Minja Gugić

Utorak, Siječanj 30, 2018 09:32

U Africi sam bio prošle godine, nakako baš u ovo vrijeme, a ovo je izložba o Tanzaniji. Prije dvije i pol godine bio sam u Indiji i Nepalu, a prije osam dana vratio sam se iz Maroka. U Maroku sam bio prvi puta 2013, godine i sada opet, ali kratko. Sada početkom ožujka planiram u Egipat –otkrio je svoje planove jedan od najboljih zadarskih fotografa mlađe generacije, višestruko nagrađivani Filip Brala.

Subota, Siječanj 13, 2018 14:45

Ako ste krenuli Kalelargom prema katedrali, onda ste sigurno primijetili da je poznati Turisthotelov - Boutique Hostel Forum - zatvoren. No, nije u pitanju neko veće uređenje, a niti rekonstrukcija, već se detaljno uređuje, odnosno osvježava unutrašnjost i prirema za predsezonu.

Petak, Siječanj 12, 2018 14:39

Preda nama je jedan vrlo važan i ovoga puta poseban dan, odnosno dani jer obilježavamo okruglu 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Maselnica koja znači i predstavlja jednu od najbriljantnijih akcija hrvatske vojske u obrani naše domovine i ponovnom spajanju sjevera i juga Hrvatske.

Srijeda, Siječanj 10, 2018 09:47

Da je "Zadar stariji i od samoga sebe" kako je jednom rekao pokojni poznati zadarski novinar i pjesnik Miljenko Mandžo i da se ispod površine, "gdje god zagrebeš, nešto nađe", potvrdilo se i ovih dana pri rekonstrukciji i uređenju zadarske Liburnske obale.

Došli su bageri, a onda su naravno, morali doći i zadarski - arheolozi.

Ponedjeljak, Siječanj 8, 2018 13:05

Sljedećega tjedna na kolegiju župana, bit će i donesena najavljena odluka o sufinanciranju smještaja starijih osoba u privatne domove na području Zadarske županije, a riječ je o 500 kuna mjesečno po korisniku. Za tu smo svrhu u našem proračunu osigurali iznos od oko milijun i pol kuna. Razlog ovoj odluci leži u činjenci kako nažalost, nove domove na našem području država za sada nema namjeru graditi, a mjesta je premalo i liste čekanja su sve dulje i dulje.

Ponedjeljak, Siječanj 8, 2018 11:29

 Već godinama, kada nas strani gosti ocjenjuju kao turističku destinaciju, pri vrhu ljestvice s najvišim ocjenama je i čistoća kako samog središta, tako i rubnih dijelova grada. Za to su naravno, jedni od najzaslužnijih radnici zadarske Čistoće koji doista  obavljaju svoj posao vrijedno, predano, odgovorno i savjesno, a jedan od njih je i 41-godišnji Ivica Pilipović dobitnik nagrade "Nasmiješeno sunce" kao najbolji čistač prošle godine u Zadru.

Nedjelja, Siječanj 7, 2018 11:00
Udruga mladih Ploče i Dračevca, iako je zasigurno jedna od najmlađih zadarskih udruga jer je formalno osnovana u svibnju prošle godine, jako je aktivna pa je tako u subotu održala posljednju u nizu manifestacija u sklopu svog - Božića na Ploči i Dračevcu.
Srijeda, Siječanj 3, 2018 12:25

Rušenje će trajati sigurno još do kraja ovoga mjeseca i ako sve bude teklo po planu i ne bude nekih nepredviđenih situacija, graditi bi trebali početi, sve opet ispočetka, 1. veljače ove godine. Što se tiče odštetnog zahtjeva, pokrenuli smo pravne korake u tom smjeru, rekao je jučer, prvog radnog dana nove godine, jedan od najpoznatijih zadarskih arhitekata i vlasnik tvrtke "Block - projekt" - Željko Predovan.

Četvrtak, Prosinac 14, 2017 21:20

Svake godine u ovo blagdansko vrijeme upriličimo tradicionalnu izložbu naših otočnih fotografa u organizaciji foto-kluba Kornat koji broji 20-tak članova. Ovo je 11. po redu izložba, a osim u Zadru, 19 autora, otočnih fotografa izlagalo je do sada i u Zagrebu, Malom Lošinju, Korčuli. Ovaj put na izložbi se može vidjeti 37 autorskih djela - rekao je prigodom otvorenja izložbe otočnih fotografa u prostorijama Otočnog sabora Ante Jaša selektor i predsjednik foto kluba Kornat.

Nedjelja, Prosinac 10, 2017 14:02

Ni kiša, ni hladno vrijeme nisu oneraspoložili i spriječili goste iz Turopolja da četvrtu godinu zaredom dođu u Zadar i svojom dobrom, domaćom "spizom" počaste doduše, one malobrojne Zadrane koji su se jučer prijepodne zatekli na Kalelaragi.

Stranice