Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Peronja: Projekt će biti završen u roku

Autor: Siniša Klarica

31.01.2013. 23:00
Peronja: Projekt će biti završen u roku

Foto: Adam VIDAS



Projekt odvodnje zadarskih naselja Borik i Diklo sve više proizvodi nezadovoljstvo među mještanima. Radovi su počeli još u studenom, a prekinuti u prosincu i siječnju dvadesetak dana zbog blagdana i godišnjih odmora. No iako su završeni, u nekim ulicama poput Duknovićeve, asfaltiranje nije završeno. Štoviše zadarsku Odvodnju svakodnevno opsjedaju delegacije nezadovoljnih ljudi, ali svima njima, direktor Grgo Peronja poručuje: “Projekt će biti završen u roku!”
Naime, rok za završetak radova u spomenuta dva naselja je lipanj ove godine, dobar dio posla, dodaje Peronja, bit će okončan već u ovog mjeseca, a spomenuta Duknovićeva bit će asfaltirana sljedeći tjedan. Peronja demantira priču koja se proširila među mještanima i koja kaže kako Grad Zadar nema novca za dovršetak radova.
– Riječ je o projektu koji najvećim dijelom financiraju Hrvatske vode, a manjim dijelom Grad Zadar. Neke se ulice, u kojima su postavljene cijevi i tampon, nisu mogle asfaltirati zbog obilnih kiša koje su padale sve donedavno i koje su namočile tampon. Građane i ovog puta uvjeravam da su novci za projekt osigurani i da radovi, shodno tehničkim i vremenskim mogućnostima, teku po planu. Zbog toga nema razloga za njihovo nezadovoljstvo, rekao je Peronja.
Da je kojim slučajem situacija drukčija i da nedostaje novca, zadarska javnost, dodaje Peronja, već bi bila obaviještena. Za 10-15 dana trebali bi se u Zadru potpisati novi ugovori za projekte odvodnje. Riječ je o poslovima vrijednim više desetaka milijuna kuna, pa će tom prilikom u Zadru nazočiti resorni ministri te čelni ljudi Hrvatskih voda i ostalih tvrtki koje sudjeluju u projektu odvodnje zadarskih četvrti.