Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najuspješniji učenici idu na županijsku smotru

Autor: Valentina Mlađen

31.01.2013. 23:00
Najuspješniji učenici idu na županijsku smotru


U četiri prosudbena povjerenstva sjedili su poznati sveučilišni i srednjoškolski profesori, novinari i glumci


Odabrani su najuspješniji literarni, dramski i novinarski radovi učenika zadarskih osnovnih škola koji će Zadar predstavljati na županijskoj smotri Lidrano 2013.
Gradski susret učenika osnovnih škola Lidrano 2013. održan je jučer u Osnovnoj školi Zadarski otoci na Bilom brigu. Sudjelovalo je svih 10 zadarskih škola sa 102 učenika i 32 mentora. Bilo je ovo prvo, ali veoma uspješno domaćinstvo OŠ Zadarski otoci, a okupljenima je uspjeh na početku natjecanja poželio ravnatelj škole Davor Barić.
U četiri prosudbena povjerenstva sjedili su poznati sveučilišni i srednjoškolski profesori, novinari i glumci. Literarno povjerenstvo činili su prof. dr. Robert Bacalja, prof. dr. Ante Murn, prof. Senka Paleka-Martinović. Najbolje iz novinarskog izričaja birali su: Ivica Nevešćanin, Filip Buzov i prof. Ante Kolanović. Za dramsko scensko stvaralaštvo – pojedinačno bili su zaduženi Gabrijela Meštrović-Maštruko, Josip Mihatov i Asja Rebac, a za grupno: Dragan Veselić, Vjera Vidov i Sanja Zalović.
Na županijski susret odlazi deset radova iz sekcije literarnog stvaralaštva: Život kao more, Mirina, U mreži pogleda, Moja mama na novoj tarifi, Maslina, Sličice iz djetinjstva, Daži, Hrvacki jezik, Kiša, Bumbar u razredu. Iz novinarske sekcije pozvano je sedam radova: Kada sjena vreba, Znaš li što znači tvoje ime?, Broj 3317, Nije plavi – al’ je spasonosni telefon, Šinjorina smokva, Metropola na dva kotača, Kraljevski doživljaj Kraljevine Danske, PUŠENJE: Ovisnost ili zabava?. Od pojedinačnih dramskih scenskih nastupa na Lidrano će OŠ Bartula Kašića, OŠ Zadarski otoci – Zadar, OŠ Kruno Krstić (dva izričaja) te skupnih scenskih nastupa OŠ Šimuna Kožičića-Benje, OŠ Stanovi, OŠ Zadarski otoci – Zadar (dva izričaja), OŠ Smiljevac i OŠ Kruno Krstić (dva izričaja).
Od školskih novina na županijskoj smotri predstavit će se škole OŠ Šimuna Kožičića Benje (Dite Zadrsko, Priko mocire), OŠ Šime Budinić-Zadar (Čehuljica), OŠ Stanovi (Koraci).
Kako se natjecanje odvijalo pod šiframa imena učenika koji odlaze na daljnje natjecanje znat će se danas.