Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kombinacija mnogo, pobjeda treba samo jedna

28.02.2011. 23:00
Kombinacija mnogo, pobjeda treba samo jedna


Iako se Borik-Puntamika nalazi na diobi drugog mjesta s Alkarom sa 10 pobjeda i 6 poraza, Zadrani najvjerojatnije neće moći konkurirati za Ligu za prvaka ako ne uzmu još jednu pobjedu


Slavonski Brod su košarkaši Borik-Puntamike do ove subote, u šestogodišnjoj povijesti igranja u A-1 ligi, napuštali dvaput uzdignute glave. Bilo je to 2007. i 2008. godine, a na treći uspjeh protiv Svjetlosti, koja je u pet posljednjih sezona redoviti stanovnik Lige za prvaka, su trebali čekati tri pune godine. I došla je u pravom trenutku, u završnici regularnog dijela kad se dijele posljednje ulaznice za nastavak natjecanja. Nije to više klub koji je sezonama slovio kao strašna domaćinska momčad i koju je iznimno teško nadmašiti u Jazinama.
Mogu i u gostima
Iako će i ta konstatacija još uvijek u biti istinita zbog sedam pobjeda i tek jednog domaćeg poraza ove sezone, “zeleni” su uspjeli potvrditi da igraju jednako dobro i u gostima gdje su uspjeli slaviti čak tri puta. Padali su Dubrava, Zabok i sada Svjetlost u svojim dvoranama što ih je zapravo dovelo pred vrata Lige za prvaka koju nisu mogli ni sanjati pred početak sezone u listopadu. Kako se to uspjelo praktički bez ikakvih ulaganja, s golobradim momcima koji su prvi put ove sezone zaigrali ozbiljnu košarku te suočeni s odlascima čak triju standardnih i najiskusnijih igrača (Ivanov, Dević, Pavić). Sad su tu osim poznatijeg Jure Ružića, koji se nalazi na zalazu svoje trofejne karijere, imena poput Škifića, Petanija, Mikulića, Čakaruna, Marića… Teško da su ta imena poznata i prosječnim poznavateljima košarke u Zadru, a kamoli onima širom Hrvatske. A mogli bi ih dobro upoznati, ako se dogodi još samo jedna pobjeda u predstojeća dva kola. Iako se Borik-Puntamika nalazi na diobi drugog mjesta s Alkarom sa 10 pobjeda i 6 poraza, Zadrani najvjerojatnije moći konkurirati za Ligu za prvaka ako ne uzmu još jednu pobjedu. Bila ona u sljedećem kolu protiv Kvarnera ili u posljednjem protiv Splita.
Traži se 11. pobjeda
Nekad bi 10 pobjeda bilo dovoljno, no ove sezone ipak nije tako. Ima više zainteresiranih kandidata koji nisu uspjeli eventualnim kiksom ove subote pogurati Zadrane prema dugo čekanom plasmanu. Dubrava je bila blizu u Dubrovniku, odvela je Gospare u produžetak u kojem su uspjeli uzeti dva boda s kojima su ostali u živoj utrci skupa s Alkarom, Puntamičanima, Kvarnerom i Zabokom. Mjesta ima tek tri, a kandidata pet. U najboljoj poziciji su upravo Borik-Puntamika i Alkar koji imaju dvije meč-lopte, dok Kvarner, Dubrovnik i Zabok imaju tražiti uspjehe u svojim utakmicama i osluškivati što se događa na drugim terenima. Puntamičani imaju čak jednu opciju ako izgube obje utakmice, a u tom slučaju bi se trebalo dogoditi da Zabok pobijedi u obje svoje utakmice protiv Dubrave vani i Alkara doma, a Dubrovnik izgubi u Sinju u sljedećem kolu te uzme pobjedu protiv Trogira na svom parketu. U tom slučaju bi Split i Alkar bili na prva dva mjesta, dok bi se u krugu našli Puntamičani, Dubrovnik, Zabok i Kvarner sa 10 pobjeda i 8 poraza. Tada bi svi imali šest bodova te bi se gledala koš razlika iz njihovih međusobnih susreta. Puntamičani su u tu u prednosti jer imaju čak 26 plusa iz utakmica sa Zabokom te tri plusa protiv Dubrovčana, što ih u tom četverokrugu sigurno svrstava na jedno od prva dva mjesta. Sve u svemu, najlakše je ići na pobjedu u nedjelju u Jazinama kad stižu Riječani, što sigurno neće Plantakovi igrači htjeti propustiti s obzirom na kontinuitet dobrih igara ove sezone.