Suzana Bandić

Četvrtak, Rujan 7, 2017 21:57

Jubilarni, deseti Festival smokava, koji je već započeo nizom događanja u Pakoštanima, na Pašmanu i u Ugljanu, u četvrtak je otvoren i u Zadru, na Trgu Petra Zoranića, gdje je prozivode od "zabranjenog voća" na sedam štandova izložilo desetak OPG-ovaca.

Inicijatorica Festivala smokava, koji je prerastao u atraktivnu rujansku manifestaciju, Sandra Babac, zadovoljna je što su interes za Festival smokava pokazale i prihvatile lokalne zajednice.

Srijeda, Rujan 6, 2017 21:18

Po početnoj cijeni od 139 tisuća eura prodaje se zemljište u vlasništvu nekadašnje tvrtke Bagat precizna mehanika d.d. Oglas o prodaji parcele ukupne površine od 1.096 metara četvornih, u naravi parkiralište, objavio je Trgovački sud u Zadru, odnosno sudac Tomislav Jurlina, koji vodi stečajni postupak nad ovom zadarskom tvrtkom, a na temelju odluke skupštine vjerovnika donesene 1. rujna 2017. godine.

Utorak, Rujan 5, 2017 16:15

S prvim danom nove školske godine PU zadarska je započela provedbu akcije „Poštujte naše znakove“ u skladu s Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa.

Utorak, Kolovoz 29, 2017 15:07

- Kraj je kolovoza, vrijeme kad studenti intenzivno traže smještaj, a iznajmljivači nove podstanare. Što se traži, a što i po kojoj cijeni nudi, jasno je iz sadržaja oglasa u novinama, na portalima, u raznim agencijama, na oglasnim pločama Sveučilišta u Zadru, Gradske knjižnice, studentske menze, Facebook stranici Sveučilište u Zadru... Studentima su prioriteti blizina fakulteta, cijena te napomena "da ih ne izbace već 1.

Ponedjeljak, Kolovoz 28, 2017 20:12

- Životni vijek stanovnika Zadarske županije sve je dulji, žene prosječno žive 83 godine, a muškarci 77 godina. Posljedično, sve je veća potreba za domskim smještajem starijih osoba, a posebice onih koje se zbog bolesti, često demencije, ne mogu same brinuti o sebi. U privatnim domovima, kojih je sve više na području naše županije, može se pronaći slobodno mjesto u svakom trenutku, no većini korisnika zbog cijene koja se kreće oko pet tisuća kuna, takav smještaj je nedostižan.

Ponedjeljak, Kolovoz 28, 2017 11:14

Zbog sumnje da se sprema nezakonita dokapitalizacija i preuzimanje većinskog paketa Luke Zadar d.d., mali dioničari te zadarske tvrtke ovih su dana na adrese svih nadležnih hrvatskih i slovenskih institucija uputili kaznene prijave protiv odgovornih osoba, a kineskom veleposlanstvu obavijest o upletenosti njihovih državljana u te, kako tvrde, kriminalne radnje. Zvono za uzbunu malim dioničarima bio je dnevni red u najavi Redovite glavne skupštine društva koja se treba održati 31.

Ponedjeljak, Kolovoz 28, 2017 11:05

 Noževi, skalpeli, škare, šila, "kacavide", suzavci, elektrošokeri, samo su dio onoga s čime građani pokušavaju ući u zadarske sudske zgrade i što pravosudni policajci, sukladno Pravilniku o načinu osiguranja osoba, imovine i objekata sudova i državnih odvjetništava, pronalaze u torbicama i džepovima.

Subota, Kolovoz 26, 2017 19:20

 Primopredaja zadarske Poliklinike koja se gradi već puna tri desetljeća i stavljanje u funkciju tog objekta važnog ne samo za Opću bolnicu Zadar, već i za cijelu regiju, jer će pacijenti dobiti bolju zdravstvenu skrb, sada je samo pitanje dana.

Petak, Kolovoz 25, 2017 10:12

Zbog namjernog potpaljivanja suhe trave u Brgudu, odakle se vatra proširila na šire benkovačko područje, u istražnom zatvoru u Zadru jučer je zadržana 25-godišnja djevojka iz Lisičića. Benkovačka policija 25-godišnjakinju je uhitila dan ranije, a navodno im je ona priznala da je vatru zapalila jer je revoltirana prema Srbima koji su većinsko stanovništvo u tom selu i to još od Domovinskog rata, kada je zapaljen njezin dom i njezina obitelj ostala bez svega.

Četvrtak, Kolovoz 24, 2017 19:49

Zadarsko općinsko državno odvjetništvo sinoć je na službenim stranicama objavilo priopćenje vezano uz uhićenje 25-godišnjakinje osumnjičene za teško kazneno djelo protiv sigurnosti u svezi mržnje.

Stranice