Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Majka je zlostavljala i kćer, a “službe” su to znale

Autor: Suzana Bandić

31.01.2013. 23:00
Majka je zlostavljala i kćer, a “službe” su to znale

Foto: Vedran SITNICA



Dan nakon što smo objavili priču o 11-godišnjem dječaku – žrtvi seksualnog zlostavljanja vlastite majke, našoj redakciji obratila se njegova sestra koju je, kako nam je rekla, izrevoltirao odgovor djelatnika Centra za socijalnu skrb.
– Kad sam pročitala izjave socijalnih radnika u novinama vezano uz zlostavljanje mog brata, jednostavno nisam mogla vjerovati. Nije mi jasno kako mogu biti tako neodgovorni i bezdušni i nakon svega. Ja ih držim suodgovornima za ovo što se dogodilo mom bratu, ali i za sve što sam ja proživljavala godinama. U Centru za socijalnu skrb Zadar znali su tko je moja majka i u kakvim uvjetima sam živjela. Ništa nisu poduzeli iako sam još kao 11-godišnjakinja vapila za pomoći, ispričala je ogorčena 18-godišnjakinja ističući kako se ona iz pakla u kojem je živjela spasila prije par mjeseci, odnosno otkako je postala punoljetna.
– Jedva sam dočekala taj 18. rođendan jer me više nitko nije mogao ucjenjivati popravnim domovima i psihijatrijom. A ona je to činila, kaže djevojka, pojašnjavajući kako je “ona” njezina majka koju nikad nije zvala majkom već imenom.
Za zlostavljanje kojem je bila izvrgnuta još od predškolske dobi djevojka kaže kako su znali svi u obitelji počevši od tete, djeda i bake, pa do susjeda, socijalne radnice u mjestu i tako redom. Trpjela je koliko je mogla, a bunt prema zlostavljanju pokazivala je neposluhom, bježanjem od kuće, pa čak i pokušajem suicida.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU