Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Posebna pozornost posvetit će se emocijama

28.02.2014. 23:00
Posebna pozornost posvetit će se emocijama


Planiraju se i predavanja o kroničnoj boli, hrani za mozak, ulozi socijalnih interakcija u zaštiti funkcija ljudskog mozga. S ciljem razumijevanja funkcija ljudskog mozga i očuvanja njegovog zdravlja, djeca predškolske i osnovnoškolske dobi, će također učiti osnovne spoznaje o mozgu i načinima očuvanja njegovih funkcija


Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru organizira 13. Tjedan mozga, od 10. do 16. ožujka. Program će uključivati predavanja, radionice i igrokaze za djecu predškolske dobi i osnovnoškolskog uzrasta,  štićenike doma za starije i nemoćne osobe, djecu i odrasle s posebnim potrebama, te širu javnost.
Posjet vrtićima
Ove godine posebna pozornost će se posvetiti emocijama (prepoznavanju facijalnih ekspresija, tehnikama kontrole različitih emocija, upravljanju emocijama, i sl.). Planiraju se također predavanja i radionice o kroničnoj boli, hrani za mozak, ulozi socijalnih interakcija u zaštiti funkcija ljudskog mozga. Tradicionalno, a s ciljem razumijevanja funkcija ljudskog mozga i očuvanja njegovog zdravlja, djeca predškolske i osnovnoškolske dobi, će također učiti osnovne spoznaje o mozgu i načinima očuvanja njegovih funkcija.
– Naglasak će biti na emocijama, emocijama izraza lica, kontroli emocija…U sklopu Tjedna mozga posjetit ćemo Pučku kuhinju. Govorit ćemo o emocijama te ćemo svim korisnicima podijeliti čokolade i orahe. Čokoladu su donirale Plodine, a orašaste plodove Sonik. Htjeli bismo naglasiti kako su ove namirnice dobre za mozak, istaknula je dr. sc. Nataša Šimić sa Odjela za psihologiju, članica Organizacijskog odbora. I ove godine će posjetiti dječje vrtiće gdje će održati radionice koje će imati naglasak na emocijama, kao i osnovne škole gdje će kroz radionice staviti naglasak na prepoznavanje emocija.
Šarenilo emocija
U Gradskoj knjižnici će se održati program pod nazivom šarenilo emocija, kroz koji će se pokazati kako prepoznati emocije.
– Posjetit ćemo Klub liječenih alkoholičara gdje ćemo govorit o kontroli emocija, ljutnji… Ići ćemo i u Sv. Filip i Jakov, u Centar za rehabilitaciju gdje će naši studenti izvesti igrokaz. U Domu za stare i nemoćne na Borisu ćemo govoriti na temu žalovanja, kako se nositi s teškim životnim situacijama. Na kraju, i ove godine ćemo posjeti udrugu Svjetlo gdje ćemo, naravno, govoriti o emocijama, naglasila je dr.sc. Nataša Šimić.