Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Policija kažnjava, a neodgovorni i dalje parkiraju

Autor: Suzana Bandić

31.01.2010. 23:00
Policija kažnjava, a neodgovorni i dalje parkiraju

Foto: A. SITNICA



Iz policije su izvijestili kako će djelatnicima uz redovne zadaće naglasiti i ovu kao prioritet kod rješavanja problema prometa u mirovanju


Revoltiran svakodnevnim nepropisnim parkiranjem sugrađana na prostoru bivšeg TIZ-a, odnosno pokraj nove zgrade nazvane Jedro, na Obali kneza Branimira i to, kako je kazao, na dvostrukoj punoj liniji, našoj se redakciji obratio čitatelj s pitanjem zašto to prometna policija već mjesecima tolerira. Pojasnio je kako taj problem egzistira još otkako su se na tom prostoru otvorili nekoliko kafića, banaka i trgovina, a posebice u vrijeme takozvane špice od 10 do 13 sati.
Tada se, tvrdi naš čitatelj, parkirališna mjesta s obje strane dvosmjerne prometnice brzo ispune, a pojedinci koji ne žele pješačiti 50-ak metara od javne garaže, uporno parkiraju na kolniku i tako ostavljaju s obje strane manje od dva metra prostora za prolazak automobila. Naš čitatelj napominje kako je sredina te prometnice označena s dvostrukom punom linijom, što zapravo znači da je u tom dijelu zabranjeno pretjecanje, zaobilaženje, a pogotovo parkiranje. Zbog takvog ponašanja pojedinih vozača, ističe čitatelj, svi oni koji koriste tu prometnicu svakodnevno se moraju provlačiti pored neodgovorno ostavljenih vozila, a policija to, tvrdi on, iz nekog njemu nepoznatog razloga, tolerira pa tako u centru Zadra, kaže, imamo “unikatna i besplatna parkirališna mjesta”.
Očitujući se na prozivke našeg čitatelja iz PU zadarske su izvjestili kako su policijski službenici koji ureduju u tom dijelu grada spomenuti problem detektirali.
– Navedeno mjesto postaje problem prilikom otvaranja javne garaže, a upravo su djelatnici prometne policije od nadležnih tražili izmjenu horizontalne signalizacije te postavljanje pune uzdužne linije kako bi bili ispunjeni zakonski uvjeti za uredovanje po nepropisno parkiranim vozilima, kao i podizanje istih Pauk vozilom, kazala je Sandra Poljak Jurinčić, glasnogovornica PU zadarske.
Napomenula je kako od tada djelatnici prometne policije konstantno obilaze prostor bivšeg TIZ-a te da kažnjavaju vlasnike nepropisno parkiranih vozila.
– Mišljenja smo da je sada stanje puno bolje nego što je bilo, međutim još uvijek se naši vozači odvaže na tom mjestu zaustaviti ili parkirati svoja vozila pa ćemo djelatnicima uz redovne zadaće naglasiti i ovu kao prioritet kod rješavanja problema prometa u mirovanju, istaknula je Poljak Jurinčić.