Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Još uvijek nepoznata sudbina profesora Ivana Poljakovića

Autor: Valentina Mlađen

31.01.2013. 23:00
Još uvijek nepoznata sudbina profesora Ivana Poljakovića

Foto: Vedran SITNICA



Profesor Sveučilišta u Zadru Ivan Poljaković, suspendiran prije nešto više od mjesec dana, i dalje prima punu plaću dok čeka disciplinsku mjeru sveučilišnog Povjerenstva.
Rektor Sveučilišta u Zadru Ante Uglešić predložio je Povjerenstvu da se profesoru Poljakoviću, koji je pod povećalo javnosti dospio zbog svojih homofobnih izjava u kojima tvrdi kako je homoseksualnost bolest izjednačivši homoseksualne osobe s nekrofilima, zoofilima i pedofilima, izrekne disciplinska mjera “zbog teške povrede radne dužnosti” i “narušavanja ugleda Sveučilišta”. Kako saznajemo od glasnogovornice Sveučilišta Elije Vrsaljko, nakon punih 40 dana od potpisivanja odluke o suspenziji prof. Poljakoviću još uvijek nije izrečena disciplinska mjera.
– Povjerenstvo se sastalo i odlučilo je prihvatiti rektorov prijedlog o pokretanju disciplinskog postupka, a uskoro bi se trebali sastati opet kada će biti doneseno rješenje o mjeri, rekla je Vrsaljko. Prof. Poljaković Povjerenstvu je dostavio i svoje očitovanje čiji sadržaj javnosti za sada ostaje nepoznat.
Prof. Poljaković na tribini podružnice Hrvatskog rasta (HRAST) Zadarske županije, održanoj utorak u Muzeju antičkog stakla, najavio je konferenciju za medije, istaknuvši kako će tom prilikom iznijeti još znanstvenih podataka kojima će poduprijeti svoju tvrdnju čime je jasno dao na znanje kako od svojih tvrdih stavova ne odustaje. Jučer je na telefon kratko komentirao kako za sada na ovu temu ne želi davati nikakve izjave.
Prof. Poljaković i prije je iznosio slične znanstvene podatke o homoseksualnosti kao bolesti, a upravo takve izjave i dovele su ga do suspenzije.