Marina Šaponja

Ponedjeljak, Rujan 25, 2017 14:52

Posljednje ispitivanje kakvoće mora na Puntamici na plaži Puntamika - jug i plaži ispred svjetionika pokazalo je kako je more prve kategorije, odnosno izvrsne kakvoće.

Time prestaje zabrana kupanja na tom dijelu gdje je zbog velikih poplava uslijed puknuća kanalizacijske cijevi u Ulici kneza Domagoja i izlijevanju fekalnih voda u more od 15. rujna vrijedila zabrana kupanja budući da je uzorkovanje potvrdilo kako je more ondje bilo četvrte kategorije.

Ponedjeljak, Rujan 25, 2017 14:40

Maturanti "Jurja Barakovića" generacija 1976/77. u subotu su proslavili veliku 40. obljetnicu mature.

Emotivan je ovo susret bio za sve njih. Neki se nisu godinama vidjeli, drugi se pak viđaju, ali rjeđe jer obveze nose svoje, no subota navečer bila je rezervirana isključivo za njih - za staro društvo iz IV e.

Nedjelja, Rujan 24, 2017 20:57

Premijera poznate dječje predstave "Pale sam na svijetu", nastale prema istoimenom romanu Jensa Sigsgaarda odigrana je u nedjelju u zadarskom Kazalištu lutaka.

Predstava za koju režiju potpisuje Petar Vujačić u dvoranu Kazališta okupila je brojne mališane koji su uz pratnju roditelja, djedova i baka došli vidjeti što je dječaj Pale radio kada je ostao potpuno sam - na cijelom svijetu!

Subota, Rujan 23, 2017 21:12

Po prvi put u Hrvatskoj, i to baš u Zadru, u subotu ujutro na Narodnom trgu je održan izbor Kraljice iznenađenja, odnosno Kraljice trga.

Novina je to koja je privukla velik broj znatiželjnika, ali tek pet djevojaka koje su odlučile sudjelovati u izboru najljepše.

Petak, Rujan 22, 2017 14:43

Božidar Longin zadarski župan kako je i najavio prije nekoliko dana, danas je proglasio elementarnu nepogodu uzrokovanu poplavama. Nepogoda je proglašena za gradove Zadar i Nin i općine Preko, Sv. Filip i Jakov, Poličnik, Kukljica, Ražanac, Pakoštane, Bibinje, Sukošan, Zemunik Donji, Pašman, Starigrad, Sali i Vrsi, Privlaka i Kali.

Četvrtak, Rujan 21, 2017 20:52

Vozači su se neugodno iznenadili kada su u četvrtak ujutro  zapali u velike prometne gužve koje su se stvarale na Bulevaru. Zbog radova zatvoren je dio Bulevara od Mehanizacije do raskrižja ulica Ante  Starčevića, Hrvoja Ćustića i Ulice Petra Skoka.

Riječ je o početku rekonstrukcije ove značajne gradske prometnice,  projektu Hrvatskih cesta vrijednom 40 milijuna kuna.

Četvrtak, Rujan 21, 2017 14:46

Pročišćivač otpadnih voda nakon pretrpljenih šteta u prošlotjednoj poplavi radi u prvoj fazi. Proći će još neko vrijeme, 10-ak ili više dana dok se mikrobiologija ne pokrene jer je riječ o organizmima koje treba nadohranjivati.

Srijeda, Rujan 20, 2017 18:01

Osam dana od poplava Trgovački centar Supernova je zatvoren, a sve do juče, kada su se oglasili priopćenjem, informacije za javnost nisu se davale se niti na kapaljku.

Utorak, Rujan 19, 2017 19:22

 U Zadar je jučer stigao 71 isušivač prostora, saznajemo od Bore Galca, ravnatelja zadarskog Crvenog križa.

Naime, jučer tijekom jutra zadarski Crveni križ dobio je 41 isušivač prostora od krovne organizacije, a tijekom poslijepodneva od Crvenog križa Vinkovci i okolnih organizacija stiglo je još 30 isušivača prostora.

Utorak, Rujan 19, 2017 10:14

Iz ove situacije ne možemo sami izaći. Štete su puno veće nego što je izgledalo u prvom trenutku. Prema izvješćima svih gradonačelnika i načelnika, koja su još uvijek nepotpuna, štete iznose više od milijarde kuna, nakon jučerašnjeg sastanka Kriznog stožera izjavio je župan Božidar Longin.

On je na sastanku Kriznog stožera okupio gradonačelnike i načelnike gradova i općina u županiji stradalih u prošlotjednoj poplavi.

Stranice