Marina Šaponja

Četvrtak, Kolovoz 17, 2017 12:38

Unatoč zabrani parkiranja na desnoj strani Muraja, tijekom ljeta mnogi se na nju ne obaziru pa u nedostatku slobodnih parkirnih mjesta, vozači uporno parkiraju svoja vozila. Muraj zbog toga tijekom ljeta postaje prekrcan vozilima čiji se vlasnici ne libe niti parkirati ih na travnatoj površini, nogostupu, zbog čega su pješaci primorani šetati po cesti. Posebnu opasnost to predstavlja za osobe u invalidskim kolicima i majke s djecom koje moraju zaobilaziti parkirana vozila na nogostupu.

Četvrtak, Kolovoz 17, 2017 11:05

 Bliži se početak školske godine, što predstavlja stres ne samo učenicima, već i njihovim roditeljima. Naime, svake godine sve više novaca treba izdvojiti za opremanje djece u školu. Budući da je riječ o neophodnom asortimanu, trgovci su cijenama neumoljivi jer će svi roditelji za svoju djecu za polazak u školu izdvojiti i koju kunu više.

Utorak, Kolovoz 15, 2017 17:12

 Suša i tropske temperature koje su ovog ljeta harale Hrvatskom napravile su veliku štetu na poljoprivrednim usjevima. Sušna razdoblja bila su dugotrajna što je uzelo svoj danak, ponajviše na sezonskom voću i povrću, ali i otpornijim kulturama. Poštene kiše u Dalmaciji nije bilo gotovo cijelog ljeta, a povremeni prolazni pljuskovi bili su nedostatni kako bi se žedna zemlja napila.

Ponedjeljak, Kolovoz 14, 2017 21:33

Požar koji je još u subotu buknuo na području Zatona Obrovačkog, danas ujutro ponovno se rasplamsao te se nošen jakom burom proširio na više mjesta. Linija vatre bila je duga više kilometara, a gorjelo je od Tulovih greda, preko Zatona Obrovačkog, do Modrića.

Petak, Kolovoz 11, 2017 00:12

Lučka uprava Zadar bilježi rekordan promet u 2017. godini.

Iako su uoči turističke sezone očekivali porast u prometu i broju putnika, ovi rezultati iznenadili su čak i djelatnike Lučke uprave Zadar, i to ugodno.

- Ovi rezultati premašili su naša očekivanja. Rastemo u svim segmentima i to ne na uštrb drugih luka, jer primjerice luka u Biogradu također bilježi porast, kazao je Đoni Štambuk iz Lučke uprave Zadar.

Četvrtak, Kolovoz 10, 2017 17:43

Prvu Interovu nogometnu akademiju u Hrvatskoj svečano je otvorio gradonačelnik Branko Dukić uz kojeg su nazočili Ante Rados, direktor TZ grada Zadra i Denis Karlović, direktor ŠRC Višnjik.

Ovo je prvi kamp akademije koji će trajati pet dana, a drugi, u istom trajanju, počinje u ponedjeljak, 14. kolovoza.

Ponedjeljak, Kolovoz 7, 2017 21:08

U teškoj prometnoj nesreći koja je se dogodila u noći na subotu na autocesti kod Posedarja  život je izgubila 36-godišnja ukrajinska  političarka, Irina Berezhnaya te 38-godišnji vozač, državljanin Bugarske,

U prometnoj nesreći lakše tjelesne ozljede zadobila je 8-godišnja djevojčica, kćerka ukrajinske političarke, bivše zastupnice tamošnjega parlamenta, Rade, iz proruske Stranke regija, koja je bila vezena na  stražnjem sjedalu.

Petak, Srpanj 21, 2017 16:17

Na Akademiji žena HSS-a, na temu "Osnaživanje žena za rad u politici" o iskustvu žene u visokoj politici okupljenima je govorila Jadranka Kosor, bivša predsjednica Vlade RH.

Četvrtak, Srpanj 20, 2017 21:22

Božidar Longin sa suradnicima održao je prvi kolegij župana, a na dnevnom redu našla se 21 točka.

Na kolegiju je donesena odluka o osnivanju i imenovanju načelnika, zamjenika načelnika i članova Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Za načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije imenovan je Šime Vicković, zamjenik župana, a za predstavnika Hrvatskih voda, umjesto Ivana Paića imenovan je Ivan Peša.

Utorak, Srpanj 18, 2017 20:51

Pitati vatrogasce, koji se već danima bore s požarima diljem županije, jesu li umorni, potpuno je promašeno pitanje, a opet i takvi, na izmaku snaga, bili su spremni na još jednu besanu noć pred sobom. Bila im je to treća ili četvrta, tko više i broji.

Stranice