Šenol Selimović

Četvrtak, Listopad 26, 2017 10:32 3

Ovih dana na adrese Zadrana, ali i raznih institucija i medija pristiže časopis u izdanju Jehovinih svjedoka, u kojemu upozoravaju kako se svi ozbiljno trebamo pripremiti za nadolazeće prirodne katastrofe.

Srijeda, Listopad 18, 2017 10:51

Odlukom Ustavnog suda riješeno je da je naziv Ulice „10. travnja“ u Slatinskim Drenovcima neustavan. To je datum osnutka Nezavisne Države Hrvatske pa je kao takav, po odluci ovoga Suda, proglašen protuustavnim.

Petak, Listopad 13, 2017 11:17 1

Kulturna dobra Eparhije osječko-poljske i baranjske i Eparhije dalmatinske otpremljena su jučer iz Srbije u crkve i riznice Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Hrvatskoj, tako da je vraćeno 45 ikona, donosi srpski portal "P Portal), na temelju priopćenja iz Ministarstva kulture i informiranja Republike Srbije. Dio tih dobara bit će vraćeno i u zadarsku pravoslavnu crkvu.

Utorak, Kolovoz 15, 2017 09:47

Zadarska obitelj Bećiri koja već desetljećima živi od kafića i pečenjarnice uz perone na autobusnom kolodvoru, dobila je jučer od uprave Liburnije'depešu' da u roku od dva dana mora skloniti sve stolove, sjedalice i tepison kako bi im baš tu, pred nosom, započeli radovi kopanja i bušenja. Djelatnici Vodovoda su, stoji u dopisu što ga je potpisao direktor Liburnije Edvin Šimunov, utvrdili da tu nastaju gubici vode. I tako se, eto, bez odgađanja, tj.

Ponedjeljak, Kolovoz 7, 2017 15:16 1

Zamislite da doputujete negdje u Njemačku, tu "uređenu  zemlju" kako joj svi volimo tepati, i parkirate svoje vozilo negdje na cesti  zauzevši pri tome pola vozne trake u jednome smjeru - i odete. Baš kao  što je to jučer učinio ovaj vozač njemačkog turističkog autobusa ostavivši svoju limenu grdosiju negdje na pola puta između omladinskog hostela i plaže na Vitrenjaku.

Ponedjeljak, Kolovoz 7, 2017 00:13 1

S obzirom na brojne spomenike posvećene narodno-oslobodilačkoj borbi, antifašizmu, komunizmu i partiji, koji su u 90-im godinama nestajali s lica zemlje, uglavnom razneseni  noćnim miniranjima,  gotovo je začuđujuće da je jedan od njih do danas sačuvan - usred Zadra. Na Muraju, u blizini bedema, negdje na razini velikog Konzumova  supermarketa, stoji šesterokutni spomenik Komunističkoj partiji Jugoslavije. Na njemu piše: "Ovdje je u lipnju 1941.

Nedjelja, Kolovoz 6, 2017 10:53

Teško da se može naći netko u Hrvatskoj tko nije čuo za legendarnog franjevca fra Bonaventuru Dudu koji je u četvrtak preminuo  u 94. godini života u franjevačkom samostanu u Varaždinu. No, malo  njih zna da je ovaj teolog, pisac, poliglot i dopisni član HAZU-a bio veliki  prijatelj i obožavatelj jedne druge hrvatske  legende, one košarkaške - pokojnog Kreše Ćosića.

Četvrtak, Kolovoz 3, 2017 15:29

Ako se obistine najave nekih medija, novi šef kabineta premijera Andreja Plenkovića trebao bi postati Zvonimir Frka Petešić, podrijetlom iz Sali na Dugom otoku. Frka Petešić je inače profesionalni diplomat, trenutno na dužnosti hrvatskog veleposlanika u Maroku gdje je imenovan u mandatu ministrice Vesne Pusić, a prema pisanju Večernjeg lista u utorak, on je, navodno, izjavio svojim kolegama da se vraća u Zagreb na novu dužnost.

Ponedjeljak, Srpanj 31, 2017 13:53

Odavno mi je bila želja da Zadar dobije jedan suvenir koji bi promovirao našu skakaonicu koja, zajedno s našim skakačima, predstavlja veliku vrijednost, pravi simbol grada. Prije 15-ak godina napravio sam jedan gipsani odljev skakaonice, dijelili smo ga u raznim prigodama, ali nisam baš bio zadovoljan. Ovaj novi stakleni, vrlo je prikladan, napravili smo ga u Cisti Provo gdje se vlasnik grafičkoga studija gosp. Šitum uistinu potrudio da suvenir bude atraktivan i prikladan.

Ponedjeljak, Srpanj 31, 2017 09:35

U nedjelju, samo u vremenu između 15 i 18 sati, naš je fotoreporter zabilježio četiri vozila koja su se kretala zabranjenim, suprotnim smjerom na cesti koja vodi, lungo mare, od Borika prema gradu. Tek pukom srećom nije došlo do sudara automobila jer se valjda, eto, sasvim slučajno, vozila nisu susrela pri većoj brzini na nekoj od brojnih zavoja na toj prometnici.

Stranice