Ivan Stagličić

Četvrtak, Rujan 21, 2017 16:09

Na prigodnoj svečanosti u predavonici Opće bolnice Zadar,  upriličeno je uručivanje pomoći u vrijednosti sto tisuća kuna, koju su  za pomoć ovoj ustanovi nakon katastrofalne poplave, prikupili gospodarstvenici Korivničko-križevačke županije. Inicijator ove plemenite akcije bila je Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Koprivnica. Goste iz Koprivnice pozdravio je  zadarski župan, Božidar Longin i poručio kako je ovo primjer da se na  muci poznaju junaci, te podsjetio:

Četvrtak, Rujan 21, 2017 14:48
Obilježavanje Dana Državnog arhiva u Zadru, 20. rujna, nastavljeno je u utorak kada je u čitaonici DAZD održavana Prezentacija restauratorsko-konzervatorskih radova na planu grada Zadra iz 19. stoljeća te predavanje prorektora Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Josipa Faričića, „Zadar na starim kartama“.
Srijeda, Rujan 20, 2017 21:18

Nisu svi internet blogeri i novopečeni turisti-putopisci oduševljeni našim krajevima pa ni Zadrom kao takvim. Najsvježiji primjer takvog stava je od ovog proljeća kada je blogerica The Travel Medley iznijela niz kritika na Zadar, proglasila ga nezanimljivim i previše komercijaliziranim te preporučila turistima da radije posjete Split, Zagreb ili Rovinj.

Nedjelja, Rujan 10, 2017 16:14

Vrhunac je sezone smokava, koju neki zovu i kraljicom medterana,neki kraljicom zdravlja, a kako je ova voćka tisućljećima bila jedna od glavnih osnova prehrane na Sredozemlju, vjerojatno je da su i jedni i drugi u pravu. Svjetska proizvodnja smokava iznosi danas milijun i pol tona, od čega se četri petine proizvede u mediteranskim zemljama, a najveći proizvođači su Turska, Grčka, Italija, Alžir, Maroko i Španjolska.

Četvrtak, Rujan 7, 2017 15:34

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije održala je konferenciju za novinare povodom 7. rujna, Međunarodnog dana svjesnosti o Duchenneu, koji se već treću godinu za redom provodi pod visokim pokroviteljstvom Europskog parlamenta. Riječ je o najprogresivnijem obliku mišićne distrofije, nazvane po francuskom neurologu Duchenneu koji ju je prvi opisao 1861. godine.

Ponedjeljak, Rujan 4, 2017 22:49

Prije nešto više od 12 godina, na Valentinovo 2005., osnovan je You Tube, internet stranica za postavljanje najrazličitijih video uradaka. Osnovala su ga tri mladića Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim, svi tada još u svojim kasnim dvadesetim i odmah napravili odličan posao, budući da je za nepune dvije godine Google otkupio njihov projekt i platio ga milijardu i 650 milijuna dolara.

Ponedjeljak, Rujan 4, 2017 19:28

Brojni prvašići sa svojim roditeljima okupili su se povodom  početka nove školske godine u predvorju Osnovne škole Bartula Kašića  gdje je ovom prigodom organiziran posebni program. U veselom ozračju  oni malo stariji učenici pozdravili su svoje najmlađe kolege, koji će od  danas s njima dijeliti školske klupe.

Poruku prvašićima uputio je i gradonačelnik Zadra, Branko Dukić u  kojoj je istaknuo:

Petak, Rujan 1, 2017 10:20

Astronomsko – astronautičko društvo Zadar u suradnji s Centrom za poduku Tempero, održalo je radionicu s tematikom astronomije i astronautike za djecu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovn škole. Riječ je o radonicama prilagođenim manjim skupinama djece, do desetak, uz uporabu suvremene tehnološke opreme, ali i dosta igre i zabave.

Nedjelja, Kolovoz 27, 2017 20:42

 Posebna je večer na Bazenu. Osjeća se to u zraku. Dok zalazi sunce i uzdiže se mladi mjesec, odlaze kupači, ali i dolaze ljudi, puno ljudi, što se zbiva?

Petak, Kolovoz 25, 2017 14:44

Taste and Food Festival, 13. festival dobre hrane i turizma, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, započeo je jučer u Zadru manifestacijom "Proizvodi hrvatskog sela", u sklopu koje je na zadarskom Forumu postavljeno tridesetak štandova s najrazličitijim proizvodima iz svih krajeva Hrvatske.

Stranice