Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mladenu Grdoviću 20 dana zatvora

Autor: Suzana Bandić

31.01.2010. 23:00
Mladenu Grdoviću 20 dana zatvora

Foto: Filip BRALA



– Nemoralno je, a i nezakonito da novinari o mojoj eventualnoj osudi, jer ja zapravo ne znam jesam li ili nisam osuđen, doznaju prije mene. Ja nisam nikakav kriminalac, niti sam koga ubio da bi me slali u zatvor, kazao je Grdović


Popularnom zadarskom kantautoru Mladenu Grdoviću jučer je na Prekršajnom sudu u Zadru izrečena presuda kojom je nepravomoćno osuđen na 20 dana zatvora zbog nasilja u obitelji, a osim toga, izrečena mu je i obavezna mjera liječenja od alkoholizma u trajanju do godine dana, potvrdila nam je Dubravka Škalabrin Šarić, glasnogovornica Prekršajnog suda.
Grdović je zbog istog prekršaja, odnosno nasilja nad suprugom i bratom, u svibnju  prošle godine bio osuđen na osam dana zatvora s rokom kušnje od godine dana. Kako je nakon svega pet mjeseci ponovio djelo, prekršio je uvjetnu kaznu pa mu je stoga ovaj put sutkinja Mitra Meštrović izrekla buzuvjetnu zatvorsku kaznu.
Mladena je krajem studenog prošle godine policiji prijavila njegova supruga Brankica, a kako doznajemo iz izvora bliskog policiji, ona je tom prilikom bila zabrinuta za njega, jer je u alkoholiziranom stanju napustio njihovu obiteljsku kuću u Arbanasima te joj se nije javljao na mobitel niti je znala gdje je. Policajci su ga nedugo nakon prijave pronašli na jednom zadarskom vjenčanju u restoranu hotela Pinija u Petrčanima nakon čega su ga na njegov osobni zahtjev odvezli na odjel zadarske Psihijatrije. Mladen se tamo zadržao tri dana, a kad je napustio bolnicu kazao je kako više neće piti alkohol jer je shvatio da time šteti i sebi i svojim bližnjima.
Na izrečenu nepravomoćnu presudu odmah će se žaliti, kazao nam je Mladen u telefonskom razgovoru, ali će osim toga svog odvjetnika Dragu Tolića angažirati i za žalbu, kako je kazao “višim istancama jer je za presudu doznao od novinara”.
– Sigurno ću se žaliti zbog ove svinjarije koja mi je učinjena. Nemoralno je, a i nezakonito da novinari o mojoj eventualnoj osudi, jer ja zapravo ne znam jesam li ili nisam osuđen, doznaju prije mene. Ja nisam nikakav kriminalac, niti sam koga ubio da bi me zatvarali iza rešetaka – negodovao je Mladen dodavši kako je ova vijest šokirala i njegovu obitelj; majku, brata i suprugu Brankicu koja mu je, naglasio je, velika potpora u svim teškim trenucima, pa i sada.
Kada je riječ o mjeri liječenja od alkoholizma, Mladen je istaknuo da ne pije još od incidenta u studenom prošle godine te da će to potkrijepiti i liječničkom dokumentacijom, koju prema naputku Suda treba na uvid donijeti slijedeći tjedan.