Minja Gugić

Srijeda, Rujan 27, 2017 19:18

 U penziji neću mirovati. U svojoj prvoj karijeri kao konzervator najprije sam se zaljubio u sve svoje spomenike, a potom u karijeri profesora u svoje studente. Nadam se da sam ostavio traga u njihovim životima i da će me pamtiti po dobru - rekao je poznati zadarski sveučilišni profesor Pavuša Vežić na promociji svoje knjige - "Dvije memorije križnoga tlocrta – Sv. Vid u Zadru i Sv.

Srijeda, Rujan 27, 2017 15:25

Mi jesmo očekivali nagradu jer radeći predstavu, jednostavno smo znali da je - dobra. U nju je bilo uloženo doista puno rada i truda, ali smo presretni jer smo sa šest nagrada apsolutni pobjednici. Osim toga ova je predstava posebna jer je rađena po tekstu Astrid Lindgren koja je inače, široj javnosti poznata po Pipi Dugoj Čarapi. Ovaj tekst za predstavu - Karlson s krova u Hrvatskoj uopće nije preveden. Jedna jedina knjiga bila je u Gradskoj knjižnici i bila je na ćirilici.

Utorak, Rujan 26, 2017 10:05

 Maturanti Josip Lazić i Jakov Šužberić te trećaš Valentino Vukelić - učenici srednje Strukovne škole Vice Vlatkovića osvojili su prvo mjesto na Međunarodnom natjecanju iz edukacijske robotike koje se prošle subote održalo u Zagrebu.

Četvrtak, Rujan 21, 2017 14:58

Nismo poplavili, ali imamo štete jer je kiša prodrla na nekim mjestima. Naime, deset godina od otvorenja našeg skloništa ništa se nije ulagalo, popravljalo, obnavljalo i sve je zapravo u prilično derutnom stanju. Prije par mjeseci dobili smo i neke naznake od strane resornog Ministarstva socijalne politike i mladih što se tiče obnavljanja namještaja i nadamo se da će se to doista i realizirati.

Četvrtak, Rujan 21, 2017 10:33

Nažlost, usljed poplave koja nas je zadesila, i izložbenoj dvorani Muzeja ninskih starina hitno je potrebno saniranje i obnova jer vlaga uzrokuje još veće propadanje eksponata, a osobito brodova. Nadamo se da će se naći sredstva i za to što prije - poručila je jučer Marina Šimičić iz Odjela za konzerviranje i restauriranje Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru.

Srijeda, Rujan 20, 2017 21:50

Nakon sjednice Predsjedništva Sindikata umirovljenika Hrvatske koja je održana 25. svibnja ove godine, kao što znate, usvojena je Odluka o održavanju umirovljeničkog prosvjeda koji će se održati 10. listopada ove godine, a razlog je - sve teži položaj umirovljenika i starijih osoba, kao i inertnost institucionalnih tijela kad je riječ o rješavanju njihovih problema.

Ponedjeljak, Rujan 18, 2017 13:09 1

Kada na kraju ove nastavne godine, školsko zvono označi kraj, profesorica matematike Aida Vlainić, nakon punih 40 godina radnog staža, otići će u zasluženu mirovinu.

Nedjelja, Rujan 17, 2017 17:17

 Zadar je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj za koji se doista može ponosno istaknuti činjenica da je uveo asistente u nastavi, a ove nastavne godine, prema riječima predsjednice Udruge za Downov sindrom Zadarske županije Suzane Periša, sva djeca okupljena u njihovu Udrugu imaju svog asistenta i jako su zadovoljna.

Subota, Rujan 9, 2017 08:36

 Ako je suditi po prognozi DHMZ-a, sljedećih nekoliko dana, čak do četvrtka, vrijeme će nam biti nestabilno - moguće oblačno, ali i kišovito.

Četvrtak, Rujan 7, 2017 18:42

Jere Bilan - široj javnosti poznat kao agilni sindikalist, povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i diplomirani ing. strojarstva koji već 20 godina u zadarskoj Pomorskoj školi predaje brodostrojarsku skupinu predmeta, ovih se dana baš pred početak nove nastavne godine iskrcao s broda, točnije tankera na kojem je plovio 21 dan.

Stranice