Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ugasio se Dinamo, Ninčević bez kluba

28.02.2014. 23:00
Ugasio se Dinamo, Ninčević bez kluba


Ninčeviću se tako ponovilo ljeto 2009. kada se praktički ugasio Strasluneder, klub u kojem je Zadranin bio najbolji strijelac


Klub za koji igra Ivan Ninčević ponovno je – bankrotirao. Nakon njemačkog Straslundera, čiji je dres Ninčević nosio tri sezone, i Dinamo Minsk dožio je istu sudbinu. Iako je ove sezone igrao i Ligu prvaka, a Ninčević je najavio ambiciozne planove kluba za sljedeću sezonu, momčad iz bjeloruske prijestolnice proglasila je bankrot i nestala s rukometne scene. Zbog velikih financijskih problema vodstvo kluba je uručilo papire svim igračima odustavši od daljnjeg natjecanja u nacionalnom prvenstvu i kupu. Dinamo je pet puta bio prvak Bjelorusije (2009., 2010., 2011., 2012., 2013.), jednom nacionalnog kupa (2010.), te pobjednik Baltičke lige (2009.).
– Zbog nedostatka sredstava i glavnog sponzora uprava kluba je odlučila odustati od daljnjeg natjecanja. Svi igrači su dobili papire i mogu tražiti novi klub. Pokušat ćemo riješiti dugovanja prema igračima – kazao je sportski direktor Andrej Parašenko.
Ninčeviću se tako ponovilo ljeto 2009. kada se praktički ugasio Strasluneder, klub u kojem je Zadranin bio najbolji strijelac. Kako je u tom trenutku bio bez kluba Ninčević se dogovorio sa Zadrom za kojeg je odigrao polusezonu u Prvoj ligi. Nakon toga tri i pol godine igrao je u bundesligi za Füchse iz Berlina. U nedavnom razgovoru nakon Europskog prvenstva u Danskoj Ninčević ničim nije dao naslutiti potencijalne probleme u Dinamu. Štoviše, o situaciji u Minsku govorio je isključivo u pozitivnim tonovima. No, vrlo brzo sve se promijenilo..