Šenol Selimović

Nedjelja, Srpanj 23, 2017 09:47

U utorak navečer, oko 22 sata u Zadru, dječak Jordan Fuzul, inače učenik Osnovne škole Petra Preradovića koji je ove godine završio sedmi razred, šetajući s ocem Mirom na Branimirovoj obali, ugledao je na podu novčanik, podigao ga i s ocem pogledao što se u njemu nalazi. Konstatirali su da je u novčaniku oko 1.500 kuna u kešu plus kreditne kartice.

Četvrtak, Srpanj 20, 2017 10:00

Poznati zadarski publicist i novinar Drago Marić ne prestaje nas ugodno iznenađivati. Upravo je završio knjigu koja govori o životnom i profesionalnom putu jednog od najpoznatijih građana Donatova grada, Vjeki Suraću, čovjeku koji je u naš lokalni kolektivni imaginarij ubilježen jednostavno kao - Foto Vjeko.

Utorak, Srpanj 18, 2017 15:32

Prst sudbine doveo ju je na zadarski otok. Friederun Pleterski, 69-godišnja Austrijanka, publicistica i novinarka koja je objavljivala autorske kolumne u prestižnim medijima, već petnaest godina živi na Olibu. Našavši se na životnoj prekretnici, nakon što se razvela od svog tadašnjeg supruga, uglednog bečkog fotografa, gospođa Frida (kako ju zovu sumještani) odlučila je radikalno promijeniti ne samo životnu sredinu nego i samu filozofiju života.

Utorak, Srpanj 11, 2017 14:52

Sedmog srpnja napustio nas je u 87. godini života naš poznati književnik Branko Čakarun. Kao hommage i sjećanje na dragog sugrađanina i njegovo književno stvaralaštvo koje je ostavio za sobom, objavljujemo poglavlje iz još neobjavljene knjige Zadru za dar našeg suradnika Drage Marića, koje je pod naslovom "Djetinjstvo" Branka Čakaruna posvećeno njemu posvećeno.

Četvrtak, Srpanj 6, 2017 22:50

Turistima koji ove srpanjske dane provode u  Zadru, a koji u  brojnim informativnim brošurama tragaju za kulturnim i zabavnim događajima, nudi se sve i svašta.  Tako u jednoj brošuri koja nosi naslov  "Day&Night Zadar", turisti i građani mogu, primjerice saznati da im se  od noćnoga programa nudi - Mile Kitić.

Četvrtak, Srpanj 6, 2017 14:29

Naime, radi se o tome da je Venci Jurin na panou Udruge Kalelarga koja se nalazi odmah uz zgradu Narodnog kazališta na vidno mjesto "prilijepio" tekst pod naslovom - Kako obilježiti Dan antifašizma? -objavljen u našim novinama.

Ponedjeljak, Srpanj 3, 2017 15:52 1

Ulica s Titovim imenom nalazi se u Reggio Emiliji, u mjestu Quattro Castella, pa u Parmi i u još nekim mjestima. U regiji Lombardiji, u blizini Milana, Titova ulica postoji i u mjestu Cornaredu. Na Sardiniji, u mjestu Ussani, Via Tito je u blizini Ulice Togliatti i Ulice Allende

Srijeda, Lipanj 28, 2017 00:00

Pitanje je mogu li prenapuhane cijene na dulji rok održavati visoku razinu turističke posjećenosti i privlačnosti neke destinacije, pogotovo ako se jedan napitak tako skupo naplaćuje u ugostiteljskom objektu čija je jedina prednost što se nalazi na Poluotoku

Srijeda, Lipanj 28, 2017 00:00

Iranci su iznijeli službeni stav da su hrvatske luke najbolji izbor za njihov ulazak u Europu. U tome i luka Gaženica može vidjeti izvrsnu priliku

Nedjelja, Lipanj 25, 2017 00:00

Scena u kojoj je 'odradio' svoju ulogu snimljena je u upravo u rodnom mjestu generala Gotovine, Pakoštanima

Stranice