Simeona Pancirov

Subota, Studeni 11, 2017 14:03

 Vrijedne žene iz udruge Prospero, koja djeluje u Gračacu sinoć su Zadrankama predstavile jedinstveni projekt kako od plastičnih vrećica napraviti vrijedne upotrebne predmete poput torbi za kupovinu, tapeta, ali i ležaljki za plažu. Predsjednica ove udruge Slavica Miličić, koja je i osmislila korištenje plastičnih vrećica za izradu novih proizvoda i to tkanjem na tkalačkom stanu.

Četvrtak, Studeni 9, 2017 16:59

Posljedice katastrofalnih poplava koje su tijekom ljeta, a posebno 11. rujna pogodile Nin stanovnici ovoga grada još uvijek saniraju, ali najveće štete zabilježene su na infrastrukturnim objektima, te ustanovama koje su za život ovoga dijela Zadarske županije vrlo važne.

Četvrtak, Studeni 9, 2017 12:59

Ogledalo uređenosti i standarda života jednog grada, pa tako i Zadra nisu samo velebni trgovački centri, poslovnice banaka i brojni javni prostori koje održavaju gradske tvrtke, već i odnos samih građana prema zajedničkim prostorima zgrada u kojima žive ili okućnicama kuća čiji su vlasnici. Zadrani često zaboravljaju da razliku jednog uređenog europskog grada i onog drugog neuređenog, čine ljudi i njihove navike.

Srijeda, Studeni 8, 2017 15:17

U predavaonici Opće bolnice Zadar potpisan je ugovor između ravnatelja dr. Željka Čuline i direktora Vodovoda Tomislava Mateka o donaciji videokolonoskopa. Ova donacija vrijedna 125 tisuća kuna, kako je rekao ravnatelj Opće bolnice, došla je nakon katastrofalne poplave koja je 11. rujna uništila dosta vrijedne medicinske opreme, a uslijed čega je upućen poziv poduzećima i donatorima za pomoć Općoj bolnici.

Utorak, Studeni 7, 2017 10:51

 Prema QS istraživanju najboljih sveučilišta, koje se dijeli prema geografskim područjima, među 300 visokoškolskih ustanova u zemljama Istočne Europe i Centralne Azije, Sveučilište u Zadru je za 2018. godinu rangirano na poziciji između 201. i 250. mjesta.

Nedjelja, Studeni 5, 2017 20:53

Već tradicionalni ove godine 9. Strukovno-sportski susreti Sindikata turizma i usluga Hrvatske zaključeni su u nedjelju navečer u hotelu Diadora u Punta Skali dodjelom medalja i priznanja najboljima u sportskim i strukovnim kategorijama. Svečanoj dodjeli prethodila su dvodnevna natjecanja 300-injak sudionika iz svih hrvatskih regija koji su nakon najuspješnije turističke sezone imali prilike razmijeniti iskustva i družiti se onako kako to čine već godinama.

Sistemski zaokret

Petak, Studeni 3, 2017 20:51

U organizaciji Sindikata turizma i usluga danas su u hotelu Diadora u Punta Skali, započeli 9. Strukovno-sportski susreti članova Sindikata turizma i usluga Hrvatske. Tijekom tri dana 300-injak će se zaposlenika u turizmu natjecati u više sportskih disciplina, ali i pokazati znanja koja su im potrebna da bi svoj posao kuhara, konobara, slastičara, recepcionera, barmena i sobarica radili što kvalitetnije.

Četvrtak, Studeni 2, 2017 17:50

Za godinu dana bi gradsko poduzeće Ćistoća trebalo uvesti novi sustav naplate odvoza smeća za sva domaćinstva na području grada Zadra. Prema riječima Pere Zubčića, tehničkog direktora Čistoće, projekt čipiranja kanti koji će se postupno uvoditi po zadarskim kvartovima nastavak je procesa u kojima ova tvrtka razvija odgovoran odnos prema svim raspoloživim resursima, a sve kako bi se postigao cilj od 50 posto otpada spremnog za recikliranje.

Srijeda, Studeni 1, 2017 21:35

Apsolutno senzacionalno bilo je otvaranje koncertne sezone u ponedjeljak navečer u katedrali sv. Stošije. S jedne strane virtuoz na violini Stefan Milenković, a s druge strane nadahnuti Ivan Repušić koji je suvereno vodio Zadarski komorni orkestar do glazbenih užitaka koje su u prepunoj katedrali dugotrajnim pljeskom ispratili Zadrani, ali i gosti.

Nedjelja, Listopad 29, 2017 10:45

S približavanjem 1. studenog zadarske tržnice, mjesta u blizini groblja, te druge lokacije na kojima je dozvoljena prodaja cvijeća pune su prodavača rezanog i cvijeća u teglama koje se nudi, kako su nam kazali oni s dugogodišnjim iskustvom, po cijenama pristupačnim za sve. Na glavnoj zadarskoj tržnici od petka je započela prodaja cvijeća na više lokacija nego što je to u ostalom dijelu godine pa se sve šareni od lončanica i krizantema u različitim bojama.

Stranice