Valentina Mlađen

Četvrtak, Rujan 28, 2017 20:52

Kako se i špekuliralo već neko vrijeme u javnosti, Josip Klišmanić, dosadašnji direktor FINE u Zadru predložen je u četvrtak na zatvorenoj sjednici Vlade za novog direktora Zračne luke Zadar.

Petak, Rujan 15, 2017 14:56

Iz irske niskotarifne avioprijevozničke tvrtke Ryanair pustili su ovih dana priopćenje o lansiranju tri nove rute iz Frankfurta za Hrvatsku i to dva puta tjedno u Pulu, Rijeku i Zadar. Letovi počinju u ožujku 2018., a karte su već u prodaji na web stranici Ryanaira.

Ryanair je objavio kako se hrvatski klijenti i posjetitelji mogu radovati još nižim cijenama i uživati u najsvježijim pogodnostima Ryanaira za mušterije.

Petak, Rujan 15, 2017 14:50

Na području grada Zadra trenutno je smješteno oko 11.500 gostiju, ne ubrajajući u kasnoj sezoni sve prisutnije goste u prolaznim grupama, koji se zadržavaju jedan dan uz obavezan razgled grada i slobodno vrijeme, saznajemo iz Turističke zajednice Grada Zadra. Kao i domaće, i njih je u ponedjeljak potpuno zateklo olujno nevrijeme i poplava koja je u samo jedno jutro potopila grad, ali ta situacija - kako saznajemo od Ante Galića iz TZG Zadra, nije naštetila zadarskom turizmu.

Četvrtak, Rujan 14, 2017 21:35 5

Nepoznati počinitelji pošarali su nadgrobnu ploču ispred Državne uprave u spomen poginulom branitelju Rajku Lozi. O tome se na društvenim mrežama oglasio i Velimir Bujanec koji je na svom facebook profilu napisao: "Ovo je težak udarac za Imotski, Zadar, cijelu Hrvatsku i sve branitelje. Jasenovac, Split, Zadar... Gdje će nas još poniziti?!", a priopćenje sličnog zaključka poslao je i HSP AS.

Petak, Rujan 8, 2017 20:56

Osim turista koji zalutaju na Velebit u japankama, zadarski  GSS-ovci više puta godišnje spašavaju i životinje jer - svakom tko je u nevolji treba pomoći. Centar 112 izvijestio je tako kako je u mjestu Medviđa  između zaseoka Mršići i Filipovići, u četvrtak, u jamu duboku dva metra,  upalo tele. Akcija u kojoj je sudjelovalo pet članova HGSS-a Zadar i troje  mještana započela je  u 16, a uspješno završila u 19.45 sati.

Petak, Rujan 8, 2017 20:09 1

Nakon što je Ured za državnu reviziju zbog brojnih uočenih nepravilnosti i nezakonitosti dao nepovoljno mišljenje za Općinu Škabrnja te nalaz proslijedio DORH-u, a o čemu smo pisali još prije nekoliko dana, počeli su izvidi kako bi se utvrdilo ima li elemenata kaznenog djela.

Četvrtak, Rujan 7, 2017 18:13

Hrvatsko pjevačko društvo Zoranić i službeno je ušlo u novu sezonu i to - obljetničku. U sezoni 2017./2018. Zoranić obilježava 110. godišnjicu osnutka društva koje se 1908. godine, kao pjevačka sekcija, izdvojilo iz Hrvatskog društva Sokol (osnovanog 1885. godine). Na početku sezone u ponedjeljak je u prostorijama društva na 2. katu Kneževe palače održana i audicija za nove članove.

Već na otvorenju nove sezone vidjelo se kako su sve snage usmjerene prema obljetničkoj godini.

Petak, Rujan 1, 2017 09:22 1

 Državni ured za reviziju obavio je financijsku reviziju za pet korisnika državnog proračuna, 32 lokalne jedinice i jednu neprofitnu organizaciju, za koje je izrazio 15 bezuvjetnih mišljenja, 20 uvjetnih mišljenja, suzdržano mišljenje za Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, te dva nepovoljna mišljenja za općine Donji Andrijevci i Škabrnja, izvijestila je u četvrtak pomoćnica glavnog državnog revizora Biserka Čoh Mikulec.

Nedjelja, Kolovoz 13, 2017 16:21

Četvrtu godinu za redom u Zadru je održana međunarodna Škola hrvatskog folklora u organizaciji Hrvatske matice iseljenika. Što su naučili, polaznici su ove godine pokazali na završnoj manifestaciji u Omladinskom hostelu na Boriku u kojem se škola i održava. Svake godine školom je obuhvaćena jedna zona, ove godine bila je to alpska, pa je tako publika mogla vidjeti plesove i nošnje sjeverozapadne Hrvatske, Istre i Gradišćanskih Hrvata.

Srijeda, Kolovoz 9, 2017 12:45

Tri automobila i jedan kamion sudjelovali su jučer u lančanom sudaru koji se dogodio preko puta groblja u Murvici Donjoj. Na sreću sudionika sudara, upravo u tom trenutku na groblje je autobusom stigla mlada hrvatska nogometna reprezentacija U-19 (koja u srijedu u Zadru igra s Italijom) položiti vijence na grob Hrvoja Ćustića te je njihov medicinski tim odmah priskočio pomoći ozlijeđenima s kojima su ostali dok nisu stigli policija i hitna pomoć.

Stranice