Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Odobrene 83 stipendije

Autor: Mile Marić

31.12.2008. 23:00
Odobrene 83 stipendije

Foto: Mile MARIĆ



Za školsku – pedagošku godinu 2008./2009. odobrene su ukupno 83 stipendije od kojih 46 za učenike i 37 za studente, istaknuo je benkovački gradonačelnik Erstić dodajući kako je 20 stipendija odobreno za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanatska zanimanja
U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac, gdje je na izmku stare godine upriličeno potpisivanje ugovora za stipendiranje učenika i studenata s benkovačkog područja, svim učenicima i studentima, kao i njihovim roditeljima, gradonačelnik Mirko Erstić uputio je čestitku s najljepšim željama u novoj godini.
– Grad Benkovac jedanaestu godinu za redom potpisuje ugovore za stipendije učenika i studenata, ali i one iz deficitarnih zanimanja, kao i socijalno ugroženih obitelji, te obitelji poginulih hrvatskih branitelja s osnovnim ciljem kvalitetnijeg života na području grada Benkovca i zadržavanja mladih ljudi na našim područjima. Kako se naš grad ubrzano razvija, danas gradu nedostaje dvadesetak kadrova od liječnika medicine do poljoprivrednih tehničara. Prije 11 godina Grad Benkovac stipendirao je 8 studenata i jednog učenika, a danas možemo reći da je ukupno potpisano 726 stipendija i to 311 za studente i 415 za učenike u ukupno iznosu od 2.610.800,00 kuna. Za školsku – pedagošku godinu 2008./2009. godinu odobrene su ukupno 83 stipendije od kojih 46 za učenike i 37 za studente, istaknuo je Erstić dodajući kako je 20 stipendija odobreno za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanatska zanimanja prema sporazumu između gospodarskih subjekata na području Grada Benkovca, Srednje škole kneza Branimira te Grada Benkovca o osiguravanju potrebnih kadrova (alatničari, tokari, bravari, kamenoklesari, keramičari, zidari i računalni tehničari u strojarstvu).