Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dragičević se oporavlja, ali još nije dao iskaz policiji

29.02.2012. 23:00
Dragičević se oporavlja, ali još nije dao iskaz policiji


Na Odjelu patologije u Općoj bolnici Zadar obavljena je obdukcija na tijelu 49-godišnjaka stradalog u eksploziji kojom je utvrđeno kako je muškarac preminuo zbog eksplozivnih ozljeda glave – rekli su iz policije, a iz OB Zadar su potvrdili da je Dragičević stabilno


U eksploziji ručne bombe u Golubiću pokraj Obrovca teško ozlijeđeni 39-godišnji Milorad Dragičević uspješno se oporavlja na Odjelu kirurgije Opće bolnice u Zadru nakon operativnog zahvata, no policija još uvijek, zbog njegova zdravstvenog stanja, nije s njim uspjela obaviti razgovor.
– Pacijent s teškim ozljedama zaprimljen je kod nas u utorak poslijepodne te je odmah operiran. Njegovo stanje nakon operacije trbušnog dijela je stabilno – rekao je dr. Dario Nakić, ravnatelj OB Zadar.
No, ni jučer nitko sa sigurnošću nije mogao reći što se točno dogodilo u zaseoku Veselinovići oko 16 sati kada je došlo do eksplozije ručne bombe u kojoj je Dragičević izranjavan gelerima po cijelom tijelu, dok je njegov deset godina stariji sumještanin Dušan Veselinović, smrtno stradao.
– Na Odjelu patologije u Općoj bolnici Zadar obavljena je obdukcija na tijelu 49-godišnjaka stradalog u eksploziji kojom je utvrđeno kako je muškarac preminuo zbog eksplozivnih ozljeda glave – rekli su u dežurstvu zadarskog Operativno-komunikacijskog centra PU zadarske napominjući kako je ujedno završen i očevid na mjestu događaja gdje su izuzeti svi dokazi koji bi mogli pomoći u rasvjetljavanju ove tragedije. No, ti dokazi ipak nisu dovoljni za donošenje zaključka što se točno odigralo na makadamskom puteljku ispred ulaza u dvorište obiteljske kuće poginulog Veselinovića.
A prema neslužbenim informacijama i pričama u Golubiću, dvojica sumještana imala su još od ranije nekih nerazriješenih razmirica oko ispaše. Mještani kažu kako je gluhonijemi Veselinović zbog hendikepa imao problema u komunikaciji sa svojim susjedima, no isto tako, ističu kako je bio teške naravi i da je živio samačkim i povučenim životom. Kako je imao veliko stado ovaca i koza on je, navodno, nakon Domovinskog rata svojatao napuštene bunare za pojenje i pašnjake iseljenih sumještana, što je većini onih koji su u Golubiću ostali živjeti smetalo. Upravo to je bio razlog i zašto je u utorak poslijepodne ozlijeđeni Milorad došao pred vrata Dušanove kuće, a nakon verbalnog sukoba ovaj je najvjerojatnije izvukao bombu koja je prerano eksplodirala. Jedini svjedok, Đuro Dragičević, inače brat ranjenog Milorada, na mjesto događaja došao je tek desetak minuta nakon eksplozije. Stoga, ne preostaje ništa drugo osim sačekati da Milorad Dragičević policajcima da izjavu te tako upotpuni „mozaik”.