Marina Šaponja

Četvrtak, Studeni 30, 2017 12:57

 Skijaška utrka na Ižu?! Zvuči pomalo nevjerojatno, ali je istina. Članovi MO Veli Iž na čelu sa predsjednikom Sinišom Kulišićem odlučili su uoči Božića na Velom Ižu organizirati pravu pravcatu skijašku utrku, dakako s pravim snijegom.

Na ideju su, priča Kulišić, došli prije nešto više od mjesec dana kada su na televiziji gledali kako u se prošle godine skijaši vozili Trgom Josipa bana Jelačića u Zagrebu.

Četvrtak, Studeni 30, 2017 10:10

Udruga Pozitiva senior čije se članice već godinu dana sastaju u Domu za odgoj djece i mladeži u Zadru, povodom božićnih blagadana donirale su korisnicima Doma prigodne ukrase koje su oni izložili na humanitarnoj prodaji.

Subota, Studeni 25, 2017 19:39

Učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna zajedno s profesoricoma Mirnom Kerr Oštarić povodom Dana grada Zadra treću godinu zaredom provode projekt "Visit me again, love Zadar".

Ove su godine učenici trećeg razreda smjera grafički dizajner osmislili i napravili razglednice i majice s motivima grada Zadra, sv. Donata, sv. Stošije, Pozdrava Suncu, Morskih orgulja i brojnih drugih poznatih kulturnih atrakcija koje krase naš grad.

Subota, Studeni 25, 2017 17:35

Ni tmurni oblaci koji su se u subotu ujutro nadvili nad Zadrom nisu spriječili maštovite performere koji su se drugog dana Adventa okupili na Trgu Petra Zoranića kako bi uveselili one najmlađe – djecu.

Tri sata puna zabave, igara, čarolija, sve su to ponudili mališanima koji su se zajedno sa svojim roditeljima u subotu ujutro zatekli na Poluotoku.

Subota, Studeni 25, 2017 17:28

Nisam mogao ne doći u Zadar, ne držati koncert u gradu gdje sam često nastupao i za koji me vežu samo lijepe uspomene, jučer je na početku još jednog glazbenog spektakla svojstvenog velikanima scene pred prepunim Arsenalom poručio Tony Cetinski te zasluženo pokupio ovacije.

Četvrtak, Studeni 23, 2017 14:00 1

 U zadnjih 10 godina iz Hrvatske se odselio grad veličine Splita, u inozemstvo je emigriralo više od 200 tisuća građana. Najviše ih je u razvijenije zapadne zemlje odselilo kada je Hrvatska postala punopravna članica EU, čime se otvorilo tržište rada. Veće plaće, bolji standard, daleko bolji uvjeti rada, obrazovanje i neopterećenost poviješću, samo su neki od uvjeta zbog čega hrvatski građani iseljavaju iz domovine i odlaze u inozemstvo.

Četvrtak, Studeni 23, 2017 13:16

Odjel ginekologije bogatiji je za 17 kolijevki za novorođenčad zahvaljujući velikodušnoj donaciji tvrtke Sonik.

Vrijednost akcije pod nazivom "Hvala ti za krevetić" je 30 tisuća kuna.

Dr. Zdenko Matas, voditelj Odjela ginekologije i porodiljstva OB Zadar zahvalio je svim donatorima koji su nesebičnim i hvalevrijednim akcijama pomogli Bolnici, budućim mamama i novorođenim bebama.

Četvrtak, Studeni 23, 2017 12:54

Zadarski srednjoškolci, učenici četvetih razreda Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića prošlog su se tjedna vratili s 15-dnevnog putovanja u Portugal. U portugalskom su gradu Bragi boravili u sklopu Erasmus projekta gdje su na obitelsjkim imanjima i poljoprivrednim gospodarstvima obavljali stručnu praksu.

Utorak, Studeni 21, 2017 21:08

Veliku paštašutu ponudili su jučer na otvaranju Međunarodnog tjedna talijanske kuhinje u zadarskoj Zajednici Talijana.

Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana, povodom jučerašnjeg otvaranja naglasila je kako se Tjedan talijanske kuhinje u ovom tjednu održava po cijelom svijetu.

Ponedjeljak, Studeni 20, 2017 16:08

Od sljedeće školske godine informatika postaje obveznim predmetom u petim i šestim razredima. U tu svrhu za opremanje informatičkih radionica Ministartsvo znanosti, obrazovanja i sporta osiguralo je 11 milijuna kuna koje će do kraja godine dobiti prvih 200 škola u Hrvatskoj.

Od toga je njih pet iz Zadarske županije: OŠ Voštarnica, OŠ Zadarski otoci, OŠ Krune Krstića, OŠ Petar Zoranić u Stankovcima i OŠ Sukošan.

Stranice