Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Lažni zaposlenik Elektre starcu uzeo 20 tisuća kuna

31.01.2012. 23:00
Lažni zaposlenik Elektre starcu uzeo 20 tisuća kuna


Policija još uvijek traga za prevarantom koji je, lažno se predstavivši kao zaposlenik Elektre, početkom siječnja 76-godišnjem Zadraninu odnio 20-ak tisuća kuna.
– Nepoznati je počinitelj došao u kuću na Putu Nina i lažno se predstavio kao djelatnik HEP-a te od vlasnika naplatio iznos od 20-ak tisuća kuna pod izlikom da treba zamijeniti dotrajalo električno brojilo – rekli su u PU zadarskoj napomenuvši kako se za počiniteljem protiv kojega je podnesena kaznena prijava intenzivno traga.
Vozio iako mu je privremeno oduzeta vozačka
Tijekom rutinske kontrole prometa u Ulici Ante Starčevića, policajci su u ponedjeljak poslijepodne zatekli 35-godišnjeg Zadranina kako upravlja automobilom u vrijeme dok mu traje zabrana upravljanja. Protiv njega je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.
Čak 34 vozača vozila prebrzo
Tijekom redovite akcije Vikend policajci su kontrolirali 501 vozilo i vozača, a poduzeli su 145 represivnih mjera. Alkotestirano je 139 vozača, od čega je njih 12 bilo pod utjecajem alkohola, šest bez položenog vozačkog ispita, devet bez tehničkog pregleda i registracije, a čak 34 su zatečena u prekoračenju brzine. Jedan je vozač uhvaćen za upravljačem vozila u vrijeme dok mu je na snazi izrečena zabrana, a jedan dok je upravljao vozilo bez osiguranja. Policajci su tijekom tri dana provođenja akcije iz prometa isključili 20 vozača i deset vozila.
U navedenom vremenu dogodilo se pet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena.
Rekorder ovotjedne crne liste, kada je u pitanju vožnja pod utjecajem alkohola, je 19-godišnji mladić kojeg su policajci zaustavili na Obali kralja Tomislava u subotu, dva sata iza ponoći. Mladić je napuhao 1,17 promila nakon čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.