Marina Vlakić

Ponedjeljak, Ožujak 5, 2018 14:32 1

Intrigantna politička skupina okupila su se ove subote u Zadru radi udruženja snaga za bolji razvoj grada i županije, ali i države. Naime, Moderna demokratska snaga (MODES) imala je čast ugostiti najpoznatije nezavisne gradonačelnike i načelnike koji su uveličali njihovu izbornu skupštinu na kojoj su članovi stranke ujedno birali predsjednika gradske i županijske organizacije.

Petak, Ožujak 2, 2018 09:05

Inspektori Krim-odjela Policijske uprave zadarske ovih su dana bili u gradskoj tvrtki Tržnica Zadar nakon što su protiv njenog direktora, Tomislava Letinića, dobili više anonimnih prijava. Iako je riječ o tek imenovanom direktoru gradskog poduzeća, Letinić je prijavu dobio čak i za - mobbing! Upravo iz tog razloga pretpostavlja da je riječ o nekome kome iz firme kome ne odgovara njegov dolazak i češljanje sve dokumentacije koju je zatražio po preuzimanju dužnosti.

Četvrtak, Ožujak 1, 2018 09:23 1

Uoči današnje sjednice Gradskog vijeća, SDP-ov vijećnik Erol Gaši dobio je odgovor na pitanje postavljeno još 18. prosinca prošle godine na 7. sjednici GV-a, a u kojemu izražava sumnju na predizborno zapošljavanje te od Grada traži detaljne podatke o zapošljavanju po gradskim tvrtkama:

Srijeda, Veljača 28, 2018 11:35

Na Općinskom sudu u Zadru jučer je trebalo biti nastavljeno suđenje u postupku protiv gradskog pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb, Marija Pešuta, kojega je tužio bivši gradski vijećnik Reno Sinovčić. Tužbu je podnio zbog Pešutovih SMS poruka koje je doživio kao uznemiravajuće te je sve prijavio policiji. No Sinovčić se jučer nije pojavio na sudu te je sudac Domagoj Kurobasa odgodio raspravu za sredinu ožujka kada će se i tužitelj i tuženik biti ponovno pozvani.

Utorak, Veljača 27, 2018 11:19

Grad Benkovac traži novog direktora komunalne tvrtke Benković, zbog čega su 12. veljače raspisali natječaj. Iako je rok za prijave završio, gradonačelnik Tomislav Bulić kaže nam kako ne zna tko se sve javio na natječaj jer nije proveden natječajni postupak. No, jedno je sigurno - aktualnog direktora Ivice Erlića na ovom mjestu više neće biti.

Potvrdio nam je to gradonačelnik Bulić otvoreno rekavši kako je natječaj i raspisao zato što nije zadovoljan Erlićevim radom.

Petak, Veljača 23, 2018 09:05

Nakon što je HNS-ova gradska vijećnica Irena Gulan javnost obavijestila o lecima "Istina o istanbulskoj" koji su se pojavili u zadarskoj Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje, razgovarali smo s ravnateljem škole, Markom Marinom, ali i gradskim pročelnikom za školstvo Josom Nekićem.

Utorak, Veljača 20, 2018 14:46 1

Dolazak u Zadar čelnika stranke Neovisni za Hrvatsku,  Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, trebao je biti uobičajena novinska  konferencija, no ona se pretvorila u poveći skup ljudi na koji su došli  čak i oni koji sa strankom  nemaju veze jer su se samo htjeli - slikati s  Brunom Esih. 

Ponedjeljak, Veljača 19, 2018 13:08

Stranka Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović - Neovisni za Hrvatsku sutra će i službeno započeti s radom u gradu i županiji. Naime, u hotelu Kolovare u 11 sati bit će održana novinska konferencija na kojoj će biti imenovani koordinatori stranke za Zadar i županiju te održane pripreme za osnivanje ogranaka. U stranci najavljuju da će se javnosti obratiti predsjednica stranke, Bruna Esih, politički tajnik Zlatko Hasanbegović te novoimenovani koordinatori Vlado Kovačević i Mate Lukić.

Ponedjeljak, Veljača 19, 2018 11:27

Slovensko kulturno društvo Lipa Zadar, koje okuplja Slovence i prijatelje Slovenije sa zadarskog područja, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar ovoga petka obilježilo je najveći slovenski kulturni praznik, Prešernov dan, te održalo 13. redovnu godišnju skupštinu. Predsjednica Društva, Darja Jusup, nazočne je upoznala s brojnim aktivnostima Društva, ističući kako je ovo već 108.

Utorak, Veljača 13, 2018 13:05

Direktoru Športskog centra Višnjik, Denisu Karloviću, za desetak dana ističe četverogodišnji mandat. Karlović je na čelo ove gradske tvrtke imenovan 25. veljače 2014. godine preuzimajući je od dotadašnjeg direktora Dina Baila koji je imenovan njegovim zamjenikom.

Stranice