Simeona Pancirov

Četvrtak, Siječanj 25, 2018 15:44

Ususret 14. Noći muzeja daas su učenici OŠ Zadarski otoci, polaznici Atletskog kluba Alojzije Stepinac,  na Poljani Šime Budinića  predstavili tradicionalne igre koje su djeca nekada igrala, a pod nazivom Igre dide moga.

Srijeda, Siječanj 24, 2018 14:47

Prema Programu rada i planu razvoja luka Županijske lučke  uprave  Zadar za 2018. godinu u ovoj godini je planirano kako će njihovi  prihodi biti 19,6 milijuna kuna, dok će s obzirom na projekte, koji bi se  trebali realizirati u ovoj godini, rashodi iznositi oko 32,8 milijuna kuna.  Naime, kako je na kolegiju župana kazao Davor Škibola, ravnatelj ŽLU u  2018.

Petak, Siječanj 19, 2018 15:05

Izložba o ratnom putu 112. brigade Hrvatske vojske otvorena je u predvorju OŠ Bartula Kašića, a u prigodi obilježavanja 25. godišnjice vojno-redarstvene akcije Maslenica. Tijekom ove akcije oslobođen je veliki dio okupiranog područja Zadarske županije, te pontonskim masleničkim mostom spojena Dalmacija s ostatkom Hrvatske. Kako je ovom prigodom učenicima i njihovim učiteljima kazala Katica Skukan, ravnateljica škole, izložba će biti otvorena do 26.

Četvrtak, Siječanj 18, 2018 09:04

Njemački bračni par Erna i Ernst Schumacher još jedan su primjer kako to hrvatsko pravosuđe deložira one koji, nažalost, nisu na ti sa zakonima u čijoj se šumi teško snalaze i oni koji razumiju hrvatski jezik. Naivno, onako kako bi to činili u svojoj uređenoj Njemačkoj, ova je obitelj 2006. godine od Josipa Gržete za 47 tisuća eura kupila kuću od 50 kvadratnih metara na adresi Put Rosulja 100 u Viru.

Utorak, Siječanj 16, 2018 15:28

Nakon nešto više od pola godine od završetka obnove Kneževe palače, Koncertni ured Zadar koji djeluje u njenim prostorima donacijama i uz pomoć Grada Zadra postao je vlasnik koncertnog klavira marke Bösendorfer za potrebe održavanja programa u Koncertnoj dvorani Braće Bersa. Kako je na konferenciji za medije rekla Dina Bušić, ravnateljica Koncertnog ureda Zadar, vrijednost ovog instrumenta je 350 tisuća kuna.

Ponedjeljak, Siječanj 15, 2018 16:54

 Svečano misno slavlje u prigodi blagdana sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije, koja je ujedno prva od četiri sveca što se u Zadru štuju već stoljećima, na jutarnjoj misi danas je predvodio mons. Vjekoslav Huzjak, biskup Križevačko-bjelovarske biskupije.

Subota, Siječanj 13, 2018 14:45

Sustav javnih bicikala, popularno nazvan Nextbike koji je u svibnju 2016. godine zaživio na četiri zadarske lokacije trebao bi u skoro vrijeme doživjeti svoju transformaciju kroz povećanje broja lokacija na kojima će se nalaziti bicikli.

Četvrtak, Siječanj 11, 2018 14:47

U doba kada mnogi od nas umjesto da koriste usluge nekoga tko je školovan da nam napravi nož ili naoštri sjekiru najčešće odemo u trgovinu i kupimo većinom nešto što je manje kvalitetno i vrlo potrošno, onaj koji još uvijek brusi, a uz to mu u tom poslu pomaže i sin svakako je vrijedan pozornosti.

Na lokaciji "ispod volta" kada se prođe gradska Tržnica, prema Liburnskoj obali, s lijeve strane tri godine iznad vrata stoji natpis "Brusionica Glavić".

Četvrtak, Siječanj 11, 2018 14:40

Na području grada Zadra velike su potrebe udruga i različitih drugih organizacija koje imaju problem s organizacijom svog rada jer nemaju primjerene prostore u kojima bi mogle djelovati. Tako dok većina udruga ima koliko-toliko riješen prostorni problem neke udruge još uvijek muku muče s traženjem prostora jer je činjenica kako su cijene iznajmljivanja privatnih prostora za uglavnom neprofitne organizacije jednostavno previsoke i stoga nedostižne.

Ponedjeljak, Siječanj 8, 2018 20:32

U još jednom dijelu grada od ponedjeljka je na snazi nova regulacija prometa, koja će biti na snazi do 30. lipnja kada bi radovi na potezu od Ulice Benka Benkovića do Puta Nina trebali biti završeni.

Stranice