Velimir Brkić

Ponedjeljak, Travanj 9, 2018 09:50 1

Trinaesti po redu malouskrsni doručak u nedjelju je u Sukošanu na Trgu Ruševac od male do velike mise u župnoj crkvi sv.

Ponedjeljak, Travanj 9, 2018 09:00

U biogradskom hotelu Adria svečanu maturalnu večer u odličnoj atmosferi održali su maturanti Srednje škole Biograd, njih 73. U bajkovito uređenom hotelskom prostoru, odmah nasuprot škole i školskih klupa, do kasno u noć su se zabavljali gimnazijalci, ekonomisti, kuhari, konobari, prodavači, brodomehaničari, brodograditelji. Zabava i druženje nastavljeno je u biogradskim kafićima.

Maturalna zabava veliko je finale škole, ljubavi i prijateljstva te označava i korak ka novom životu.

Srijeda, Travanj 4, 2018 21:14

Višestoljetna tradicija se nastavlja, na Uskrsni ponedjeljak je održano veliko tradicionalno hodočašće na brdo Ćokovac, iznad Tkona. U benediktinskom samostanu koji datira iz 1125. godine, u benediktinskoj crkvi sv. Kuzme i Damjana služi se svečana sveta misa nakon koje se pod sjenovitim ćokovskim borima, proplancima i brežuljcima nastavlja druženje, priprema i blaguje jelo.

Utorak, Travanj 3, 2018 14:00

Uskrsni blagdani nisu mogli biti ljepši za Psihijatrijsku bolnicu Ugljan, donirano im je kvalitetno, opremljeno sanitetsko vozilo te osam paleta bezalkoholnih pića. Donatori su bračni par Nurnberger, Marion i Manfred, iz njemačkoga grada Hofa u Bavarskoj koji već 22 godine raznim humanitarnim i dobrotvornim akcijama pomažu na zadarskom području.

Utorak, Travanj 3, 2018 13:59

Prije pedeset godina u Sv. Filipu i Jakovu, 1. travnja 1968., u crkvi sv. Mihovila pred svećenikom don Franom Hrgom svoju ljubav su potvrdili Ante Bobanović (70) iz Biograda i njegova izabranica Marija (69), rođena Fantina.

Na Uskrs, točno nakon pola stoljeća, proslavili su svoj zlatni pir i obnovili bračne zavjete pred svećenikom don Nikolom Tokićem u crkvi sv. Ivana Krstitelja na biogradskim Torovima-Kosi.

Ponedjeljak, Travanj 2, 2018 15:57

KUD Sveti Ante Drage na Uskrs nakon aktivnog sudjelovanja na svetoj misi u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskoga u dvorištu je drugu godinu za redom upriličio prigodni uskršnji program. Zbog kiše program čim je počeo bio je prekinut te se nastavio uz bogati uskršnji stol u vjeroučiteljskoj dvorani. Nije bilo plesa ali pjesma se nastavila sve do obiteljskih blagdanskih ručkova.

Ponedjeljak, Travanj 2, 2018 15:52

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, proslavljen je svečanim liturgijama u crkvama diljem Zadarske županije.

Utemeljen je na muci Isusa Krista pod križem, njegovim raspećem, smrću i uskrsnućem, što postaje središnji događaj vjere kršćana.

Nedjelja, Ožujak 25, 2018 15:02

U zaselku Baždarići u Paljuvu jučer je otkriveno spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima, Mladenu Bugariji zvanom Cuki iz Bibinja i Venciju Šari iz Galovca, pripadnicima 4.gbr Pauci. Spomen-obilježje otkrili su Cukijev brat Rola Bugarija i sin Alen Bugarija te Vencijev brat Marin Šare i kći Josipa Šare.

Srijeda, Ožujak 21, 2018 21:17

Susret sjećanja i zahvale za desetoricu hrvatskih vitezova  poginulih od 18. do 23. ožujka 1993. u Škabrnji u obrani dostignutih crta  u VRO Maslenica: Marijana Grdovića, Milana Mrdalja Brace, Mladena  Veleslavića, Marina Jeraka, Šimu Smolića, Darka Torbarinu, Zorana  Bašića, Radu Bilavera, Slavka Eraka i Ivana Klarina, pripadnika 93. zb i 7.  domobranske pukovnije, održan je na mjesnom groblju Sukošan i  kod spomen-obilježja na groblju sv. Luka u Škabrnji.

Utorak, Ožujak 20, 2018 13:05

Misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Josipa, zavjetnom procesijom sa svečevim kipom te svečanom sjednicom Gradskog vijeća u  Domu kulture jučer je obilježen Dan Grada Obrovca i blagdan sv. Josipa,  nebeskog zaštitnika.

Stranice