Velimir Brkić

Ponedjeljak, Studeni 13, 2017 16:08

U povodu blagdana u crkvici sv. Martina na istoimenom brdu i čvorištu brze ceste Kalmetine, na izlazu iz Sukošana prema Zemuniku i Zračnoj luci, održano je misno slavlje koje je u zajedništvu sa župnikom don Domagojem Kelavom i don Jurajem Župančićem, umirovljenim župnikom, predvodio misionar otac Petar Pawlowski iz Poljske. Svečanom misnom ugođaju pridonio je župni zbor pod ravnanjem č. s. Davide.

Ponedjeljak, Studeni 13, 2017 12:44 1

Na drugoj radnoj sjednici Gradskog vijeća grada Benkovca pod predsjedanjem Borisa Ercega, najviše se vremena potrošilo po pitanjima višestambene zgrade u izgradnji s 21 stanom na predjelu Barice, UPU-u broj 30. Šopot, izgradnji bioenergane na biomasu i komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni Šopot koju bi besplatno izgradilo trgovačko društvo Biomass to energy Benkovac te o drugom rebalansu ovogodišnjeg gradskog proračuna.

Nedjelja, Studeni 12, 2017 17:29

Veliki uspjeh povijesne 1. Atletske utrke "Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara " održane u ovom ravnokotarskom općinskom središtu kod Osnovne škole Vladimira Nazora. U organizaciji HAK Sveti Ante i Atletskog saveza Zadarske županije, koji svesrdno podupiru razvoj atletskog športa u malim sredinama, te sponzorstvom Općine ova manifestacijama održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Srijeda, Studeni 8, 2017 20:10

Djeca iz Dječjeg vrtića Gardelin iz Pakoštana u sklopu program rada na jesensku temu "Maslina-simbol našeg kraja", zajedno sa svojim tetama odgojiteljicama kao pravi berači pobrali su masline iz svog malog dvorišnog maslinika.

- Cilj ove tradicionalne, jesenske akcije je od najranije dobi njegovati ljubav prema maslinarstvu te očuvati tradiciju berbe i prerade maslina, kazala je Marija Miočić, ravnateljica DV Gardelin.

Nedjelja, Studeni 5, 2017 20:49

Veličanstvena, povijesna noć navijača Hajduka u zadarskom kultnom kafiću Nita. U sklopu projekta otkupa dionica "Za sva vrimena!", Društvo prijatelja Hajduka Zadar je na donatorskoj večeri i na impresivnom Hajdučkom kvizu prikupilo 7.500 kuna i lansiralo se u vječnost.

- S prikupljenih 7.500 kuna ime DPH Zadar "za sva vrimena" bit će uklesano u tematskom parku koje će se iduće započeti graditi u sklopu stadiona Poljud u Splitu, kazao je Tomislav Dražić, predsjednik DPH Zadar.

Petak, Studeni 3, 2017 14:16

Tvornica suhe žbuke Lasselsberger-Knauf u Polači nakon dva i pol mjeseca od početka montiranja opreme započela je s probnom proizvodnjom. Rušenje stare tvornice vapna i građevinski radovi na administrativnoj granici Polače i Benkovca, odnosno Polače i Zapužana, započeli su na proljeće.

Petak, Studeni 3, 2017 14:15

Šestero boraca karate klubova Petrina iz Bibinja i Gradina iz Zemunika Donjeg, sudjelovalo je na Svjetskom natjecanju u tradicionalnom karateu u organizaciji SKDUN (Shotokan Karate Do of United Nations) u mađarskom Egeru. Pod vodstvom trenera Mladena Sorića i Predraga Režana, nositelja majstorskog zvanja crnog pojasa 3. Dan, hrvatska reprezentacija nastupila je među 1.500 boraca iz 36 zemalja.

Četvrtak, Studeni 2, 2017 11:01

Ovih dana dok se u zadarskom kraju savijaju grane maslina domišljate turističke agencije organiziraju izlete za turiste koji beru  masline. Stranci se vraćaju oduševljeni onim što su doživjeli.

- Za veliku grupu gostiju iz Austrije Izletište Butić u Briševu proteklog  vikenda organiziralo je branje maslina i smilja, pečenje rakije, a za sve  goste organiziran je ukusan ručak usred maslinika, kazala je Marta Pintur, dopredsjednica Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari.

Četvrtak, Studeni 2, 2017 10:51

Tisuće svijeća obasjale su groblja diljem Zadarske županije jučer za blagdan Svih svetih, u ovim danima zvanim  Sisveti. Lijep i sunčan dan, nepregledne kolone ljudi, prepuna groblja,  mir, tišina.

Cijela Zadarska županija, kao i cijela Hrvatska poklonila se sjenama  onih kojih danas više nema. Tisuće uspomena na bližnje. Uspomena  na one koji su možda često i trpjeli, podnosili nepravde, a mi smo svjedočili njihovoj velikoj požrtvovnosti.

Srijeda, Studeni 1, 2017 21:30

U povodu svetkovine Svih svetih u poslijepodnevnim satima na Gradskom groblju Zadar kod kapele Gospe od Sedam Žalosti, nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić je u zajedništvu sa subraćom svećenicima pred nepreglednim mnoštvom vjerničkog puka predvodio Službu riječi, udijelivši pritom blagoslov i odrješenje za sve pokojne.

Stranice