Suzana Bandić

Petak, Studeni 3, 2017 20:34

Ministarstvo financija na svojim je službenim stranicama objavilo najnovije podatke o poreznim dugovanjima građana, obrta i tvrtki. Takozvana "Linićeva lista srama", koja je prvi put objavljena u srpnju 2012. godine, do prošle se godine ažurirala četiri puta godišnje, a sada nakon pune godine dana. No ni nakon proteka 12 mjeseci, stvari se nisu puno promijenile među prvih deset rangiranih u tri kategorije - pravne, fizičke osobe i obrti.

Četvrtak, Studeni 2, 2017 17:57

Voditelji katedri na Sveučilištu u Zadru primili su ovih dana obavijest o ukidanju dodatka u iznosu od 500 kuna neto,  koji su mjesečno primali za obavljanje tog posla. Većina voditelja ostala je neugodno zatečena i ogorčena zbog te odluke, osobito jer smatraju da su, iako je riječ o simboličnoj naknadi, kolektivno kažnjeni zbog nerada pojedinca.

Četvrtak, Studeni 2, 2017 17:50

Zadarska tvrtka Telum u vlasništvu 33-godišnjeg Marija Ivića drugu godinu za redom se na Deloitteovoj listi pozicionirala među pedeset najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe i jedna od osam hrvatskih tvrtki.

Četvrtak, Studeni 2, 2017 10:47

Stanari zgrada u centru Poluotoka, na Poljani Polačišće, koji  više od dva desetljaća trpe smrad te strahuju od zaraze i odrona s ruševne zgrade u kojoj žive bespravni stanari, uskoro će moći odahnuti. Grad  Zadar, većinski vlasnik zgrade, na tragu je konačnom rješenju tog problema od kojeg ih dijeli imovinsko-pravni spor s vlasnikom – nasljednikom jednog stana.

Ponedjeljak, Listopad 30, 2017 21:51

Turistička zajednica grada Zadra ponovit će natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u prizemlju palače Ceudlin, tik uz nedavno otvoreni i obnovljeni Turističko-informativni centar.

Natječaj se ponavlja jer je Turističko vijeće odbilo jedinu ponudu pristiglu na taj natječaj objavljen prije nekoliko mjeseci. Ponuda je bila sadržajno prihvatljiva, ali nije ispunjavavala sve tražene uvjete iz natječaja navedene pod točkom V., niti je bila provediva iz tehničkih razloga.

Nedjelja, Listopad 29, 2017 10:29 1

Jesmo li svi jednaki pred zakonom kako nam to Ustav Republike Hrvatske jamči? To pitanje nameće se nakon nekih  presuda hrvatskih sudova koje svojim sadržajem nude odgovor "gorka okusa". U nizu primjera, bez presedana, je presuda Tomislavu Horvatinčiću, kojeg je šibenska sutkinja nedavno oslobodila krivnje za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par.

Subota, Listopad 28, 2017 11:59

Na međunarodni pretkvalifikacijski natječaj za dovršetak radova na projektu Nove luke Gaženica teškom 236 milijuna eura koji je raspisala Lučka uprava Zadar stigle su četiri ponude.

Kako doznajemo od Roberta Škifića, ravnatelja LUZ-a, interes za ove radove pokazale su i domaće i strane tvrtke, a tko će na koncu odraditi posao, bit će poznato najkasnije do konca godine.

Petak, Listopad 27, 2017 10:33

Zadarski Županijski sud već godinama muku muči s "kosturima iz ormara", spisima koje su nakon vojno-redarstvene oslobodilačke akcije Oluja naslijedili od sudova na okupiranom teritoriju RH. Tri predmeta odnose se na kazneno djelo ubojstva, od kojih su dva dodijeljena u rad sucu Hrvoju Viskoviću, a jedan, o kojem je nedavno odlučivalo vijeće Županijskog suda, sutkinji Dijani Grancarić.

Četvrtak, Listopad 26, 2017 15:58

Protiv jedne zadarske sutkinje Općinskog suda u Zadru, neformalna organizacija Oštećenici od RBA zadruga Austrija koju predstavlja Nenad Koljaja i Luka Seso kao oštećenik, podnijeli su Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Srijeda, Listopad 25, 2017 13:13

Sudac Trgovačkog suda u Zadru, Tomislav Jurlina, naložio je stečajnom upravitelju Blažu Saviću da u roku od osam dana dostavi sudu ispravljenu tablicu - popis utvrđenih tražbina za stečajnu masu Zadarkomerca, tvrtke koja je 90-ih bila glavni uvoznik Fiatovih automobila u Hrvatskoj i zapošljavala 1100 radnika.

Stranice