Suzana Bandić

Petak, Veljača 2, 2018 16:36

Turistička zajednica Općine Sali, Javna ustanova Park prirode Telašćica i Općina Sali u Kneževoj palači predstavili  su projekt „Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak“ vrijedan 25.223.715,89 kuna, koji s iznosom od 13.153.622,55 kuna sufinancira Europska unija.

Petak, Veljača 2, 2018 16:14

S bedževima "Nisam za baciti" ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić i župan Božidar Longin su nakon sastanka održanog u  Domu Zadarske županije s predstavnicima jedinica lokalne samouprave  na kojem su razgovarali o mogućnostima sufinanciranja projekata u gospodarenju otpadom, izišli pred predstavnike medija te izložili planove i  zaključke.

Srijeda, Siječanj 31, 2018 13:33

U zadarskom predjelu Arbanasi prošle je godine završena izgradnja javnog sustava odvodnje otpadnih voda vrijedna 12 milijuna kuna, većina ulica asfaltirana je i osvijetljena, a usvojen je i urbanistički plan stambene zone Karma, oko kojeg su se godinama „lomila koplja“. Nedavno su obnovljene i zgrade osnovne škole te područnog ureda Gradske knjižnice.

Utorak, Siječanj 30, 2018 14:42

Hrvatski Zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) objavio je  javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju nekretnine u u Ulici Šimuna Kožičića Benje, na Poluotoku. Riječ je o tzv. zgradi "socijalnog" u kojoj su smješteni uredi zadarske ispostave mirovinskog (HZMO) i zdravstvenog osiguranja (HZZO), ali i uredi Zadarske županije. U javnom pozivu u opisu nekretnine na atraktivnoj lokaciji u centru grada stoji kako je riječ o dvokatnici s ukupnom površinom od 2566 metara četvornih.

Ponedjeljak, Siječanj 29, 2018 18:06 1

Iako se činilo da će zadarska tvrtka Tankerkomerc, koja je godinama bila na rubu stečaja i opterećena dugovima od oko 250 milijuna kuna, biti jedna u nizu onih koje odlaze u ropotarnicu povijesti, a zaposlenici na Zavod za zapošljavanje, to se ipak neće dogoditi. Stotinjak radnika može mirno spavati, a u toj će se tvrtki uskoro otvarati nova radna mjesta.

Ponedjeljak, Siječanj 29, 2018 13:39

Udruga zadarskih Arbanasa u suradnji s Mjesnim odborom Arbanasi svake godine organizira čišćenje Carske Fontane na kolovarima. Svake godine izvuku hrpe smeća i apeliraju na građane da ne onečišćavaju i ne devastiraju taj vrijedni spomenik. No, lani se moglo čuti i kako je jedan mještanin dovezao bager i smjestio ga na mul kako bi produbio morsko dno i tako sebi osigurao ulaz u lučicu do veza s povećim plovilom. Tom je prilikom, međutim, oštetio kameni mul i preventivno ga zalio betonom.

Subota, Siječanj 27, 2018 17:00

Turistička zajednica grada Zadra je konačno, tri mjeseca od raspisivanja natječaja za za svoj novi logotip, odabrala najbolji od njih u konkurenciji od ukupno 230 ponuđenih rješenja.

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Zadra održanoj 25. siječnja odabrano je rješenje logotipa tvrtke Radnja, obrta za usluge u vlasništvu Antonija Karače iz Požege, izvijestili su jučer iz TZ grada Zadra.

Subota, Siječanj 27, 2018 15:40

U organizaciji Zadranke Marjane Ikić u petak je na parkiralištu ispred Konzuma (bivši Mercator) u Ulici bleiburških žrtava, održana humanitarna akcija za pomoć teško oboljeloj 20-godišnjoj Anđeli Tičić i njezinoj obitelji. Zadar je još jednom pokazao da je grad u kojem žive ljudi velikog srca, koji su spremni pomoći sugrađanima u nevolji.

Petak, Siječanj 26, 2018 14:40

Kad je 2013. godine za hrvatske bolnice, među kojima i za  Opću bolnicu Zadar, Ministarstvo zdravstva nabavilo 19 skupocjenih  ECMO aparata, tzv. umjetnih pluća, u javnosti je to naišlo na negodovanje i okarakterizirano kao rastrošnost. No, u svega dvije i pol godine zadarski tim osposobljen za rad s tim vrlo kompliciranim aparatom, spasio  je četiri života, a posljednji put upotrijebili su ga 14.

Petak, Siječanj 26, 2018 09:14

Povodom osme godišnjice smrti zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe sinoć, na blagdan Obraćenja sv. Pavla, koncelebriranu misu zadušnicu u katedrali sv. Stošije predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Stranice