Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ante Žoni Maksan ušao u HSP AS

31.01.2017. 23:00
Ante Žoni Maksan ušao u HSP AS


Umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Ante Žoni Maksan od jučer je novi član HSP dr. Ante Starčević. Pristupanjem pravašima  Maksan je kooptiran u Županijsko predsjedništvo HSP AS Zadarske  županije i imenovan koordinatorom za branitelje.
– Naglasak će biti na rješavanju problematike vezane uz branitelje, suradnja s braniteljskim udrugama, promoviranje vrijednosti proisteklih iz  Domovinskog rata među najmlađom populacijom, rekao je Maksan.
Bivši ratni zapovjednik, poznat po tome što su ga mediji proglasili jednim od neformalnih glasnogovornika generala Ante Gotovine dok je  bio u ilegali, posljednjih godina nije bio politički aktivan. Maksan je iz  Hrvatske vojske izišao 1997., bio je član HDZ-a, a od 2002. godine član  novoosnovane stranke Hrvatski blok – pokret za modernu Hrvatsku (HB)  Ivića Pašalića, koja se ugasila 2007.
– Ante Žoni Maksan je bivši ratni zapovjednik i suborac te će zasigurno  svojim iskustvom i radom na najbolji i najučinkovitiji način promicati,  njegovati i čuvati vrijednosti i stečevine obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i  svih žitelja Zadarske županije i Republike Hrvatske, kazao je Dalibor Barešić, predsjednik Županijskog vijeća HSP AS Zadarske županije.