Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Povratak na pobjedničku stazu

29.02.2012. 23:00
Povratak na pobjedničku stazu


Od sada nam je svaka utakmica kvalifikacijska za ostanak u ligi, a nadamo se svi da ćemo taj cilj ispuniti što je prije moguće – kazao je Vraneš


Pobjedom nad Brod-Svjetlosti košarkaši Sonik-Puntamike su prekinuli jednomjesečni post te nastavili pozitivan niz u svojim Jazinama koji je trenutačno na sedam pobjeda. S dva boda kontra Brođana podiglo se i samopouzdanje pred odlučujući dio sezone, a već subota donosi iznimno bitnu utakmicu u Sinju protiv Alkara. Za taj ogled pod upitnikom su ozlijeđeni Ramljak i Čakarun te je lako moguće da će trener Neven Plantak u Sinju moći računati na tek dvojicu preostalih visokih igrača u svojoj momčadi. Uz ponajboljeg ove sezone Marina Šarliju svoju veću minutažu je silom prilika zaslužio mladi Josip Vraneš. On je kroz studeni i prosinac, također, bio zbog ozljede ramena izvan stroja, pa su mu ove ukazane minute protiv Svjetlosti itekako bile od koristi. I sam će kazati da mu je za povratak na željenu formu najneophodnije prisustvo u igri za koju još uvijek traži onaj pravi osjećaj.
– Nakon ozljede sam dosta ispao iz pravog ritma i vidjelo se u utakmici protiv Svjetlosti da to nije ni blizu onog što mogu pokazati. Nije lako nakon toliko izbivanja s parketa da sve bude na svom mjestu, ponajviše je taj osjećaj sigurnosti poremećen i definitivno su mi pružene minute ove nedjelje donijele veliku korist.
Pored zadovoljstva što se ponovno bitno participirali u igri bitno je što ste i pobijedili. Nakon dva poraza u nizu na gostovanjima sigurno se lakše diše, i još kada se uzme u obzir činjenica da ste protiv Brođana bili primjetno oslabljeni.
– Lijepo se vratiti na pobjedničku stazu nakon mjesec dana bez pobjede. Kada nam funkcionira obrana onda smo uvijek bliže pobjedi od protivnika. To se pokazalo i u nedjelju. Jednostavno smo ušli u utakmicu puni samopouzdanja, unatoč problemima s ozljedama i odigrali fenomenalnih 35 minuta. Onih pet posljednjih minuta i nisu bili baš nešto, no bitno je da smo utakmicu priveli svom kraju pozitivnim rezultatom.
Uspjeli ste uzeti bodove renomiranom i iskusnom sastavu koji je ove sezone najbliži tom petom mjestu koje vodi u Ligu za prvaka.
– Znali smo da nas čeka teška utakmica u kojoj je protivnik imao svoje adute, no nisu ih evidentno iskoristili. Budući da nije bilo Čakaruna i Ramljaka trener je kroz cijeli tjedan prije pripremao taktiku kako da nadoknadi taj hendikep. Uvježbavali smo razne varijante kako da se odupremo njihovim visokim igračima, ponajviše smo radili na udvajanju i isplatilo se. Nametnuli smo svoj ritam, nismo upadali u crne rupe te što je najvažnije odigrali smo obranu na nekih 60-ak poena. Da nije bilo tih posljednjih pet minuta mogla je to biti naša najbolja obrambena partija ove sezone.
U Sinju ste u podređenoj ulozi. Alkar je na svom parketu mnogo moćniji nego na strani. Može li se nekako do prvog gostujućeg uspjeha u sezoni?
– Sigurno da se može. Opet s druge strane treba biti realan i osvrnuti se na situaciju s ozljedama. Ramljak i Čakarun još uvijek ne treniraju i pitanje hoće li netko od njih dvojice moći participirati u igri. Bez njih će biti teško, no ako ponovimo obranu iz ove prošle utakmice onda smo sigurno u poziciji da napravimo malo iznenađenje. Imamo bolju napadačku igru dolaskom Drezge. Marić je, također, u dobrom ritmu dok i kod ostalih igrača kao što su Grabovac, Dražović, Jurlina ima dosta dobrih stvari koje su pokazali protiv Brođana. Od sada nam je svaka utakmica kvalifikacijska za ostanak u ligi, a nadamo se svi da ćemo taj cilj ispuniti što je prije moguće – kazao je Vraneš.