Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zebić ne očekuje pojačanja

31.01.2011. 23:00
Zebić ne očekuje pojačanja


Na svakoj poziciji konkuriraju najmanje dva igrača, a to nije malo – smatra Zebić


Popis nije donio iznenađenja, ali se zato vratila dobra navika – novinare je ovaj put dočekala lista putnika za Rovinj. Tako su nam na Stanovima uštedjeli na vremenu. A vremena za nogometaše Zadra i nema previše jer je manje od četiri tjedna do nastavka sezone i gostovanja u Vinkovcima 26. veljače.
– Težak početak, nakon Cibalije igramo kod kuće s Hajdukom. S obzirom da se na proljeće igra samo 12 kola nemamo mnogo vremena, od prve utakmice moramo biti pravi – naglašava Dalibor Zebić, trener, koji je momčad jučer poveo na pripreme u Rovinj.
– U Zadru smo proteklih dana radili na kondicijskoj pripremi. Nismo igrali trening utakmice jer nije bilo odgovarajućeg protivnika, a i nisam siguran što bi nam konkretnoga takve utakmice donijele. U Rovinju će biti drugačije, imamo četiri utakmice koje će biti ulaznica za prvu momčad.
Zebić je zadovoljan aktualnim igračkim kadrom, odustao je i od fraze “trebaju mi još dva igrača”.
– Na svakoj poziciji konkuriraju najmanje dva igrača, a to nije malo. Prošle jeseni se pokazalo da možemo igrati s ovom momčadi i nije bilo potrebe za nikakvim promjenama.
Nove pripreme, staro pitanje. Hoće li Zadar nešto mijenjati u taktičkom dijelu?
– Uigravat ćemo se i s četvoricom u liniji, kao što smo to i do sada radili. Međutim, formaciju ćemo promijeniti tek onda kada budemo sigurni da je to bolja opcija od 3-5-2. Svakako, u Rovinju ćemo tražiti našu igru u kojoj želimo poraditi ne nekim elementima. Dugoročni cilj je imati momčad prepoznatljive fizionomije, kako na domaćim, tako i na gostujućim utakmicama.
Od juniora put Istre krenula su trojica, Luka Begonja, Franko Bilaver i Domagoj Torbarina.
– Procijenili smo da za preostale juniore koji su do sada s nama trenirali još nije došlo pravo vrijeme.
Ivan Matošević i dalje je na probi.
– O njegovom statusu odlučit ćemo nakon pripremnih utakmica.
Toliko od Zebić koji je još dodao da je prva utakmica 3. veljače protiv Banika iz češke Ostrave. U autobusu se nakon pola godine prinudnog odmora našao Jakov Surać, a Ferdo Milin prvi put na pripreme putuje kao pomoćni trener.
 


Putnici za Rovinj




U Rovinj su otputovali: Antonio Ježina, Tomo Gluić, Josip Bilaver, Ivan Ćurjurić, Domagoj Torbarina, Franko Bilaver, Ivan Anton Vasilj, Tomislav Glumac, Toni Pezo, Antonio Mršić, Luka Begonja, Stjepan Skočibušić, Želimir Terkeš, Jakov Surać, Perica Šare, Marin Con, Jure Jerbić, Igor Banović, Ante Puljić, Ivan Santini, Šime Maruna, Marin Zulim, Ivan Matošević.