Ljiljana Jurjević

Nedjelja, Listopad 8, 2017 16:57

Simpatičan je taj starac. Najveće njegovo bogatstvo jest da je imao ugrađenu Božju navigaciju - Duha Svetoga. To se vidjelo jer je bio pravedan i bogobojazan. I u svojoj starosti i bolesti nije bio toliko obuzet tim svojim poteškoćama nego je mislio na svoj narod - očekivao je "utjehu Izraelovu". Duh Sveti mu je obećao da neće umrijeti dok se to ne dogodi, dok se ne rodi Spasitelj svijeta. I tom unutarnjom navigacijom vođen je sv.

Ponedjeljak, Rujan 25, 2017 14:42

Tužna je jesen u Obrovcu. Gradić u na obali rijeke Zrmanje utonuo je, već početkom jeseni, u pravi zimski san, ali ni ljeta u ovom gradiću nisu ništa življa. Ono malo Obrovčana, u subotu ujutro nisu se dali vidjeti na ulicama. Tek pokoja mama s kolicima i stalni gosti obrovačkih kafića. Dućani rade, cvjećarna, ljekarna, banka... Ali gužve nema, ni u banci, ni na ulicama ovog lijepog, ali zapuštenog i vremenu prepuštenog grada.

Srijeda, Rujan 20, 2017 16:10

Iza zadarske glazbenice Tatjane Jergan Botunac bogata je godina puna uspjeha i nagrada. Godina je počela prvom inozemnom suradnjom s pjesmom "Kada jednom" u izvedbi mlade slovenske grupe IL DIVJI. Dio je to Tatjaninog autorskog rada kad je u početku sama potpisivala i tekstove i glazbu, a već duže vrijeme radi u timu s dvoje vrlo priznatih splitskih tekstopisaca, Brankom Slivarom i Lući Tukić - Lući Lu.

Utorak, Rujan 19, 2017 12:51

Zaseok Josići u Kruševu, a u njemu baba Maša upravo gleda nove objave na Facebooku... nekima je teta, nekima baba, a mnogima mama i prababa. Pitamo tetu Mašu što ima novog u zemlji i svijetu.

- A, svašta ti ode ima srićo moja. I lipog i ružnog, a mene jadnu ovako staru, dušo moja, virovala ili ne, najviše poj'de politika, uzdahne teta Maša onako iz dubine duše.

- A što politika, pa tvoji su na vlasti, teta?!

Četvrtak, Rujan 14, 2017 15:04

Tijelo sv. Leopolda stiglo je u Zadar u crkvu Gospe od Zdravlja. Nakon uvodnog molitvenog obreda, građani od 14,30 do 17,30 sati mogu počastiti sveca pred njegovim tijelom. Ljudi će moći pojedinačno doći do tijela sveca, ulazit će na glavna vrata crkve, a izlaziti kroz vrata u sakristiji crkve, da se izbjegne zastoj i radi lakše cirkulacije ljudi. U 17,30 sati započinje molitva krunice koja će biti zaključena s litanijama u čast sv. Leopolda.

Ponedjeljak, Kolovoz 14, 2017 18:39

 Pedesetak Jurjevića okupilo se u subotu navečer u varošu, na guvnu. Oživjeli su Jurjevići, inače najbrojnije prezime u Kruševu, na jednu večer staru tradiciju feštanja na guvnu uoči blagdana Velike Gospe, nakon nogometnog turnira, a ove godine poklopilo se i obilježavanje 40. godišnjice osnutka NK Aleluja Jurjevići.

Nedjelja, Srpanj 30, 2017 21:00

Prije 26 godina vi ste bili među onima koji ste ostali s ove strane smrti. To su dani i iskustvo koji se ne smiju zaboraviti. Postoje, međutim dvije napasti da sve to zaboravimo i omalovažimo: jedna napast dolazi iz drugog tabora, a jedna dolazi od nas samih. Ova prva dolazi od onih koji bi željeli da mi to zaboravimo, pa tako svaki dan slušamo kako se ne treba okretati prošlosti, nego budućnosti. Kao da onaj tko zaboravi prošlost ima budućnosti!

Nedjelja, Listopad 9, 2016 00:00

Svečano je jučer bilo u Zadru, posebno oko Trga Petra Zoranića i crkve Svetog Šime gdje su od ranog jutra pristizali hodočasnici iz cijele Zadarske nadbiskupije, ali bilo je tu i hodočasnika iz Splita i Šibenika koji već tradicionalno dolaze pokloniti se zadarskom zaštitniku, čiji dan se jučer slavio.

Četvrtak, Listopad 6, 2016 00:00

U subotu, 8. listopada Zadar slavi svoga zaštitnika svetog Šimu. Svetkovini prethodi Svečana Večernja u petak u 19 sati koju predvodi zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

Četvrtak, Rujan 1, 2016 00:00

Trinaesti put po redu u Poličniku je održan Susret dalmatinskih klapa pod nazivom „Pismon će se uspomene čuvat". U prekrasnom ambijentu dvorišta župne crkve Sv. Nikole prošle subote nastupile su domaća klapa Koporan, Ponistra iz Crnog, ženska klapa Peružini iz Paga, ženska klapa Luna iz Kožina, Filip Dević iz Splita te Kamen iz Kamena.

Stranice