Krešimir Bukvić

Ponedjeljak, Veljača 19, 2018 13:19

Diplomirala suvremeni ples i koreografiju na plesnom odsjeku Sveučilišta Concordia u Montrealu u Kanadi, vodila Plesni odsjek Umjetničke Akademije u Reykjaviku na Islandu, radila u školi Ane Maletić, u ansamblu LADO, podučavala ples u Zagrebačkom plesnom centru, na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu i Osijeku te, zapravo, gotovo u sklopu svih plesnih centara, škola i udruga u zemlji a zadnjih pet godina je i voditeljica prve državne osnovne škole za balet i suvremeni ples u Šibeniku.

Nedjelja, Veljača 11, 2018 21:10 1

Skupina "Morski ježevi s Premude" ovogodišnji su pobjednici Zadarskog karnevala. Drugo mjesto je osvojila ekipa iz Briševa - koncept automobil Škoda GT - điha dok je treće mjesto pripalo Pakoštancima maskiranim u kauboje i indijance naziva "Divlji zapad".

Subota, Veljača 10, 2018 21:57

U caffe baru Doma oboren Guinnessov svjetski rekord u dužini pripremljenog Varoshkog sushija. Zadarska, zapravo varoška inačica sushija – Varoshki sushi, dužinom je iznosio popriličnih 1450 centimetara što je čak 201 centimetar duže od godine prije, kada su varoški sushi majstori pripremili svoju verziju čuvene japanske delicije dugu 1249 centimetara.

Utorak, Veljača 6, 2018 15:07

Zbog velikog interesa predstava "Carevo novo ruho" zadarske glumačke radionice/udruge Drama plus, koja je premijerno izvedena koncem prošle godine, ponovo igra u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar u petak, 9. veljače, u 19 sati. Ova hit predstava rađena je prema čuvenoj bajci Hansa Christiana Andersena.

Srijeda, Siječanj 31, 2018 00:11

Živjeti je skupo, no i umrijeti! Cijena pogreba, ispraćaja, u  Zadru se kreće od minimalno tri tisuće kuna (lijes, križ, osmrtnice, prijevoz i troškovi ukopa) dok nova grobnica dođe oko 40 tisuća kuna što je  iznos koji danas može platiti sve manji i manji broj ljudi. A riječ je o  skromnom pogrebu, dakle, najjeftinijem lijesu, križu, minimalnom broju osmrtnica i prijevozu.

Ponedjeljak, Siječanj 29, 2018 13:06

Rotary klub Zadar poziva Zadrane na humanitarni maskenbal 10. veljače u Ilirijinom Arsenalu. Sredstva će se prikupljati za udrugu Svjetlo i Udrugu za Down sindrom Zadarske županije. Nastupaju Zaratino bend i DJ Domagoj. U ime organizacijskog odbora s pojedinostima događanja okupljene su upoznali dr. Nikolina Basioli, oftalmologica i dr. dentalne medicine Damir Dekorti, članovi Rotaryja.

Ponedjeljak, Siječanj 29, 2018 11:20

Ovog proljeća sjajimo! Najnoviji make up trendovi predviđaju puno sjaja, „friško“ lice koje plijeni, koje obasjava, nešto potpuno drugačije od još uvijek aktualnih zimskih mat trendova, informira nas poznata zadarska i ne samo zadarska pjevačica Martine Thomas. Većina javnosti ne zna no Martine osim mikrofonom vješto barata i make up kistovima, bojicama, puderima, ruževima i svom ostalom opremom za uljepšavanje, radeći već godinama i kao vizažistica.

Subota, Siječanj 27, 2018 21:00

Varoški maltezer Mili pobjednik je prvog Varatona, utrke koja se u Noći muzeja održala u organizaciji caffe bara "Doma" u Ulici Stomorica. Sićušni je psić najbrže pretrčao dionicu dugu 'čak' 42,195 metara, zasluživši prestižnu titulu najbržeg, a iza sebe je ostavio mnogo uigraniju i snažniju ekipu sutrkača, dvadesetak sudionika ili bolje rečeno gradskih zafrkanata.

Petak, Siječanj 19, 2018 10:30

Tomislav Ivčić, Tomislav Bralić, Mišo Kovač, Mladen Grdović... kao i nekolicina drugih glazbenika nova su inspiracija zadarske, dakako i ne samo zadarske, pjevačice i, kako ju mnogi nazivaju, zadarske ambasadorice – Marine Tomašević. Ne za pjesme već jednu novu aktivnost kojom se nagrađivana pjevačica u zadnje vrijeme bavi – slikanjem. Marina vrlo uspješno uz mikrofon upotrebljava i kist, angažirana i oko svoje druge, uz pjesmu, velike ljubavi – slikanja.

Ponedjeljak, Siječanj 15, 2018 15:40

Ovogodišnje "Nasmiješeno sunce" u kategoriji "Novi suvenir" dodijeljeno je projektu "HIA - Hobby I Adore" iza kojeg stoje tri mlade poduzetnice - Helena Kolega (marketing menadžerica), Iva Martinović (grafička dizajnerica) i Ana Stipić Radulović (grafička dizajnerica) koje su osmislile kolekciju Feel Zadar, originalne zadarske suvenire: razglednice, magnete, nakit, slike na platnu, majice i šalice s motivima zadarskih znamenitosti.

Stranice