Hina (H)

Subota, Listopad 7, 2017 18:14

Prije 26 godina, u poslijepodnevnim satima 7. listopada 1991., zrakoplovi Jugoslavenske narodne armije (JNA) raketirali su i teško oštetili Banske dvore, sjedište hrvatske Vlade, u kojima je tada bila i rezidencija prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i u kojoj se nalazio u trenutku napada.

Jedna je osoba u napadu poginula, četiri su ozlijeđene, srušen je dio krova Banskih dvora, oštećeno pročelje i gotovo sve prostorije.

Srijeda, Listopad 4, 2017 15:27

Danas se obilježava Međunarodni dan zaštite životinja, radi poticanja na bolji odnos prema životinjama, a 4. listopada je odabran jer je to dan sv. Franje Asiškog, koji je smatrao da su sva živa bića stvorena od Boga te da im nitko ne smije nauditi.

Obilježava se od 1931., kada je na konvenciji ekologa u Firenzi bilo upozoreno na nužnost zaštite životinja.

Srijeda, Listopad 4, 2017 14:57

Pod motom „Zaustavimo siromaštvo i poniženje u starosti“, u organizaciji Sindikata umirovljenika Hrvatske 10. listopada u šest gradova u Hrvatskoj održat će se prosvjed umirovljenika, najavio je u srijedu u Zadru pravni povjerenik zadarskoga Teritorijalnog ureda Saveza samostalnih sindikata (SSSH) Vedran Uranija..

Srijeda, Listopad 4, 2017 10:01

Katalonija će proglasiti neovisnost "u roku od nekoliko dana", rekao je u utorak u razgovoru za BBC katalonski predsjednik Carles Puigdemont.

U prvom intervjuu nakon nedjeljnoga referenduma Puigdemont je najavio da će njegova vlada "djelovati potkraj ovoga ili početkom sljedećega tjedna".

Na pitanje što će učiniti ako španjolska vlada intervenira i preuzme kontrolu nad katalonskom vladom, Puigdemont je odgovorio da bi to bila "pogreška koja bi sve promijenila".

Subota, Rujan 30, 2017 20:11

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je dobio jednoglasnu potporu članova Glavnog odbora stranke, uz četiri suzdržana glasa i niti jednog protiv, a glasanje je bilo javno.

Srijeda, Rujan 27, 2017 16:31

 Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić mogao je 2003. godine postati igrač Sochauxa no francuski klub nije želio platiti pet milijuna eura koje je tražio zagrebački Dinamo, rekao je tadašnji skaut francuskog kluba Mehmed Baždarević za magazin France Football.

Srijeda, Rujan 27, 2017 14:05

Presuda Draganu Vasiljkoviću donesena u utorak u Splitu u Srbiji je ocijenjena političkom, uz naglasak da je njome presuđeno svim Srbima koji su stali u obranu svojih prava početkom 1990-tih, prenose srbijanski mediji.

Utorak, Rujan 26, 2017 16:04 1

Bivši HDZ-ov ministar i zadarski gradonačelnik u utorak se na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi media prisjetio sastanka na kojemu se Sanader naljutio na predsjednika uprave Hrvatskih pošta (HP) jer se u tom javnom poduzeću "ne zapošljavaju članovi HDZ-a".

Utorak, Rujan 26, 2017 15:46 2

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, u utorak je na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina u kninskoj tvrđavi i pri napadu na Glinu, dok je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbe da je naredio ubojstvo dvojice nepoznatih zarobljenih hrvatskih vojnika u veljači 1993. u Bruškoj kraj Benkovca.

Ponedjeljak, Rujan 25, 2017 22:15

Istarski župan Valter Flego i predsjednik IDS-a Boris Miletić izrazili su u ponedjeljak poslijepodne žaljenje jer je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović doživjela neugodnosti na svečanoj sjednici županijske skupštine u povodu Dana istarske županije u Pazinu gdje su joj na spominjanje doprinosa katoličkog svećenstva međunarodnoj potvrdi Pazinskih odluka iz publike izviždali i žestoko negodovali.

Stranice