Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tomašić se požalila kako zbog puno posla u Europarlamentu žive na kavi i kroasanu

28.02.2014. 23:00
Tomašić se požalila kako zbog puno posla u Europarlamentu žive na kavi i kroasanu


Među posebnim gostima na tribinu u Zadru kojoj/m se željela potaknuti rasprava o značenju dr. Ante Starčevića i njegovih ideja “Jučer-Danas-Sutra” nazočili su i glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić te europarlamentarka i predsjednica HSP AS Ruža Tomašić. Upitana o zadovoljstvu  suradnjom s koalicijskim partnerima u Zadarskoj županiji, HDZ-om i  radom stranačkih kolega, Tomašić je odgovorila kako im je ona prepustila da rade svoj posao s punim povjerenjem te da je uvjerena kako s  hadezeovcima izlaze na kraj. Osvrnula se i na dolazeće izbore za Europarlament, no nije htjela otkrivati imena koja će se naći na listi. Na  špekulacije da je četvrto mjesto upitno te da se za tu poziciju bore ona  i Marijana Petir, Tomašić je kazala kako ništa nije upitno te da je sasvim  jasno kako žena koja se nije dokazala svojim radom ne može biti na listi ispred nje i to radi njezinih birača i članova stranke.
Upitana kako ocijenjuje rad hrvatskih predstavnika u Europarlamentu i što će biti s hrvatskim jezikom, odgovorila je kako je u četvrtak o  tome glasano, no da slijedećih pet godina hrvatski jezik kao službeni  neće ući u institucije.
– Mi smo se tome oštro protivili, ali jedna Hrvatska s 12 zastupnika  ne može puno napraviti. Jedino što se  mogu potužiti i što se uvijek  tužim jest što nas predsjednik Vlade još uvijek nije zvao na razgovor.  budući mi predstavljamo Hrvatsku u europarlamentu trebao nas je barem jednom u mjesecu pozvati na dogovor i reći nam koji su to hrvatski interesi i zašto se mi tamo moramo boriti – kazala je Tomašić dodavši kako se svih 12 predstavnika bez obzira za stranačku pripadnost  međusobno druže.
Požalila se kako nemaju vremena za jelo, da sve prolazi u trku te da  žive na kavi i kroasanu koji pojedu ujturo.