Karla Belančić

Četvrtak, Ožujak 29, 2018 09:07

U organizaciji Odbora za promet Vijeća za prevenciju  kriminaliteta Zadarske županije, Turističke zajednice grada Zadra i Autokluba Zadar-HAK, provedena je preventivna akcija u prometu pod nazivom “Dan ljubaznosti u prometu”.

Utorak, Ožujak 27, 2018 17:37

U utorak je na vanjskom igralištu OŠ Šime Budinića održana zanimljiva edukativna izložba starih motornih vozila, popularnih odltimera,a u organizaciji OŠ Šime Budinića, Oldtimer kluba Sv. Krševan, Policijske uprave zadarska te Zadarskog lista.

Članovi Oldtimer kluba Sv. Krševan izložili su i preko pola stoljeća stare automobile i motocikle, svoje dugo i pažljivo čuvane limene mezimce.

Subota, Ožujak 24, 2018 14:59

Jučer je u Pomorskoj školi Zadar održan “Dan engleskog jezika”, čime je ova škola postala prva među strukovnim školama u Hrvatskoj koja je provela ovaj projekt “. Ovom aktivnošću škola se uključila u  mjere propisane nacionalnom pomorskom strategijom koja preporučuje pomorskim učilištima dodatnu edukaciju na engleskom jeziku -  službenom jeziku u svijetu pomorstva.

Srijeda, Ožujak 21, 2018 21:06

Poljoprivredno prehrambena i veterinarska škola Stanka  Ožanića od srijede je bogatija za sustav navodnjavanja kap po kap, a sve  zahvaljujući izraelskoj tvrtki Netafim, najvećoj izraleskoj tvrtki za navodnjavanje i izumitelju tog sustava. Oni Hrvatskoj planiraju donirati pet  sustava navodnjavanja kako bi demonstrirali način na koji se poljoprivredna proizvodnja u Hrvatskoj može unaprijediti.

Srijeda, Ožujak 21, 2018 14:41

U organizaciji Veleposlanstva Države Izrael i Zadarske županije te u suradnji s Israel Export Institute i HGK ŽK Zadar, u hotelu Kolovare održan je seminar pod nazivom „Primjena novih tehnologija u poljoprivredi“. Na seminaru se moglo čuti mnogobrojne sjajne primjere, poslovna i tehnološka rješenja izraelskih firmi iz domene poljoprivrede, a prikazane su i prezentacije o  stakleničkoj tehnologiji, navodnjavanju, proizvodnji maslinovog ulja, mljekarstvu i zaštiti bilja.

Utorak, Ožujak 20, 2018 16:01

Već nekoliko dana stanovnici pojedinih kvartova u Zadru  poput Petrića, Melade, Voštranice, muku muče sa zamućenom vodom.  Obavijesti o zamućenosti vode te eventualnoj potrebi za prokuhavanjem  na stranicama Vodovoda nije bilo. Kontaktirali smo Vodovod kako bismo  razjasnili o čemu se radi te je li voda na području tog dijela grada uopće  za piće.

Ponedjeljak, Ožujak 19, 2018 14:31

KUD Zrmanja iz Obrovca, nakon pet godina pauze, ponovno se okupio! U posincu 2017. godine želja da iznova aktiviraju  djecu i očuvaju tradiciju staru više od 100 godina nadjačala je financijske probleme u koje su bili zapali zbog nepodmirenog dugovanja i otvorila vrata mladom naraštaju grada Obrovca.

Petak, Ožujak 16, 2018 09:05

Učenici 7. a razreda OŠ Bartul Kašić, Josip Kocman i Josip Šumski, sudjelovali su na Županijskom natjecanju iz informatike INFOKUP u OŠ Krune Krstića. Natjecali su se u kategoriji "razvoj softvera u kojoj su, ujedno, bili i jedini prijavljeni u cijeloj županiji. Uz mentoricu iz škole Vlatku Ignac, učenici su imali i vanjskog mentora Ivana Ignaca koji je zaposlen u tvrtki Helmholz kao programer.

Četvrtak, Ožujak 15, 2018 12:41

Umjetnost je osobita ljudska djelatnost čije se značenje konstituira u složenom komunikacijskom procesu između umjetnika, umjetničkog djela i publike. Da nije uvijek lako naći put do publike i da za taj dijalog treba poprilično hrabrosti dokaz su svi sudionici ovogodišnje smotre radova Lidrano učenika srednjih škola Zadarske županije koja se održala u Benkovcu sredinom veljače 2018.

Petak, Ožujak 9, 2018 14:45

Međunarodni dan žena, kojeg obilježavamo 8. ožujka, dan je kada bismo trebali slaviti ekonomska, politička i društvena dostignuća žena. No, jesu li žene danas doista dostigle tu ravnopravnost? Realnost nam otkriva podatke koji govore sve samo ne ono što bismo htjeli. A to je - da ravnopravnost postoji.

Stranice