Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Tridesetak medalja maslinarima Zadarske županije

Autor: Ante Vidović

28.02.2010. 23:00
Tridesetak medalja maslinarima Zadarske županije

Foto: Sebastian GOVORČIN



Briševački maslinari zajedno s drugim članovima Udruge Maslina iz Polčinika i ove godine ostvarili su fantastičan uspjeh na 6. međunarodnoj maslinarskoj-uljarskoj manifestaciji «Maslina» koja je održana u Splitu. Oni su se u Zadar vratili s oko tridesetak medalja za kvalitetu maslinovog ulja, od čega je jedna trećina zlatnog sjaja. Među osvajačima medalja prednjačili su maslinari iz Briševa koji već godinama ne znaju za povratak iz Splita u Zadar bez pregršt medalja.
– Rad upornost, poštovanje struke, praćenje najnovijih trendova u maslinarsvtu, to je razlog uspjeha briševačkih maslinara i uljara. Također naše podneblje je bogom dano za maslinu i očigledno je da daje ono što druga područja ne mogu, kaže Nado Butić, predsjednik Udruge maslinara i uljara općine Poličnik «Maslina» i nastavlja:
– Naš cilj je organizirati se u zadrugu, stvoriti velike količine, stvoriti našu marku ekstra djevičanskog ulja i s takvim proizvodom izaći na tržište. Kvalitetu imamo što smo i dokazali tijekom svih ovih godina, ali sam pojedinac ne može ništa. Jedan čovjek proizvodi od 400 do 500 litara ulja. Također cilj nam je otvoriti uljoteku koja bi se nalazila na prostoru naše općine Poličnik, a možda čak i u Zadru.
Butć najavljuje nove uspjehe briševačkih i maslinara općine Poličnik na nadolazećim manifestacijama Noćnjaku i zadarskim Danim masline na kojima će i Udruga Maslina sudjelovati sa svojim štandom.