Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Opasni ili otpisani Šibenik

29.02.2012. 23:00
Opasni ili otpisani Šibenik


Okupili su u Šibeniku uz domaće i one igrače koje drugi (prvoligaši) nisu htjeli i samo jedna pobjeda bila im je dovoljna za naglo otopljavanje zimus zamrzlih ambicija


Počeo je ožujak, mjesec u kojem nogometaši Zadra imaju čak četiri domaće utakmice. Prva je u subotu 3. ožujka (15 sati) protiv Šibenika, tjedan dana kasnije stiže Inter, 21. ožujka je zaostala utakmica 18. kola protiv Varaždina, a niz će zaokružiti Istra 1961, koja će na Stanovima gostovati 24. ožujka. Četiri utakmice, četiri konkurenta iz donjeg dijela ljestvice. Dovoljan razlog da ožujak dobije naziv mjeseca godine. Jer ako postoje utakmice godine, desetljeća, pa i stoljeća zašto ne bi postojao onda i jedan cijeli mjesec koji se može označiti – presudnim. Nakon 0:3 prošlog petka kod Lokomotive, u Ulici Hrvoja Ćustića sigurno ne pršte optimizmom. No, i optimizam i atmosfera su relativna stvar. Davno je Dalibor Zebić, trener, zaključio da je dobra atmosfera tamo gdje se pobjeđuje, a tamo gdje je suprotno nema dobrih vibracija.
Zadarska nevolja može biti u tome što mu za dva dana u goste dolazi upravo momčad u kojoj je atmosfera, za pretpostaviti je, na visokoj razini. Svakako, viša nego u Zadru. Jer Šibenik, koji je izgubio gotovo cijelu momčad iz prvog dijela sezone (Ivan Fuštar došao je u Zadar), na proljeće može igrati samo na kartu dobre atmosfere. I dok je tako Šibenik će biti opasan, u suprotnom prijeti im brzo potonuće. Na Šubićevcu više nemaju što izgubiti, sve što naprave je čudo, a niže od ovoga u Prvoj HNL teško mogu. Okupili su u Šibeniku uz domaće i one igrače koje drugi (prvoligaši) nisu htjeli i samo jedna pobjeda, ona protiv Intera u prošlom kolu, bila im je dovoljna za naglo otopljavanje zimus zamrzlih ambicija. Još kada se zna da narančasti dres nose tri Zadranina (a malo je igrača u povijesti selilo sa Stanova na Šubićevac), onda Zebić i društvo trebaju biti još oprezniji. Roko Mišlov, Marko Anić i Šime Maruna Zadru nisu bili dobri (baš kao ni Luka Batur i Krševan Santini u Interu), ali su pod Šubićevcem našli svoje mjesto. I ne treba sumnjati da će u subotu imati onaj klasičan – motiv više.
Konačno, Zadar se ne treba bojati kvalitete Šibenika jer je ona možda i najlošija u posljednjih 20 prvoligaških godina (bio je u tom periodu Šibenik i u Drugoj ligi). No, narasli val dobrog raspoloženja u ligi kakva je Prva HNL nerijetko je dovoljan za pobjedu. I još nešto, Šibenik, u kakvom god sastavu igra, u Zadru ne gubi tako često. A zna i osvojiti tri boda, ono što Zadru na Šubićevcu nikad nije uspjelo.


I juniori u četvrtfinalu kupa




Nakon kadeta koji su nedavno u Novigradu nakon izvođenja jedanaesteraca bili uspješniji od Istre, sada su i juniori Zadra ušli među osam najboljih u Kupu Hrvatske. Mladići trenera Josipa Biutića gostovali su kod vršnjaka Intera iz Zaprešića koje su svladali 2:1, a strijelci za Zadar bili su Muić i Jurjević. Za tjedan dana u četvrtfinalu oba će sastava u suprotnom pravcu. Kadeti trenera Zorana Erlića igrat će kod kuće protiv Slaven Belupa, dok će juniori u Osijeku tražiti prolaz u polufinale.
Č. FABULIĆ