Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zdenko Burčul proslavio je 60. rođendan

29.02.2012. 23:00
Zdenko Burčul proslavio je 60. rođendan


Među prijateljima i u veseloj atmosferi dramski umjetnik Zdenko Burčul proslavio je 60. rođendan i 40 godina umjetničkog rada u teatru. Proslava je organizirana u Zajednici Talijana Zadar čiji je Burčul član i prijatelj.
– Rođen sam na neobičan datum, 29. veljače, pa tako slavim rođendan svake četiri godine. Što se tiče mog rada u kazalištu, ove godine slavim 40 godina jer sam počeo vrlo mlad, već s 20 godina bio sam glumac, rekao je Burčul iza kojega je pozamašan broj premijera i predstava. U svom 40-godišnjem radu surađivao je s velikim kazališnim redateljima, od Carića, Leme do Luke Paljetka te svoj rad u teatru ocjenjuje najljepšim dijelom života.
Iako mu je teško izdvojiti najljepši trenutak svoje karijere, prisjetio se predstave u Dubrovniku kada ga je zapazila, sada dugogodišnja prijateljica Milka Podrug Kokotović.
– Sjećam se da mi je rekla: “Znaš što, ti izgledaš na sceni kao Gerard Philippe, tako te obožavam da ću ponovno doći na tvoju predstavu”. To mi je bio jedan od većih komplimenata, prisjetio se Burčul.
I nakon 40 godina u kazalištu Burčulova velika ljubav prema teatru ne jenjava pa se tako i dalje bavi pedagoškim radom te režijom, pokušava svoje ogromno znanje i iskustvo prenijeti na mlađe generacije.
Na proslavi je bio okružen brojnim prijateljima koji su s njim zapjevali, družili se, ali i prisjetili najljepših trenutaka iz njegove dugogodišnje karijere.