Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Pet bunara” proslavio trideset godina poslovanja

28.02.2011. 23:00
“Pet bunara” proslavio trideset godina poslovanja


Prigodnim domjenkom jučer je u restoranu “Pet bunara” obilježeno čak trideset godina poslovanja ovog ugostiteljskog objekta. Restoran “Pet bunara” najprije je bio kafić, davnih osamdesetih godina prošlog stoljeća, potom pizzerija, a onda, naposljetku i restoran. Ne promijenivši ime, jedan je od najdugovječnijih ugostiteljskih objekata na Poluotoku, a i najboljih, čemu svjedoči i laskava titula restorana godine, kojom ga je nagradila TZ Zadarske županije prošle godine.
Ne dopuštajući si predah, u “Pet bunara” nastoje konstantno obogaćivati svoju gastro ponudu te shodno svjetskim trendovima vizualno nadograđivati i oplemenjivati prostor restorana. Rezultati stoga ne izostaju, “Pet bunara” danas slovi za jedan od najboljih gradskih restorana, ugostiteljski objekt gdje se može uistinu dobro jesti i uživati u ugodnoj atmosferi. Jelovnik je baziran na nizu domaćih jela, rađenih od autohtonih namirnica podneblja, čitavom setu starih recepata te dakako i velikom broju novih i inovativnih jela.
Za spomenuto je zaslužan šef kuhinje Mario Arbanas, kuhar koji je do sada osvojio niz priznanja za svoj rad, što se jasno može vidjeti već pri prvoj degustaciji njegovih jela. Za naglasiti je kako u “Pet bunara” rade i vrhunske kolače, a drže i odličnu kavu pa je za preporučiti, ako ništa drugo, barem dolazak na kavu i neku od slastica restorana koje rade i po narudžbi za vani. A u slasticama su jučer imali prilike uživati i uzvanici s obzirom da je Mario napravio, uz kanapee od tunjevine i sezama i tri slasne torte – od čokolade, rogača i smokava. “Slatkom” druženju prethodio je i službeni uvod, nekoliko riječi vlasnika restorana Vlade Babca.
– Zahvaljujući viziji i kreativnoj energiji moga oca Dragana i potpori majke Natalije prije 30 godina otvorili smo vrata “Pet bunara” i ne sluteći kuda će nas to dovesti.
“Pet bunara” su bili tek jedan u nizu brojnih kafića koji su 80-ih na Poluotoku počeli nicati kao gljive poslije kiše. U međuvremenu, stasali smo u jedan respektabilan restoran i ponosimo se preporukama i komentarima naših gostiju. Ništa se ne događa preko noći, pa tako ni uspjeh uz kojega nas danas vezuju. U poslovanje “Pet bunara” utkana je kreativna energija, znanje i iskustvo, ljubav prema domaćoj spizi i poštovanje prema gostu. U 2010.godini naš je rad nagradila i TZ Zadarske županije i, ako mogu poželjeti rođendansku želju, volio bih da restoran “Pet bunara” bude prepoznat i od struktura Grada Zadra, naglasio je Babac.