Siniša Klarica

Petak, Listopad 6, 2017 15:56

Dan obrane Zadra svečano je obilježen na Dračevcu, kraj simbola otpora srpskoj agresiji, uništenog tenka T- 55. Govornici su se podsjetili na 1991. kad su od 1. do 6. listopada vođene borbe za grad. Upravo na crti Dračevac – Bokanjac, zaustavljen je daljnji prodor neprijatelja u Zadar. Napad na Zadar počeo je 1. listopada. U tom trenutku hrvatske snage koje su branile Zadar brojale su 2.300 ljudi. Činili su ih pripadnici MUP-a, ZNG-a i Civilne obrane.

Četvrtak, Listopad 5, 2017 11:08

Mladi zadarski arhitekt Krešimir Damjanović pobjednik je ovogodišnjeg natječaja Shinkenchiku.

 Krešimirov projekt "Kuća kolaž" pobijedio je među 1.081 radom arhitekata iz cijelog svijeta. Arhitekti ovu nagradu uspoređuju s osvajanjem jednog od Grand Slam turnira.

Utorak, Listopad 3, 2017 16:00

Župan Božidar Longin prihvatio je na Županijskoj skupštini inicijativu o sazivanju tematske konferencije o nedavnim poplavama. Štoviše, Zadarska županija sa svojim resursima, ne  može nadoknaditi ali niti do kraja sanirati štetu.

Utorak, Listopad 3, 2017 15:55

Danima najavljivani „fight“ Akcije mladih u Skupštini Zadarske županije ipak je izostao. Neku vrstu vijećničkog neposluha, vezivanja lisicama, Akcija mladih je najavljivala povodu povećanja vijećničkih naknada tražeći da se ta točka izostavi s dnevnog reda. No  predsjednik skupštine Željko Lončar ju je ionako mislio izbaciti s dnevnog reda s obrazloženjem:

Subota, Rujan 30, 2017 18:22 1

Umirovljeni brigadir i poznati zadarski pisac Ivica Matešić Jeremija do prije nekoliko mjeseci službovao je kao vojni predstavnik Republike Hrvatske u Kosovu, Albaniji i Makedoniji sa sjedištem u Skoplju. Tu dužnost je obnašao od 2013. do 2017. Zadranin je, jedini uz američkog vojnog izaslanika, nositelj odličja Albanskog orla Republike Kosovo.

Subota, Rujan 30, 2017 09:00

 Otočki bataljun ili MOMP Ugljan – Dugi otok danas slavi 26. obljetnicu utemeljenja. Svake godine, dan prije svečanog obilježavanja, hrvatski branitelji, pripadnici ove postrojbe zadarskih otoka i zaleđa, obilaze posljednja počivališta svojih poginulih suboraca.

Petak, Rujan 29, 2017 14:45

U skladu s preuzetim obvezama Republike Hrvatske iz Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja (SSKN), prekjučer je inspekcijski tim Bosne i Hercegovine u pratnji promatrača Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), pripadnika Oružanih snaga Austrije, proveo nadzor u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku. Sporazum o subregionalnoj kontroli naoružanja (SSKN) je potpisan 14. lipnja 1996.

Petak, Rujan 29, 2017 14:44

Zapovjednik Protupožarne eskadrile pukovnik Davor Turković uskoro napušta svoju dužnost. Nakon ovogodišnje sezone u kojoj su se protupožarni piloti iskazali i u medijima su predstavljeni kao hrvatski heroji, dio bolje upućenih je shvatio kako je Turkovićeva smjena zapravo posljedica njegove medijske izjave kako on i njegovi kolege zapravo nisu heroji.

Četvrtak, Rujan 28, 2017 19:27

Nakon tehničkog i sanitarnog pregleda, zatvoreno plivalište Višnjik otvorilo je prekjučer vrata svojim korisnicima. Nedavna poplava proizvela je velike štete. Poplavljene su podrumske prostorije gdje su stradale pumpe i elektronika.

Srijeda, Rujan 27, 2017 15:19

Na trećem kolegiju  zadarskog župana Božidara Longina najzanimljivija je informacija bila velika reorganizacija upravnih odjela u Zadarskoj županiji, a time, moguće i velika rošada županijskih pročelnika, iako župan danas o tome nije govorio. 

Stranice