Ivan Stagličić

Četvrtak, Rujan 7, 2017 15:34

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije održala je konferenciju za novinare povodom 7. rujna, Međunarodnog dana svjesnosti o Duchenneu, koji se već treću godinu za redom provodi pod visokim pokroviteljstvom Europskog parlamenta. Riječ je o najprogresivnijem obliku mišićne distrofije, nazvane po francuskom neurologu Duchenneu koji ju je prvi opisao 1861. godine.

Ponedjeljak, Rujan 4, 2017 22:49

Prije nešto više od 12 godina, na Valentinovo 2005., osnovan je You Tube, internet stranica za postavljanje najrazličitijih video uradaka. Osnovala su ga tri mladića Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim, svi tada još u svojim kasnim dvadesetim i odmah napravili odličan posao, budući da je za nepune dvije godine Google otkupio njihov projekt i platio ga milijardu i 650 milijuna dolara.

Ponedjeljak, Rujan 4, 2017 19:28

Brojni prvašići sa svojim roditeljima okupili su se povodom  početka nove školske godine u predvorju Osnovne škole Bartula Kašića  gdje je ovom prigodom organiziran posebni program. U veselom ozračju  oni malo stariji učenici pozdravili su svoje najmlađe kolege, koji će od  danas s njima dijeliti školske klupe.

Poruku prvašićima uputio je i gradonačelnik Zadra, Branko Dukić u  kojoj je istaknuo:

Petak, Rujan 1, 2017 10:20

Astronomsko – astronautičko društvo Zadar u suradnji s Centrom za poduku Tempero, održalo je radionicu s tematikom astronomije i astronautike za djecu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovn škole. Riječ je o radonicama prilagođenim manjim skupinama djece, do desetak, uz uporabu suvremene tehnološke opreme, ali i dosta igre i zabave.

Nedjelja, Kolovoz 27, 2017 20:42

 Posebna je večer na Bazenu. Osjeća se to u zraku. Dok zalazi sunce i uzdiže se mladi mjesec, odlaze kupači, ali i dolaze ljudi, puno ljudi, što se zbiva?

Petak, Kolovoz 25, 2017 14:44

Taste and Food Festival, 13. festival dobre hrane i turizma, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, započeo je jučer u Zadru manifestacijom "Proizvodi hrvatskog sela", u sklopu koje je na zadarskom Forumu postavljeno tridesetak štandova s najrazličitijim proizvodima iz svih krajeva Hrvatske.

Utorak, Kolovoz 22, 2017 17:15

Povodom sutrašnjeg spomendana, Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, HSP AS je održao konferenciju za medije na kojoj su sudjelovali predsjednik stranke, Hrvoje Niče, glavni tajnik Pero Ćorić, predsjednik GO Zadar Mate Lukić i predsjednik NO Ivan Plazina.

Pero Ćorić je podsjetio da je ova stranka povodom ovog spomendana još prije dvije godine na Golom otoku najavila da će tražiti i inzistirati na uvođenju dana žrtava komunizma.

Subota, Kolovoz 19, 2017 16:12

U četvrtak je održana druga sjednica Gradskog vijeća Grada Nina u ovom sazivu na kojoj su vijećnici raspravljali i odlučivali o šesnaest točaka, među kojima su bile i donošenje odluke o prihvaćanju polugodišnjeg obračuna proračuna Grada Nina za 2017. godinu, kao i donošenje odluke o prihvaćanju rebalansa proračuna za tekuću godinu. Sjednicom je predsjedao predsjednik GV Grada Nina, Marko Burela.

Četvrtak, Kolovoz 17, 2017 18:47

 Kako se brojni turisti osjećaju u Zadru, što im se sviđa više, a što manje, kako provode svoje slobodno vrijeme, izlaze li noću i mnoga druga sLična pitanja, ne moraju danas ostajati bez odgovora. Zahvaljujući brojnim web-stranicama, aplikacijama, turističkim blogovima i vlogovima koje neumorno ispunjavaju sami gosti, nije nam više teško sklopiti sliku kako strani gosti doživljavaju naš grad i njegovu okolicu, ljude i zanamenitosti.

Ponedjeljak, Kolovoz 14, 2017 17:02

 Uznapredovalo informatičko doba dalo nam je mogućnost saznati nešto što su se nekad mnogi pitali, a to je: što turisti najviše vole pogledati i učiniti u našem gradu i okolici? Jedan od najvećih svjetskih turističkih portala američki Tripadvisor, ima upravo takve kategorije i aplikacije na svojoj stranici na kojima sami gosti vrednuju svoje preference te sami i pišu o njima.

Stranice