Andrina Luić

Srijeda, Listopad 4, 2017 21:09

Dokumentarna serija HRT-a "Hrvatska, moj izbor"  jednu epizodu u novoj sezoni posvetila je bračnom paru iz Sutomišćice -  Jeniffer i Branku Antišinu.

Snimateljska ekipa, predvođena autoricom i redateljicom Tanjom  Kanceljak, provela je proteklih nekoliko dana na otoku Ugljanu s  bračnim parom Antišin koji je svoje umirovljeničke dane odlučio provesti u Brankovoj rodnoj Sutomišćici.

Srijeda, Listopad 4, 2017 20:45

"Lijepom našom", najdugovječnija  emisija Zabavnog programa HRT-a, u utorak, 17. listopada u 19 sati, snimat će se u Preku.

Na javnom snimanju u sportskoj dvorani OŠ Valentina Klarina u Preku nastupit će 25 izvođača s otoka Ugljana, Pašmana i Zadra - KUD-ovi, klape, folklorna društva, umjetničke udruge, solisti koji su ostavili traga na hrvatskoj estradi.

Srijeda, Listopad 4, 2017 18:04

Pokret otoka - mreža za održivi i odgovoran razvoj hrvatskih otoka, najavljuje događaj Pokret Pokreta #2 kojim će povezati 50-ak otočana s 15 i više različitih otoka.

Na dvodnevnom putujućem otočnom susretu, 7. i 8. listopada, od Zadra preko Ugljana, Iža i Dugog otoka, Pokret otoka okupit će sudionike koji će kroz vođeno druženje i djelovanje progovoriti o otoku, otočanima i njihovoj budućnosti.

Subota, Rujan 30, 2017 14:38

Otkrivanjem kipa sv. Mihovila, rad akademskog kipara Antona Jurkića, te dodjelom javnih priznanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i udrugama, jučer je u Preku obilježen blagdan sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika Općine Preko.

Četvrtak, Rujan 28, 2017 19:29

Kod nas se u Hrvatskoj kaže: Najboljega gosta, tri dana dosta! A mi smo ovdje već osam dana i to je prevršilo svaku mjeru! Hvala vam do neba! Ovo je bila fantazija! Ne znamo kako ćemo vam uzvratiti, svi smo zbunjeni. Ni u snu ovo nismo očekivali.

Srijeda, Rujan 20, 2017 11:42

Prvi rezultati projekta „Žedni otoci“, koji je simbolično pokrenut na Svjetski dan voda 22. ožujka ove godine u Bruxellesu, sljedeći će vikend biti predstavljeni na konferenciji u Komiži na otoku Visu.

Četvrtak, Rujan 14, 2017 14:51

Općina Preko bit će domaćin ovogodišnje dodjele priznanja Hrvatski otočni proizvod 13. i 14. listopada, potvrdio nam je općinski načelnik Jure Brižić.

Subota, Kolovoz 26, 2017 11:17

Na portalu e-Savjetovanja pokrenuta je javna rasprava o novm Zakonu o otocima, odnosno - predstavljen je nacrt prijedloga iskaza o procijeni učinka popisa za prijedlog Zakoan o otocima.

Donošenjem novoga Zakona o otocima, kako je najavljeno više puta, nastojat će se potaknuti razvoj otoka, osobito prema konceptu tzv. pametnih otoka i primjenom plave i zelene ekonomije, te potaknuti demografsku obnovu.

Četvrtak, Kolovoz 17, 2017 16:36

Znanstvena monografija "Kali", predstavljena u četvrtak u tome mjestu na otoku Ugljanu, opsežno je djelo koje na više od tisuću stranica istražuje kualjsku prirodnu baštinu, tradiciju i kulturu, ne zaobilazeći ni posebnosti otočne svakidašnjice.

Ponedjeljak, Srpanj 17, 2017 15:20

Rečeno - učinjeno! Proradile su kaljske knjižnice na plaži!

Planirate li na kupanje u Kali, ne morate nositi svoje omiljeno štivo sa sobom jer na plažama Batalaža, Mul i Luka moći ćete besplatno posuditi knjigu. I ne samo to! Svidi li vam se knjiga i želite je darovati nekoj vama dragoj osobi, moći ćete i to učiniti. Važno je da knjiga nastavi svoj život, da ne završi u kontjerneru za stari papir.

Stranice