Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Šest dana karnevalskog veselja

31.01.2012. 23:00
Šest dana karnevalskog veselja


Turistička zajednica Grada Zadra organizator je i ovogodišnjeg Zadarskog karnevala, čija će se karnevalska povorka održati u nedjelju, 19. veljače. Kao i proteklih godina, program ovogodišnjeg Zadarskog karnevala realizirat će se na većem dijelu ulica i trgova povijesne jezgre grada – posebice u Varoši, a očekuje se i sudjelovanje većeg broja karnevalskih skupina iz Zadra i Zadarske županije, kao i iz ostalih hrvatskih regija.
Karnevalsko zagrijavanje započinje u večernjim satima u petak, 17. veljače i to programom u Varoši uz maskirne karaoke na terasi caffe bara Kult.
U subotnje jutro, 18. veljače, Narodnim trgom, Kalelargom i Forumom će u vremenu od 11 do 13 sati proći velika skupina primoštenskih maškara sastavljena od članova Udruge Krč i Primoštenske limene glazbe. U suprotnom pravcu kretat će se gosti iz Slovenije – članovi Društva Korant Podvinci (Ptuj). Društvo Korant Podvinci sudjelovat će i u nedjeljnoj karnevalskoj povorci. Varoš je ponovno mjesto za zabavu i ples pod maskama u večernjim satima – zabavite se na terasi caffe bara Kult uz Kitsch party i grupu Pacific bullets.
Tradicionalna povorka Zadarskog karnevala, sastavljena od pučkih maškaranih skupina iz Zadra i bliže ili dalje okolice, održat će se u nedjelju, 19. veljače, s početkom u 16 sati. Karnevalska povorka okupljat će se od 15 sati na parkiralištu ispred Ljepotice na Branimirovoj obali, a kretat će se uobičajenim pravcem preko Jazina i Obale kralja Tomislava prema Narodnom trgu, odakle će poslije pojedinačnog predstavljanja karnevalskih skupina vesela povorka nastaviti Kalelargom i Forumom. Novost ovogodišnjeg Karnevala je završetak povorke u zadarskom klubu Arsenal, gdje će se održati zabava za sve karnevalske skupine i “maškarane” Zadrane uz prigodni glazbeni program Bepa i Karneval Banda.
U utorak, 22. veljače, na zadnji dan Karnevala, program će se do ponoći ponovno odvijati u Varoši uz nastup grupe Zaratino. Za izbor najboljih pojedinačnih maski moguće se prijaviti do 22 sata, nakon čega će strogi karnevalski žiri izabrati i proglasiti najbolje tri pojedinačne maske zadarskog karnevala 2012.