Marina Vlakić

Nedjelja, Studeni 26, 2017 20:03

 Kao jedini kandidat za predsjednika zadarske organizacije SDP-a Antun Novoselović je na izbornoj skupštini izabran na ovu dužnost. Iako je skupštini nazočilo tek šezdesetak članova i atmosfera je u hotelu Kolovare djelovala pomalo otužno, Novoselović kaže kako nije riječ ni o kakvom bojkotu članova, navodeći kako su ga neki članovi osobno nazvali i ispričali svoj nedolazak zauzetošću ili lošim vremenom.

Petak, Studeni 24, 2017 12:29

 Iako je u hrvatskoj javnosti ostao upamćen po slučaju pedofilije nad bibinjskim dječacima i od 2014. godine je sklonjen iz pastoralnog rada, jučerašnji telefonski razgovor s don Nedjeljkom Ivanovim djelovao je prilično otužno. Drhtavim glasom pričao nam je kako mu je sadašnja situacija u privatnom domu "postala neizdrživa" te moli svoje nadležne da ga vrate u Svećenički dom "Zmajević" u Zadru.

Srijeda, Studeni 22, 2017 16:48

 Pljesak se prolomio glavnim mjesnim okupljalištem u Škabrnji kada je u podne izrečena presuda Ratku Mladiću. Lica zgrčena od iščekivanja, ruku prekriženih kao u molitvu koja će im pomoći "da krvnika Mladića zapadne pravedna kazna", mještani su od deset sati jučer ujutro napeto iščekivali presudu.

Srijeda, Studeni 22, 2017 13:40

Nakon isteka roka za predaju kandidatura izvjesno je da je Antun Novoselović jedini kandidat za predsjednika zadarskog SDP-a. Na izborima za čelnog čovjeka Gradske organizacije iduće nedjelje stoga ne bi trebalo biti većih iznenađenja te Novoseloviću samo preostaje vidjeti u kolikom će postotku dobiti podršku zadarskog članstva.

Utorak, Studeni 21, 2017 09:59

Bivši ravnatelj zadarske FINA-e, Josip Klišmanić, nedavno je preuzeo Zračnu luku Zadar. Iako nije imao nikakvog iskustva u zrakoplovstvu, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture procijenilo je da je Klišmanić najbolji izbor za preuzimanje jedne do najuspješniji hrvatskih zračnih luka koja već godinama bilježi enorman rast prometa i stoga je treba povjeriti u dobre menadžerske ruke, osobito zbog njene prilagodbe Schengenskoj zoni.

Četvrtak, Studeni 16, 2017 09:54

Najnovija vijest iz Grada Zadra umiriti će barem malo roditelje djece s posebnim potrebama i štićenike koji već godinama čekaju na otvaranje centra Mocire. Naime, kako kaže gradski pročelnik za školstvo Joso Nekić, Mocire će se uvrstiti u proračun Grada za 2018. godinu, čime bi se polako približili najavi o otvaranju Centra iduće školske godine.

Srijeda, Studeni 15, 2017 19:41 1

Na dnevnom redu sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jučer se našao još jedan načelnik iz naše županije, a ovoga puta riječ je o načelniku općine Vir, Kristijanu Kapoviću, kojega su njegovi politički oponenti prijavili da je proslavu rođenja djeteta s oko 300 uzvanika platio općinskim novcem. Zanimljivo je da je Kapović načelnik koji je dobio najviše prijava Povjerenstvu, ali su prijave odbacivane zbog neosnovanosti.

Srijeda, Studeni 15, 2017 10:35 1

Vrh stranke jučer je raspustio kompletnu organizaciju Mosta nezavisnih lista u Zadru! Jučer su ih o tome obavijestili priopćenjem, a da prethodno o toj odluci ni s kim iz lokalnog rukovodstva nisu razgovarali ili ih barem telefonskim putem izvijestili kako su odlučili raspustiti cijelu organizaciju.

Subota, Studeni 11, 2017 16:27

Ukoliko se zadarski mostovci odluče na odlazak u stranku Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović - Neovisni za Hrvatsku na lokalnoj političkoj sceni doći će do pomalo nesvakidašnjeg preslagivanja. Nagli zaokret Mosta, a koji se često voli prikazivati i strankom lijeve provenijencije, pogotovo kada se bori za radnička prava, zasigurno će utjecati i na situaciju u Gradskom vijeću Zadra i Županijskoj skupštini.

Petak, Studeni 10, 2017 13:10 5

Nakon objave teksta o obilježavanju 26. godišnjice stradanja Škabrnje u našu se redakciju javio Roko Bilaver, napominjući kako zove u ime više obitelji iz Škabrnje koji su 18. studenog 1991. izgubili velik broj svojih najmilijih. Bilaver kaže kako su ostali šokirani najavom načelnika Općine Nediljka Bubnjara da će prilikom obilježavanja te tužne obljetnice nastupiti pjevač Miroslav Škoro.

Stranice