Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Luka Gaženica kao poveznica

Autor: Siniša Klarica

31.01.2013. 23:00
Luka Gaženica kao poveznica

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Veleposlaniku Sardjanu prezentiran je dobar prometni položaj Zadra, mogućnosti ulaganja u poduzetničke zone, ali i u energetiku s naglaskom na iskorištavanje energije sunca i vjetra. Jedna od tema razgovora bila je i mogućnost iskorištavanja luke Gaženica za potrebe gospodarstva Indonezije


Veleposlanik Indonezije u Hrvatskoj Agus Sardjana posjetio je jučer Zadarsku županiju. Prema riječima zadarskog župana Stipe Zrilića, predmet razgovora bile su mogućnosti gospodarske suradnje između Zadarske županije i najveće muslimanske države na svijetu.
Veleposlaniku Sardjanu prezentiran je dobar prometni položaj Zadra, mogućnosti ulaganja u poduzetničke zone, ali i u energetiku s naglaskom na iskorištavanje energije sunca i vjetra. Jedna od tema razgovora bila je i mogućnost iskorištavanja luke Gaženica za potrebe gospodarstva Indonezije. Sve bi se to preciznije definiralo nakon posjeta šireg indonezijskog izaslanstva koje je najavilo posjet Republici Hrvatskoj.
Agus Sardjan istaknuo je da Hrvatska i Indonezija imaju mnogo sličnosti te da postoji interes za suradnjom poslovnih zajednica dviju zemalja. Veleposlanik je obavijestio novinare kako su dvojica hrvatskih poslovnih ljudi isti dan u Jakarti pregovarala o novim poslovnim aranžmanima između dviju zemalja. Pregovori idu dobro, ali veleposlanik nije rekao o kojim se to poslovnim ljudima radi, o čemu razgovaraju kao i tko će činiti indonezijsko izaslanstvo koje dolazi u posjet Hrvatskoj. Dan prije, Agus Sardjan posjetio je i Zadarsko sveučilište gdje je načelno dogovorena suradnja s indonezijskim sveučilištem. Stoga će jedno veće izaslanstvo Zadarskog sveučilišta posjetiti Indoneziju. Predmet znanstvene suradnje svakako bi bio turizam, akvakultura te viskoka tehnologija.