Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Naglić odradio prvi trening: “Da ne vjerujem, ne bih došao”

31.01.2017. 23:00
Naglić odradio prvi trening: “Da ne vjerujem, ne bih došao”


Evo Aramisa Naglića i drugi put u Zadru. Prvi put bio je kao igrač, još se loptalo u Jazinama, a jučer je došao kao trener. Klub je objavio da je dogovorio suradnju s Naglićem (kao trener vodio je Crikvenicu, Goranin, Kvarner, Škrljevo i Inter iz Bratislave) do kraja sezone, a prema riječima sportskoga direktora Branka Skroče s mogućnošću produljenja. Kao i svaki put kad dođe novi trener, Skroče daje izjavu po istovjetnoj matrici:
– Vjerujemo da smo u Nagliću pronašli pravo rješenje i da će on izvući momčad iz rezultatske krize.
Malo prije poslijepodnevnoga treninga stigao je i Aramis. Danas Rijeka nije tako daleko, učas se dođe.
– A što bih sad mogao reći? Skoro pa ništa, osim ponoviti sebe iz nekog drugog vremena – kaže Naglić.
Pa je i to napravio, ponovio se.
– Kad sam prije dolazio neki su mi znali reći da sam lud, da što su tamo, to jest u Zadru, da znam li što me čeka… Nisam siguran da i danas nema takvih.
Pa dobro, znate li što vas čeka?
– Obično se u ovakvim prilikama kaže da ne vjerujem u nešto, ne bih ni došao. Dakle, vjerujem da se za početak dosta toga može pokrenuti.
Na primjer, što?
– Tu bih stavio na prvo mjesto strast za igrom i želju da se pobijedi.
U momčadi Zadra jedan je vaš davnašnji suigrač.
– Jakov Vladović. Dobar dio igrača poznajem od prije, možda neke više, neke manje. Prvu utakmicu imat ćemo s Cibonom u Zagrebu u četvrtak.
Kaže Aramis da nije pristalica silnih riječi i da prednost pred raspravama daje radu na parketu.
– Da, čeka nas puno teških stvari. Fraza kaže da valja zasukati rukave i uhvatiti se posla. Ono što želim jest da sa suradnicima (Samir Žuža, Franko Sterle, Jurica Šango, pr. a.), igračima i svima drugima dobrom kemijom napravimo maksimum što bude moguće.
Približio se početak treninga. Rukavi su zasukani… U četvrtak u Zagrebu u zaostaloj utakmici 9. kola A-1 lige vidjet će se jednim dijelom koliko je ova promjena donijela novosti. Novi trener ima jedno od mušketirskih imena pa ako uspije da mu momčad i proigra u mušketirskom stilu…