Ante Vidović

Petak, Lipanj 27, 2014 00:00

Turistička i gastronomska ponuda otoka Pašmana od Dana državnosti bogatija je za kušaonicu marinirane bijele ribe i prodavaonicu sapuna od maslinovog ulja i ljekovitih otočnih trava. Riječ je o objektu koji je otvorio mladi bračni par Ana i Krsto Matulić. Marinirane trlje i orade Krste Matulića i sapuni Ante Matulić, svi pod oznakom Hrvatskog otočnog proizvoda, projekt su koji su Matulići pokrenuli samo s jednom idejom - da ostanu živjeti na otoku.

Četvrtak, Lipanj 26, 2014 00:00

Ponedjeljak, Lipanj 16, 2014 00:00

Naša ideja jest otvoriti marinu na otoku. Mi bismo napravili idejni projekt, a zatim bi trebali naći investitora. Nakon idejnog projekta mi više ne pričamo od 100, 200 tisuća kuna, nego su to značajno veći iznosi. Mi to ne bismo mogli samostalno financirati i zato trebamo partnera, kazao je Magić

biogradski stol_2
Četvrtak, Lipanj 5, 2014 00:00

Festival izvorne hrane, pića,  gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora pod nazivom "Biogradski stol", održat  će se u Biogradu na Moru od  6. do 8. lipnja.

"Biogradski stol" prezentira  svekoliko bogatstvo ponude  Lijepe naše. Osmišljen je s ciljem povezivanja zelene i plave Hrvatske - hrane i turizma,  dviju grana koje dugoročno jesu i trebaju biti temeljno  opredjeljenje gospodarskog  razvoja Hrvatske.

Nedjelja, Svibanj 25, 2014 00:00

Posljednje vrijeme tiskani mediji vrve naslovima koje ribarima koji odluče izaći iz ribarstva obećavaju basnoslovne otpremnine. Vrtoglave cifre od 200.000 eura po brodu koji se povuče iz ribolove mnoge su zainteresirale. Međutim u svim tim tekstovima ne spominje se drugi dio priče - koje troškove veže uz sebe povlačenje prava na ribolov.

Nedjelja, Svibanj 25, 2014 00:00

Novost na zadarskoj tržnici su gljive shii take koje proizvodi Zvjezdana Klečina na svom imanju kod Poljica. Cijena je da se običnom smrtniku zavrti u glavi - 100 kuna za kilogram. Ipak interes kupaca postoji za ovom ukusnom vrstom gljiva koju internetski pretraživači hvale da je sa mnogo pozitivnih zdravstvenih efekata, među kojima je najvažnije poticanje imuniteta i smanjenje kolesterola.

Petak, Svibanj 9, 2014 00:00

Radu Bobanovića zatekli smo kako ručnom kosom kosi travu u masliniku Poljoprivredne zadruge Maslina i vino na imanju u Tinju. U ruci alat iz srednjeg vijeka, a u glavi razmišljanja i ideja 21. stoljeća. Zadrugari PZ Maslina i vino spadaju u red onih domaćih poljoprivrednih proizvođača koji su položili tehnologiju proizvodnje maslinovog ulja i vina s odličnim.

Ponedjeljak, Travanj 28, 2014 00:00

Stotinjak stanovnika Ravnih kotara došlo je u Biljane Donje na prosvjed protiv Crnog brda u Biljanima Donjim i odabrane lokacije za županijski centar za gospodarenje otpadom. Prosvjed je organizirala Udruga Eko Ravni kotari.

Stranice