Hana Radulić

Subota, Veljača 10, 2018 21:54

Pacijentima zadarske Opće bolnice servirat će se ovih dana tuna na žaru, donacija Lige protiv raka Zadar, koja već godinama tradicionalno uručuje donaciju Bolnici povodom Svjetskoga dana bolesnika, koji se obilježava u nedjelju, 11. veljače. Tunu od šezdesetak kilograma donirala je Ligi i ove godine tvrtka "Jadran tuna", dok je maslinovo ulje, nezaobilazno u pripremi ove zdrave ribe, donacija Željka Uzelca, člana Predsjedništva zadarske Lige, koji se bavi ekološkim uzgojem ulja.

Nedjelja, Veljača 4, 2018 13:14
Četvrtak, Siječanj 25, 2018 15:36 1

Zapamtiti što ljudska arogancija, egoizam, netrpeljivost i  nehumanost mogu učiniti i kako mogu baciti sjenu na sve što se stoljećima izgrađivalo, poruka je izložbe „Nestvarnost istine“ Sare Horvatić  koja je otvorena u crkvi sv. Dominika, u nazočnosti brojnih učenika, prosvjetnih radnika, te predstavnika Grada i Županije.

Petak, Siječanj 12, 2018 22:10

Da komplikacije uzrokovane gripom mogu biti kobne potvrđuje i smrt dviju osoba koje su do sada ove godine u Hrvatskoj preminule od ove sezonske zarazne virusne bolesti. Prošle godine od gripe je u Hrvatskoj umrlo 27 osoba, dok u Zadarskoj županiji lani nije bilo smrtnih slučajeva povezanih s ovom bolešću.

Ponedjeljak, Siječanj 8, 2018 14:38

Nagle vremenske promjene koje donose drastične razlike u temperaturi tijekom samo jednog dana, a posljedica su globalnog zatopljenja, utječu na sve veće zanimanje građana za vremenske prilike, ali i na razvoj nove grane meteorologije – biometeorologije koja se bavi utjecajem vremena na ljude, životinje i biljke.

Utorak, Siječanj 2, 2018 09:00

Od srijede, 27. prosinca i u zadarskim je trgovinama započelo veliko zimsko sezonsko sniženje, jedno od dva sezonska sniženja koja se mogu provoditi godišnje, s obzirom na Pravilnik o uvjetima i načinu provođenja sezonskog sniženja koji je na snazi od prošle godine. Naime, prema njemu zimsko sniženje u trgovinama započinje 27. prosinca i završava 25. veljače, a ljetno od 1. srpnja do 29. kolovoza, s tim da ova dva godišnja sezonska sniženja mogu trajati najdulje šezdeset dana.

Četvrtak, Prosinac 28, 2017 09:15

Posljednjih godina primjetan je trend smanjivanja broja ozlijeđenih osoba od pirotehničkih sredstava, zahvaljujući prije svega MUP-ovoj tradicionalnoj preventivno-sigurnosnoj akciji "Mir i dobro", kao i sve većoj svjesnosti roditelja o opasnostima od petardi, posebno onih II. i III. razreda.

Utorak, Prosinac 26, 2017 12:22

Božićne čestitke, adventski vijenci, ukrasi za bor, samo su neki od radova koje su izradile vrijedne ruke osnovaca iz OŠ Bartula Kašića, a koji su se prodavali na trodnevnom Božićnom sajmu koji je od srijede do petka održan u ovoj zadarskoj školi. Do jučerašnjeg posljednjeg dana Božićnog sajma ostala je tek nekolicina učeničkih radova jer se većina kreativnih i maštovitih predmeta prodala već prvog dana, doznajemo u Učeničkoj zadruzi Maraška, koja je inicirala Božićni sajam.

Ponedjeljak, Prosinac 18, 2017 15:29

Na Sveučilištu u Zadru održan je Kulturni dan Sultanata Oman koji su organizirali Sveučilište u Zadru i Pilotska škola Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Ovo je druga ovakva manifestacija koja se održava prije svega za studente, ali i zainteresiranu javnost s ciljem upoznavanja Zadrana s kulturom, tradicijom, ali i gospodarstvom i turizmom Sultanata Oman.

Subota, Prosinac 16, 2017 20:44

 Na Štandu dobre volje Humanitarne udruge Marijini obroci u subotu je bilo živo jer su Zadrani, kao i do sada, pokazali interes za humanitarnu akciju kojom su se prikupljale donacije za topli školski obrok najsiromašnijoj djeci diljem svijeta.

Stranice