Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dobro se dobrim vraća

Autor: Anita Ćustić

19.05.2010. 22:00
Dobro se dobrim vraća

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ovo mi je tek drugi put da sam napravio ovakvo nešto i siguran sam da ću i u buduće, jer meni je ovo veći “gušt” od bilo čega drugog, bilo kakvog putovanja ili kojeg drugog luksuza, najavio je Pavin
Zadarski ugostitelj i vlasnik restorana “Niko” Erik Pavin jučer je organizirao ručak za članove Udruge slijepih Zadarske županije i tako im pružio jednu od rijetkih prilika za zajedničko druženje.
Pedesetak članova zadarske Udruge slijepih okupilo u ugodnom ambijentu ovog zadarskog restorana, gdje su bili počašćeni bogatim menijem, lijepim riječima, “šalicom razgovora” te pjesmom i zabavom koju su im priredili zadarski pjevači. Upravo zbog ovog glazbenog ugođaja, ručak se pretvorio u cjelodnevnu zabavu, a oduševljenje i samo riječi hvale gosti nisu skrivali.
Kako je istaknuo Marinko Vidaić, predsjednik zadarske Udruge slijepih, njegova zahvala za ovaj dar je beskrajna, jer im u 57 godina postojanja Udruge još nitko nije darovao ovako nešto plemenito.
No, Pavin, koji je gestu sličnu ovoj upriličio i prije malo manje od dvije godine, kada je, također, u prostoru svog restorana ugostio najstarije Zadrane, tvrdi kako je na ideju jučerašnjeg ručka došao razmišljajući s kim će podijeliti ugora kojeg je prije nekoliko dana vozio u svoj restoran.
– Neki dan sam kući vozio jednog ugora i tad sam se, ne znam zašto, sjetio osoba s poteškoćama, onih prema kojima je život bio nemilosrdan. Pale su i dvije suze kad sam razmišljao o tome što bih za njih mogu napraviti i kao da sam čuo da mi Bog govori da tog ugora podijelim s njima. Odmah sam kontaktirao Udrugu slijepih i rekao da bi mi bila čast ugostiti ih, počastiti ručkom i bilo mi je jako drago kad su poziv rado prihvatili, jer neizmjerno je zadovoljstvo i ispunjenje osjetiti da si nekoga na bilo koji način uspio razveseliti, kazao je Pavin, naglasivši kako je za ovu priliku odmah pozvao i zadarske glazbenike jer htio je učiniti da njegovi gosti, ako već ne vide, onda osjete i čuju ugodne i vesele dalmatinske zvuke. Stoga su se jučer u restoranu “Niko” cijelo popodne čuli stihovi Tomislava Bralića i klape Intrade, Bepa Matešića te grupe Forum i Rokatanski benda.
Kako kaže vlasnik, unatoč krizi i recesiji koja je pogodila svih, pa tako nije zaobišla ni njegov posao, uopće nije “vagao” odluku o ovom izdatku, jer cilj je bio pomoći onome kome je to najpotrebnije te u ovim ubrzanim vremenima, odvojiti barem nekoliko sati u kojima će, kako kaže, svi biti zajedno i biti jednaki.
– Ovo mi je tek drugi put da sam napravio ovakvo nešto i siguran sam da ću i u buduće, jer meni je ovo veći “gušt” od bilo čega drugog, bilo kakvog putovanja ili kojeg drugog luksuza, najavio je Pavin.
Jelovnik jučerašnjeg ručka bio je uistinu bogat, pa su gosti tako najprije uživali u hladnom predjelu, potom ukusnim školjkama i rižotu te fino pripremljenoj tuni i brancinima, a naposljetku i slasnim kolačima. Bila je to uistinu kvalitetna “podloga” za pjesmu i zabavu koja je potom uslijedila, a koju su im priredili spomenuti zadarski pjevači i bendovi.