Minja Gugić

Ponedjeljak, Studeni 27, 2017 14:32

I dok je Zadar, "stariji i od samog sebe", kako je znao reći pokojni zadarski novinar i pjesnik Miljenko Mandžo, slavio svoj Dan grada i blagdan svetoga Krševana, jedan mali prostor na uglu Providurove palače treću godinu čuva povijest grada. Na svoj osebujan način, kroz stare razglednice, fotografije, umjetničke slike, predmete - priča priču upravo o starom Zadru i njegovim stanovnicima.

Subota, Studeni 25, 2017 19:39

Ni jako jugo, pa ni oblaci koji su povremeno prijetili kišom, nisu pokolebali zadarske ronioce da održe planiranu akciju čišćenja zadarskog podmorja kojom se i oni, već više od 20 godina pridružuju raznim akcijama, manifestacijama i programu u povodu obilježavanja Dana Grada i blagdana svetog Krševana, jednog od njegovih zaštitnika.

Petak, Studeni 24, 2017 14:44

 Nakon što je imenovana članicom Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma, bivšu dugogodišnju ravnateljicu Doma za odrasle osobe sveti Frane, a sada državnu tajnicu u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku - Zadranku Maju Pletikosu, početkom ovog mjeseca Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice, imenovala predsjednicom Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad.

Četvrtak, Studeni 23, 2017 13:20

Nisam se nadao nagradi. Počašćen sam i izuzetno mi puno znači. Kada sve zbrojim sada na kraju, bit će to godina za pamćenje - komentirao je kratko uz smijeh, 31- godišnji Krešimir Damjanović prvi hrvatski arhitekt koji je nakon 33 godine pobijedio na velikom međunarodnom arhitektonskom natječaju Shinkenchiku i koji je jedan od laureata za ovogodišnje priznanje - Grb Grada Zadra.

Stalna edukacija - put prema uspjehu

Srijeda, Studeni 22, 2017 17:41

Luka Miletić je mladi kuhar koji je u svibnju ove godine završio svoje trogodišnje obrazovanje, ali je nastavio školovanje, kako je rekao, s četvrtim stupnjem naobrazbe za komercjalista jer vjeruje kako će možda jednom u budućnosti poželjeti upisati neku od strukovnih viših ili pak, visokih škola. No, njegova je budućnost već sada - sigurna.

Srijeda, Studeni 22, 2017 16:24

Riječ je o vrijednim ljudima koji su svatko iz svojih razloga i spletom nesretnih, životnih okolnosti postali beskućnici. Ovo su priznanje definitivno zaslužili jer se godinama bore i pokušavaju opet, svoj život uzeti u - svoje ruke. Znam koliko im ova nagrada znači, a nama svima je neizmjerno drago da je gradonačelnik to prepoznao i da zna cijeniti - rekla je Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije.

Srijeda, Studeni 22, 2017 11:51

Iako jedan od, po broju kreveta, najmanjih odjela zadarske Opće bolnice - Urološki odjel može stati uz bok vrhunskim svjetskim ustanovama. Tu se obavlja cijeli niz najsloženijih laparoskopskih zahvata na koje dolaze pacijenti iz cijele Hrvatske. Tako visoki ugled ova mala - velika urologija može zahvaliti timu vhunskih stručnjaka koje je godinama predvodio jedan od najuglednijih zadarskih liječnika, poznati urolog dr. sc. Klaudio Grdović.

Utorak, Studeni 21, 2017 12:53

 Iako su do sada za svoj rad dobili niz priznanja, pa i Županijsku nagradu - zadarski vatrogasci odnosno, Javna vatrogasna postrojba Zadar, dobit će i ovogodišnju Nagradu Grada Zadra, a kako je rekao njihov dugogodišnji zapovjednik Željko Šoša, ove su je godine zaslužili više nego ikada prije.

Petak, Studeni 17, 2017 14:01

 I Marko Mišulić je jedan od laureata koji će se 24. studenog za Dan Grada Zadra i blagdan svetog Krševana tijekom Svečane sjednice, popeti na pozornicu zadarskog Hrvatskog narodnog kazališta kako bi primio svoje priznaje - Grba Grada Zadra.

Utorak, Studeni 14, 2017 14:38

Nisam očekivala da ću biti predložena za ovogodišnju Nagradu Grada Zadra, ali sama nominacija mi doista puno znači jer je ta inicjativa krenula iz moje škole, od mojih kolega u prvom redu kolegice Zvjezdane Dunatov i kolege Gojka Bukvića, a onda se to počelo širiti, pa su prijedlog potpisali mnogi moji kolege, bivši učenici, njihovi roditelji... I kada ne bih dobila Nagradu, to što su me predložili mi jako puno znači.

Stranice