Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Rukomet se vratio u Mocire

Autor: Šime Ćurko

28.02.2009. 23:00
Rukomet se vratio u Mocire


Zamračilo se Siniši Meštriću, vrlo dobrom vrataru domaćih, kada mu je u posljednjoj sekundi kroz noge u mrežu ušla lopta koju je s centra uputio Igor Montanari.
– Nisam očekivao udarac s te udaljenosti. Montanarijeva lopta me iznenadila – uzdahnuo je Meštrić nakon utakmice sretan što se nije pretvorio u tragičara.
Da je pogodak priznat Crikveničani bi čudesno spasili bod, no trenutak ranije dosuđen je prekršaj Samaržije pa je Montanarijev gol poništen. Montarijevu potezu prethodile su pogreške Ivana Buovca koji je zamalo darovao gostima bod. Prvo je 70 sekundi prije kraja imao sedmerac kod vodstva domaćih 28:26 i odlučio se za suhi list. Nije prošlo, a gosti su nakon 40 sekunda napada i nekoliko prekršaja domaćih uspjeli preko Kereša smanjiti na 28:27. Zadru je ostalo 20-ak sekundi za zadnji napad, loptu je uzeo Buovac i nakon nekoliko sekundi označeno mu je pogrešno vođenje. Tada se Biograđanin iskupio za ranije pogreške jer je omeo goste u izvođenju lopte i uštedio dragocjene sekunde. Uslijedio je opisani Montanarijev pokušaj koji srećom po domaće nije imao ozbiljnijih posljedica.
– Ono što smo odigrali u posljednje dvije-tri minute više nikad ne smijemo ponoviti – rekao je Roko Paleka nakon utakmice, aludirajući na neobjašnjive poteze kojima je njegova momčad zamalo prokockala pobjedu. Tri i pol minute prije kraja Zadar je imao sigurnih 28:24 i mogao je razmišljati o hvatanju -6 iz Crikvenice gdje je izgubio 29:35. Uslijedilo je gol Marijanovića pa Pavelićeva obrana Merharu, potom i promašaj Brkljače da bi Bašić dvije minute prije kraja smanjio na 28:26. Onda i malo nesreće za domaće – Brkljača pa inače odlični Mijolović pogađaju vratnicu. Zadar tada ima i igrače više, ali se događaju spomenute pogreške Buovca.
U prvom poluvremenu gosti su bili bolja momčad i u 24. miniti vodili su 11:7. Zadar je teško dolazio u priliku za šut, a i raspoložen je bio Pavelić na vratima Crikvenice. U 41. minuti Zadar golom Buovca sa sedam metara konačno vodi (17:16), da bi Buovac, Žeravica i Mijolović razliku podigli na +4 (20:16). Paleka je u 6-0 pronašao obranu s kojom je zaustavio goste, Zadar je ubrzao u napadu i u konačnici uzeo dva važna boda u borbi za drugo mjesto i kvalifikacije za Premijer ligu i to pred za rukomet odlično popunjenim Mocirama.


 ZADAR GORTAN – CRIKVENICA 28:27


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 300. Suci: Cindrić, Gonzurek (oba Osijek).
ZADAR GORTAN: Meštrić (11), Turić, Vučetić 1, Franković, Žeravica 3, Buovac 6 (2), Svorcina, Samaržija 3, Merhar 3, Peša 2 (1), Cota, Brkljača 4, Mijolović 6, Miletić. Trener: Roko Paleka.
CRIKVENICA: Pavelić (12), Gašparović, Broz, Mrakovčić, Marijanović 2, Mraz 1, Bašić 4, Ćupić 5 (3), Kereš 2, Tomašev 7, Montanari 3, Saršon, Paljar 1, Vukelić 2. Trener: Ivan Munitić.
Sedmerci: Zadar Gortan 3 (5); Crikvenica 3 (3).
Isključenja: Zadar Gortan 10 minuta; Crikvenica 4 minute.




 ČETVRTI PUT +1


Zadrani su četvrti put ove sezone slavili s golom razlike. Palekina momčad minimalno je bila bolji redom od Gorice 26:25, Trogira 27:26 (u gostima), Arene 30:29 i sada Crikvenice. Uspjesima s golom razlike treba pridodati i pobjedu u Kupu protiv Splita 27:26.


 REKLI SU


Roko Paleka: Potvrdila su se naša očekivanja o teškoj utakmici protiv izravnog konkurenta u borbi za drugo mjesto. Nismo dobro otvorili utakmicu, ali cijelo vrijeme se vidjelo da imamo prostora za napredak u obrani i napadu. To smo iskoristili u drugom poluvremenu kad smo se uspijevali bolje obraniti, ali i povući nekoliko kontri. Bilo bi idealno da smo uspjeli pobijediti sa sedam razlike, ali realnost je bila takva da moramo biti zadovoljni i minimalnom pobjedom.
Ivan Mijolović: Radosni smo zbog pobjede koja je samo jedan korak koji nas očekuje želimo li igrati kvalifikacije za Premijer ligu. Prvo poluvrijeme kao da smo bili malo pospani, teško smo igrali i nije bilo dobro. Pomogao nam je razgovor u svlačionici na poluvremenu i u nastavak smo ušli puno odlučnije i tako uspjeli osvojiti dva boda. Zadovoljan sam i svojom igrom, ali moram popraviti realizaciju zicera.


 PRVA DUKAT LIGA


Rezultati 13. kola: Zadar Gortan – Crikvenica 28:27, Slatina – Gorica 29:34, Solin – Arena Jadrograd 33:28, Prelog – Đakovo 26:25, Županja – Buzet 34:29, Kaštela Adriachem – Trogir (sinoć).
Redoslijed: Buzet 22, Solin 19, Crikvenica 15, Zadar Gortan 15, Gorica 12, Županja 12, Arena J. 12, Đakovo 12, Kaštela Ad. 11 (-1), Prelog (-1) 10, Slatina 8, Trogir 5 (-1) bodova.
U 14. kolu (7./8. ožujka) igraju: Gorica – Zadar Gortan, Trogir – Slatina, Crikvenica – Županja, Buzet – Prelog, Đakovo – Solin, Arena J. – Kaštela Ad.