.

Srijeda, Veljača 28, 2018 13:27

Šezdeset izlagača, modne revije cvijeća i vjenčanica, festivalski doručak, flash mob, koncert Sandija Cenova, sve u stilu 20-ih godina prošloga stoljeća, samo je dio bogatog dvodnevnog programa na ovogodišnjem, 11. po redu, Festivalu vjenčanja koji će se održati u subotu i nedjelju., 3. i 4. ožujka, u Arsenalu.

Ponedjeljak, Veljača 26, 2018 12:28

Marin Varivoda i Noel Lakić, učenici Gimnazije Franje Petrića, opet su zabilježili veliku uspjeh na velikom matematičkom natjecanju, ovoga puta na 10. Romanian masters of mathematics u Rumunjskoj.

Marin Varivoda osvojio je brončanu medalju, dok je Noel Lakić dobio poseno priznanje zbog uspješnog rješavanja zadataka.

Četvrtak, Veljača 22, 2018 15:11 1

Nakon prosvjeda mještana Bibinja protiv sječe stabala borova na brdu Sasavac, koja se moraju posjeći kako bi se posadili nasadi rogača, u poslijepodnevnim satima sastalo se općinsko vijeće na izvanrednoj sjednici na kojoj su se vladajući i oporba jednoglasno dogovorili kako će angažirati odvjetnika koji će preuzeti i provjeriti slučaj.

O slučaju se oglasila i udruga Eko Zadar, koja je poslala priopćenje koje prenosimo u potpunosti:

Četvrtak, Veljača 22, 2018 12:13 5

Stotinjak mještana Bibinja okupilo se u srijedu ujutro pred ulazom u kamenolom tvrtke Lavčević na brdu Sasavac kako bi prosvjedovali zbog započete sječe borova na mjestu gdje tvrtka Bio svijet planira sadnju trajnih nasada rogača. Vlasnice zemljišta su zadarske benediktinke, ali one su ga dale u koncesiju tvrtki Bio svijet.

Utorak, Veljača 20, 2018 14:51

U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanjem Područnim uredom Zadar, Udruženje Obrtnika Zadar, organiziralo je u COIN-u prezentaciju paketa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ-a. Prezentirani su uvjeti i načini korištenja sredstava za provođenje mjera u 2018. godini, a tema je izazvala velik interes te je dvorana COIN-a bila dupkom puna.

Ponedjeljak, Veljača 19, 2018 13:20

Ove godine u prve razrede zadarskih osnovnih škola trebalo bi krenuti 923 djece, što je za četvero više nego prošle godine. Na području cijele županije na predupise se prijavilo 795 budućih prvašića, dok je lani bilo 788. Prema podacima koje smo dobili od Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji ukupan broj učenika koji bi na jesen trebali krenuti u školu je 1.728, dok ih je lani bilo 1.714.

Petak, Veljača 16, 2018 13:43

U Kneževoj palači u Zadru održana je uvodna konferencija projekta "Izrada prometnog masterplana funkcionalne regije Sjeverna Dalmacija" koji bi nakon što se dovrši trebao predstavljati temeljni strateški dokument dugoročnog razvoja prometa na području Zadra i Zadarske županije. Provedba projekta sufinancira se sredstvima Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Srijeda, Veljača 14, 2018 20:44 1

Može li se danas ostaviti odgovoran posao u jednoj velikoj tvrtki i otići na put bez plana, programa i novaca? Put na kojem se može osloniti samo na sebe, svoje sposobnosti i živjeti slobodno bez politike, osuda i crne kronike?

Martina Knežević iz Zadra vjeruje da može i upravo se to sprema dokazati. Nedavno je dala otkaz i kreće na put bez plana, a cijelu avanturu prenosit će putem brojnih internetskih platformi i društvenih mreža s tagom #nijetipametno.

Srijeda, Veljača 14, 2018 15:56 1

Svjetlosni spektakl puštanja lampiona na Forumu "Zaželi ljubav" trebao bi se održati 18. veljače s početkom u 18 sati, najavljeno je jučer na konferenciji za novinare.

Stranice