Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Predozirao se liječeni ovisnik

Autor: Suzana Bandić

31.12.2009. 23:00
Predozirao se liječeni ovisnik


Mladić je dan ranije u komunu u Jankolovici došao iz Zagreba u pratnji majke. Pretpostavlja se kako je kobni “šut” donio sa sobom
Denis Zulfić, 27-godišnji Zagrepčanin, inače član zajednice “Cenacolo” u Jankolovici, pronađen je mrtav u prostorijama zajednice zadnjega dana 2009. godine.
Njegovo beživotno tijelo u srijedu ujutro, 31. prosinca, pronašli su njegovi kolege iz zajednice koji su ga oko 8.30 sati prevezli u Dom zdravlja u Biogradu na moru. No, liječnici su samo mogli konstatirati smrt, obavijestiti policiju i naložiti obdukciju kojom je utvrđeno kako je najvjerojatniji uzrok smrti toga mladića akutna intoksikacija opojnim sredstvima. O ovom događaju policija je podnijela izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.
Jučer oko podneva u prostorijama komune nije bilo nikoga tko bi mogao reći više detalja o ovom nemilom događaju, kao ni o tome kako je mladić došao do opijata.
Neslužbeno, međutim, doznajemo kako je u komunu u Jankolovici stigao dan ranije u pratnji majke pa se pretpostavlja da je kobni “šut” donio sa sobom. Navodno se mladić posljednjih godinu dana pokušavao liječiti i izvući iz pakla droge, no na tom je putu posustajao što ga je na koncu stajalo života.
Upućeni kažu kako je prije ulaska u komunu, upravo zbog teških kriza koje na početku liječenja ovisnici prolaze, nužna detoksikacija. No, problem je što su smještajni kapaciteti u svega nekoliko detoks jedinica na području Hrvatske nedostatni pa je lista čekanja duga, a sudeći po ovom posljednjem slučaju ‘overdosea’ neki je nikada ne dočekaju.