Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

BRANITELJI PRIJETE: Preuzet ćemo Hrvatsku!

Autor: Dražen Ciglenečki

28.02.2013. 23:00
BRANITELJI PRIJETE: Preuzet ćemo Hrvatsku!

Foto: PIXSELL



Premijer Milanović poziva vukovarske stožernike na trpeljivost, no oni ističu da su spremni preuzeti i voditi zemlju. Mi smo bili i ostali ratnici, poručio je predsjednik vukovarskog Stožera Tomislav Josić


Premijer Zoran Milanović pozvao je sa sjednice Vlade vukovarske stožernike da odustanu od namjere da silom sprječavaju postavljaju postavljanje tabli sa ćirilicom, no oni su njemu poručili da “nikome neće dozvoliti da provodi bilo kakve zakone koji se temelje na zadnjem popisu stanovništva”. Ne zna se još kada će započeti uvođenje srpskog jezika i pisma u službenu upotrebu u Vukovaru, ali situacija je sve zapaljivija i sad već ozbiljno podsjeća na neke događaje iz 2001. godine. Tada je centar aktivnosti protiv Račanove vlade bio Stožer za obranu digniteta Domovinskog rata, a povod su bile optužnice za razni zločin protiv hrvatskih branitelja. Ovaj put u središtu je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, krenulo je od ćirilice, a jučer su najavili formiranje podružnica po drugim gradovima saciljem “osnivanja Stožera za obranu Hrvatske koji neće dopustiti rasprodaju državne imovine i prirodnog bogatstva”. “Reagirat ćemo na sve nepravilnosti bez obzira koja politička opcija je odgovorna za njih”, objasnio je predsjednik vukovarskog Stožera Tomislav Josić koji je prošlog tjedna dogovorio, pa naknadno otkazao sastanak s Milanovićem.
– Pozivam one kojima su usta puna domoljublja, koji su iskreni, da se u pobjedi ponašaju velikodušno i civilizirano, poručio je Milanović.