Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Skoblar: Neplaćanjem nas čine blesavim

Autor: Hina (H)

28.02.2013. 23:00
Skoblar: Neplaćanjem nas čine blesavim

Foto: FAH



Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (TV HTZ) prihvatilo je izvješće o ostvarenom programu rada i financijskom planu HTZ-a za 2012., dok je prihvaćajući izvješće o naplati boravišne pristojbe odredilo da turističke tvrtke-dužnici dug HTZ-u za boravišnu pristojbu za prošlu godinu moraju platiti jednokratno, a za godine prije na rate, inače će se pokrenuti ovršni postupci.
Turističke tvrtke ukupno HTZ-u za boravišnu pristojbu duguju 27,5 milijuna kuna, od čega se 19,5 milijuna kuna odnosi na dug za za prošlu godinu, a 8 milijuna kuna na dug iz godina prije.
Član Turističkog vijeća HTZ-a Frane Skoblar istaknuo je da dužnici nisu samo slabije nego i tvrtke koje imaju dobit pa time što ne plaćaju sve ostale čine blesavim, dok je ministar turizma i predsjednik HTZ-a Veljko Ostojić kazao da boravišna pristojba nije prihod tvrtki te im i ne pripada.
Prema listi dužnika najviše duguju tvrtke s Hvara, Helios Pharos (1,8 milijuna kuna) i Sunčani Hvar (1,1 milijun kuna), HTP Korčula (1,5 milijuna kuna) te Hoteli Medena (blizu milijun kuna).
Podnoseći izvješće o radu HTZ-a u prošloj godini, direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić naglasila je da su provodeći aktivnosti iz programa rada znatno pridonijeli ukupnim rezultatima te poboljšanju imidža i pozicije hrvatskog turizma na međunarodnom turističkom tržištu.
Ministar Ostojić istaknuo je kako je prošle godine ostvaren odličan rezultat zahvaljujući i dobroj suradnji javnog i privatnog sektora. Ponovio je da bi bio zadovoljan da se ove godine u hrvatskom turizmu ponove lanjski rezultati, što neće biti lako s obzirom da gospodarska kretanja nisu sjajna.