Boris Kupčak

Četvrtak, Veljača 22, 2018 14:53

Snijeg, bura i vijavica blokirali su život u velikom dijelu općine Gračac, a neka mjesta poput Velike Popine, Klapavice i Kupirova praktički su odsječena od svijeta. Snježni nanosi blokirali su pristupne ceste i besmisleno ih je čistiti sve dok puše vjetar koji ih stvara. Stanovništvo ovih mjesta naviknuto je na jake zime te su obično spremni za izvanredne situacije. Gotovo svaka kuća ima spremljene zalihe hrane i drva i kako smo obaviješteni nitko nije životno ugrožen.

Četvrtak, Veljača 22, 2018 14:01

Zima je pokazala zube, a posljednjih dana i temperature se noću znaju spuštati ispod ništice te to može dovesti do puknuća vodovodnih cijevi.

Meteorolozi najavljuju da nas sljedećih dana očekuju ekstremno niske temperature i kako bi se spriječile neželjene posljedice potrebno je poduzeti određene mjere i zaštiti vodomjere.

Ponedjeljak, Veljača 19, 2018 13:29

Župan Božidar Longin održao je radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima Zadarske županije na kojemu se raspravljalo o Centru za gospodarenje otpadom, vodovodizaciji i odvodnji. Osim glavne tri teme na sastanku je bilo i riječi o štetama od poplava te trajektnim linijama za otoke. Sastanak je, prema riječima sudionika, bio konstruktivan te je između ostalog zaključeno kako bi sva mjesta u Zadarskoj županiji do kraja mandata trebala imati pitku i tekuću vodu.

Petak, Veljača 16, 2018 10:50

Ljudsku maštu oduvijek zaokuplja ono što je nepoznato, a najveće tajne za znanstvenike još uvijek kriju dubine ocena te podzemlje. Prvi koji ulaze u dubine zemlje i istražuju što se tamo nalazi su speleolozi. Speleološki odsjek Liburnija Planinarskog društva Paklenica najstariji je u Hrvatskoj, a osnovan je još 1900. godine kao dio Planinarsko-turističkog društva Paklenica. Odsjek se bavi istraživanjem speleoloških objekata te je i dalje vrlo aktivan.

Petak, Veljača 9, 2018 21:49

Ledena kiša koja je padala uz snijeg tijekom noći sa utorka na srijedu okovala je Gračac. Velika šteta zabilježena je na drveću koje se lomilo pod teškim, ledenim pokrivačem. Tijekom cijeloga jutra grane stabala su pucale, a u mjestu je to predstavljalo i opasnost za prolaznike. Zbog ove vremenske nepogode djeca nisu imala nastavu, a nije radio niti dječji vrtić.

Utorak, Veljača 6, 2018 21:17

Snježna idila i potpuni zimski ugođaj pronašli smo na nepunih sat vremena vožnje automobilom od Zadra. Stanovnici općine Gračac, koja je najsjeverniji dio Zadarske županije, naviknuti su na zimske uvjete pa ih nije iznenadila poveća količina snijega koja je napadala tijekom vikenda. Tijekom subote i nedjelje palo ga je zaista puno, tako da je u samom mjestu u ponedjeljak bilo dvadesetak centimetara, dok ga na nekim dijelovima poput Mazina ima i više od metar.

krste ramic_starigrad_nacelnik
Ponedjeljak, Veljača 23, 2015 00:00

Nakon pet godina u Starigradu Paklenici festival glazbenih dokumentaraca SPFF preseljava u Opatiju. Odlasku je presudila bolja infrastruktura i bolji uvjeti koje su ponudili, rekao nam je direktor festivala Admir Ćulumarević ističući kako ipak u potpunosti ne napuštaju Starigrad jer će se u rujnu tamo prikazati revija najbojih filmova te festivalske godine.

Utorak, Veljača 17, 2015 00:00

Zadarski ogranak Narodne stranke - Reformisti sazvao je jučer konferenciju za medije na kojoj su istaknuli kako se zalažu za istraživanje ugljikovodika na Jadranu, a osim toga napomenuli su i da bi na području nekadašnje tvornice Jadral iznad Obrovca krenuli s projektom gradnje termoelektrane na plin.

Utorak, Veljača 17, 2015 00:00

Lana Stojićević, mlada šibenska suvremena umjetnica u zagrebačkoj Galeriji SC u utorak 23. veljače otvorit će interesantan umjetničko-istraživački projekt koji problematizira „Crno Brdo" u Biljanima Donjim.

Ponedjeljak, Veljača 16, 2015 00:00 1

Festival glazbeno-dokumentarnog filma, poznat i kao Starigrad Paklenica Film Festival ili SPFF, nakon pet godina u Starigradu mijenja ime i destinaciju te će se od ove godine održavati u Opatiji pod imenom Solo Positivo Film Festival.

Stranice