Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Oslobođen krivnje da je prijetio bombom na maturalnoj zabavi!

29.02.2012. 23:00
Oslobođen krivnje da je prijetio bombom na maturalnoj zabavi!


Mladić je osuđen uvjetnom kaznom od pet mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog narušavanja javnog reda i mira te posjedovanja eksplozivnih tvari što je sam priznao, a oslobođen je krivnje za prijetnju bombom zbog nedostatka dokaza


Mihovil Š. (19) jučer je na Općinskom sudu u Zadru uvjetno osuđen na pet mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen krivnje za prijetnju bombom na svojoj maturalnoj zabavi.
 Osuđen je za kazneno djelo protiv javnog reda i mira te ilegalnog posjedovanja nedozvoljenih eksplozivnih tvari.
U obrazloženju ove nepravomoćne presude, kako je pojasnila sutkinja Ana Zrilić, bombu nikada nitko nije vidio, a niti su dvojica svjedoka kojima je on navodno prijetio bombom, tijekom sudskog postupka, to potvrdila.
– Djelatnici Arsenala nakon maturalne zabave pronašli su poklopac od bombe kojeg je jedna djelatnica spremila u sef. O tome nije obavijestila policiju, niti je to predala policiji, a oglušila se i na sudske pozive. Taj je poklopac godinu i pol dana bio u sefu sve dok policija po nalogu suda, to nije izuzela. Ni ostali svjedoci nisu vidjeli bombu, niti čuli prijetnju, a jedan optuženikov prijatelj je rekao kako je on uzeo bombu i bacio je u more, ali tu bombu nitko nije vidio. Zbog toga je mladić osuđen za kazneno djelo protiv javnog reda i mira i držanja ekslpozivnih tvari jer je sam priznao da ima streljiva te je kod njega i pronađeno 225 komada streljiva i upaljač s inicijalnom kapislom – obrazložila je presudu sutkinja Zrilić.
Podsjećamo, riječ je o bivšem učeniku zadarske Privatne gimnazije s pravom javnosti koji je nakon ovog incidenta bio uhićen, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru te je potom proveo i gotovo dva mjeseca u pritvoru Istražnog centra zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na svjedoke.
“Kobna” zabava maturanata Privatne gimnazije održala se 7. lipnja prošle godine.
Prema optužnici kojom se mladić teretio, te noći između ponoć i 1 sat došlo je najprije do svađe, a potom i fizičkog sukoba između zaposlenika Arsenala i Mihovila zbog rasvjete u klubu, pa je i zaštitar bio prisiljen intervenirati kako bi se mladić smirio. Mladića je izveo vani, a on je pri izlasku i zaposleniku i zaštitaru zaprijetio riječima: “Idem po bombu, pa ću se vratiti. Vidit ćete vi tko sam ja, što sam i s kim imate posla!”.
–više pročitajte u tiskanom izdanju Zadarskog lista