Marina Vlakić

Utorak, Listopad 3, 2017 11:52

Vijećnici Mosta na današnjoj sjednici Županijske skupštine očekuju odgovor na pitanje postavljeno na sjednici 14. srpnja, a vezano za problem parkirališta zadarske Opće bolnice za koji oni nude model besplatnog parkinga putem bolničkih uputnica. Riječ je o problemu koji se godinama pokušava riješiti, no zasad bezuspješno, pa ovo parkiralište koriste i gosti obližnjih kafića, ali najviše kupači plaže Kolovare.

Ponedjeljak, Listopad 2, 2017 21:33

Vijest da će novcem europskog projekta "Ruins" financirati obnova najstarijeg spomenika u županiji, crkvice sv. Stošije na Puntamici, oduševila je članove Društva prijatelja Puntamike. Nakon godina uporne borbe i obijanja brojnih pragova s molbom da se zaštiti ovaj spomenik kulture iz 9.

Ponedjeljak, Listopad 2, 2017 08:22

Protekloga četvrtka održana je burna sjednica Kluba vijećnika HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera, nakon što su pregledani materijali za današnju sjednicu Gradskog vijeća. Naime, neki su se vijećnici iznenadili kada su vidjeli financijsko izvješće gradske tvrtke Tržnica Zadar u kojemu je po njima bilo više nelogičnih stavki, poput one o angažmanu sisačke knjigovodstvene tvrtke za reviziju financijskog izvještaja.

Subota, Rujan 30, 2017 12:53 1

Vlada RH na zadnjoj je sjednici za direktora Zračne luke Zadar predložila imenovanje Josipa Klišmanića i time je završena priča oko, po mnogima, spornog natječaja za prvog čovjeka zadarskog aerodroma. Iako su čak i iz HDZ-a u početku dolazile informacije kako će stranka na ovoj dužnosti ostaviti dugogodišnju direktoricu Irenu Ćosić, približavanjem odluke Vlade iz stranke se sve češće čula informacija o Josipu Klišmaniću kao za njih najoptimalnijem rješenju.

Petak, Rujan 29, 2017 09:30 1

Uoči sjednice Županijske skupštine iz HDZ-a smo dobili informaciju koja otkriva kako su zbog sve većih razmimoilaženja u stavovima povukli odluku koju su do jučer grčevito branili - odustali su do prijedloga za povećanjem vijećničkih naknada! Ali nisu odustali od samog povećanja, pa su "lopticu" odgovornosti prebacili na svojega koalicijskog partnera - HSP Ante Starčevića. Tako su pravaši ti koji će na idućoj sjednici Županijske skupštine izići s prijedlogom za povećanjem naknada.

Četvrtak, Rujan 28, 2017 14:50

Devetogodišnja djevojčica lakše je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak u 18.30 sati. Do nesreće je došlo, saznajemo u Policijskoj upravi zadarskoj, kada je 40-godišnji vozač, krećući se iz Puta Nina prema Ulici Asje Petričić, ne zaustavljajući se na na pješačkom prijelazu, oborio djevojčicu.

Alko-test nije pokazao alkoholiziranost vozača, a protiv njega će biti podignut optužni prijedlog.

Srijeda, Rujan 27, 2017 20:21

Zahvaljujući se svima koji su gradu Zadru pomogli u sanaciji šteta od poplava, gradonačelnik Branko Dukić na kolegiju je iznio i podatak iz kojega se daje zaključiti kako su neki građani iskoristili situaciju za prijavu sumnjivih šteta:

Srijeda, Rujan 27, 2017 20:16

Odgovor Nasada nezavisnom vijećniku Mladenu Malti konačno otkriva koliku je površinu i po kojoj cijeni Grad dao u zakup tvrtki Riva Liburna za njihov bar Ledanu u Perivoju kraljice Jelene Madijevke. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Malta je gradsku vlast pitao koliku su površinu točno i po kojoj cijeni iznajmili za Ledanu.

Srijeda, Rujan 27, 2017 15:42

Kako je od postavljanja kamen-temeljca za Centar Mocire prošlo punih deset godina, prostor Mocira u međuvremenu je - zastario. Izvijestio je to na svom kolegiju gradonačelnik Branko Dukić  kazavši kako je do toga došlo zbog izmjena u resoru socijalne skrbi.

Srijeda, Rujan 27, 2017 14:41

Posebno je zanimljiva bila treća točka dnevnog reda Kolegija gradonačelnika koja se odnosila na dugogodišnji problem kojega Grad Zadar godinama ne uspijeva riješiti, a to je dostava vozilima na Poluotok. Pročelnik za EU fondove, Šime Erlić, iznio je detaljne podatke o izradi studije urbane logistike Poluotoka, no najintrigantniji je bio dio kojim je Erlić zapravo otkrio da je studiju rješenja dostave u gradsku jezgru Grad povjerio - Talijanima! I to za 208.000 kuna.

Stranice