ZaPis-ci obilježili 29. veljače

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Periš je najavio svoju novu zbirku poezije

29. veljače 2016., dodatni dan prijestupne godine, bio je povod zadarskim piscima iz udruge ZaPis da organiziraju književnu večer s osvrtima na samu ideju posebnosti i književnim tumačenjima ideje prijestupa. Nakon niza programa na kojima su gostovali te prošlomjesečnog gostovanja Nebojše Lujanovića, ova je večer bila posvećena radovima samih ZaPisovaca i mladih autora.

Večer je otvorio Želimir Periš čitanjem pjesme kojom je najavio svoju zbirku poezije koja uskoro izlazi u nakladi Algoritma, Zagreb. Nakon zbirke priča i dva romana Periš je zagrabio u svijet poezije te je najavio nova čitanja čim se zbirka pojavi.

Andrea Malta, spisateljica koja je prošle godine ponijela nagradu književnog iznenađenja godine u organizaciji Hrvatskog Književnog Društva, pročitala je priču koja oživljava i slavi lik Charlesa Bukowskog. Zadarska veza s Bukowskim ima i dublje korijene, pa se posebno vrijedi sjetiti KaLibar bestivala, književnog festivala u organizaciji udruge ZaPis, na kojem su 2014. godine izloženi originalni crteži ovog autora.

Pjesme su čitali i Denisa Čirjak i Marin Dolfić, mladi pjesnici koji na najbolji način otkrivaju trendove u novoj poeziji i smjer kojim će zadarska književnost bez sumnje uskoro krenuti. Iako još studenti, Čirjak i Dolfić pokazali su da su vrlo zreli autori i da im vrijedi posvetiti vremena.

Večer su završili Robert Nezirović i Elvis Serdar s humoreskama koje su najbolja najava za nastavak druženja s ovom skupinom, koja već idući mjesec planira nove akcije i književna druženja. 

Autor: 
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno