Virski list

Subota, Siječanj 13, 2018 15:00

Već neko vrijeme kralj zabave Jasmin Stavros uživa na svom obiteljskom imanju u Kupeć Dolu kod Jastrebarskog. Tamo se, u svom komadiću raja na zemlji, posvetio zdravom životu. To znači kako uživa u zelenim bregima, šumama, livadama, svom vinogradu i stablima oraha, jabuka, krušaka i šljiva. Uživa i u razrijeđenom jabučnom octu koji mu je još prije četiri godine zamijenio, kako priznaje, barem dva olimpijska bazena raznih alkohola koja je dotad popio.

Utorak, Siječanj 9, 2018 10:31

Pojedinačnom isplatom 500 kuna jednokratne materijalne potpore umirovljenicima, korisnicima Centra za socijalnu skrb, nezaposlenima i osobama starijima od 65 godina, Općina Vir razveselila je u prvim danima 2018. godine dosad najveći broj prijavljenih. Čak 847 Virana podnijelo je prijavu, a za njih 746 odobrena je isplata, dok će ostali svoje božićnice dobiti po naknadnom kompletiranju potrebne dokumentacije.

Nedjelja, Siječanj 7, 2018 20:00

Puštanjem lampiona, koncertom grupe „Zadar Express“ i posljednjim večernjim subotnjim uživanjem na virskom klizalištu, okončana je adventska manifestacija te božićno-novogodišnji program s brojnim događajima od početka prosinca prošle godine.

Četvrtak, Siječanj 4, 2018 20:19

Božićno-novogodišnjim koncertom dalmatinskih klapa i mješovitog zbora KUD-a „Baul“ iz Petrčana u župnoj crkvi svetog Jurja na Viru, sinoć je nastavljen bogati program manifestacija „Advent na Viru“, Božić na Viru i doček Nove godine.

Četvrtak, Siječanj 4, 2018 19:30

Ninski ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava i modelu sufinanciranja aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi, potpisani na svečanosti u društvu ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Čorića, kruna su desetljetnog perioda kroz koji je projekt vrijedan 397 milijuna kuna osmišljen, planiran, proveden i s jučerašnjim danom doveden s dokumentacijom do samog kraja.

Srijeda, Siječanj 3, 2018 11:35

Ljubomorno je čuvana kao tajna obavijena misterijom prohujalih vjekova i autentično otočno karnevalsko slavlje, a onda ju je „Vir turizam“ kao značajnu kulturnu, gastronomsku i tradicijsku manifestaciju uvrstio u kalendar cjelogodišnjeg turističkog i destinacijskog projekta „Vir 365“, te odlučio podijeliti sa svima.

Ponedjeljak, Siječanj 1, 2018 15:16

Uz spektakularni vatromet koji je više tisuća posjetitelja dočeka Nove godine na Viru ostavio bez daha, te uz tisuće konfeta, streamera, prskalica i s odbrojavanjem posljednjih deset sekundi sada već prošle 2017. godine – Virani su sinoć proslavili i zakoračili u 2018. godinu! S bine su ih uz zdravicu pozdravili predstavnici Općine Vir, direktori komunalnih poduzeća, općinski vijećnici i svi oni koji 365 dana u godini brinu da otok živi punim plućima.

Nedjelja, Prosinac 31, 2017 10:39

Ova će godina u Turističkoj agenciji „Vir turizam“ biti posebno upamćena: u svojoj osnovnoj djelatnosti ostvarila je 14 posto veći promet u odnosu na prošlu godinu, odnosno najveći otkad je osnovana prije šest godina, a rekordan promet zabilježen je i kroz rad ronilačkog centra – čak 29 posto više nego 2016. godine. Na istoj razini povećanja prometa je i rad aquaparka, pa je drugim riječima – svaki segment rada agencije bitno unaprjeđen u usporedbi s prethodnim razdobljima.

Petak, Prosinac 29, 2017 10:15

U sedmoj sezoni mega popularne serije „Igre prijestolja“ popularni splitski pjevač Giuliano Đanić imao je cameo rolu sa suprugom Kristinom, ove je godine još odrađivao numere za mjuzikl „Naša bila štorija“ zajedno s Goranom Karanom, Severinom i Danijelom, a nedavno je odradio i zadarski koncert.

Srijeda, Prosinac 27, 2017 12:46

Najljepši momenti virskih biciklijada su oni neočekivani, nenadani i puni emocija. Božićna biciklijada Zadar – Vir, dvadeset i druga po redu, bila je takva za Zadranina Tomislava Bilosnića. Bio je puno puta, ni sam se ne može sjetiti koliko, ali tu je od prvog izdanja. Tek sada, godinama kasnije, poljubila ga je i sreća. Bio je 199.

Stranice